Pate de naut cu ton

Imi place f.mult tonul conservat, il pot manca ca atare, pe paine sau in salate. Cum am vazut aceasta reteta imediat am si pus-o in practica, este simpla, naut fiert am avut congelat(am fiert mai mult o data si o parte l-am congelat, s-a pastrat perfect) sau folositi conservat in apa, ca in reteta de Hummus.

Si inca o utilizare a rosiilor uscate in ulei, ca tot este sezon nu uitati sa le faceti, sigur o sa va prinda bine tot anul. Daca nu aveti rosii uscate, puteti pune 1 lingurita de sos de rosii sau lasati fara ele.

Ingrediente

Naut fiert
400 g
Ton in ulei de masline la conserva
1 buc
conserva de 160g - aproximativ
Rosii uscate in ulei de masline
6 buc
Ulei de masline extravirgin
4 linguri
Usturoi
1 buc
1 catel
Masline fara samburi
1 linguri
Lamaie
0.5 buc
sucul de la ea
Patrunjel verde
6 buc
6 fire
Sare,piper
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Puneti toate ingredientele intr-un robot de bucatarie, sau le mixati cu un blender vertical.

Si pasati bine pana la cat de marunt vreti sa fie pate-ul. Mai potriviti de lamaie, sare si piper.

2

Il puneti intr-un bol, nivelati si lasati la frigider 1-2 ore.

Si gata, serviti ca aperitiv sau dimineata pe paine, oricum este f.aromat si delicios.

Pofta Buna!

Cantitate: 700 grame (7-8 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Publicata:

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !