Pate de naut cu ton

Pate de naut cu ton

Imi place f.mult tonul conservat, il pot manca ca atare, pe paine sau in salate. Cum am vazut aceasta reteta imediat am si pus-o in practica, este simpla, naut fiert am avut congelat(am fiert mai mult o data si o parte l-am congelat, s-a pastrat perfect) sau folositi conservat in apa, ca in reteta de Hummus.

Si inca o utilizare a rosiilor uscate in ulei, ca tot este sezon nu uitati sa le faceti, sigur o sa va prinda bine tot anul. Daca nu aveti rosii uscate, puteti pune 1 lingurita de sos de rosii sau lasati fara ele.

Ingrediente

Naut fiert
400 g
Ton in ulei de masline la conserva
1 buc
conserva de 160g - aproximativ
Rosii uscate in ulei de masline
6 buc
Ulei de masline extravirgin
4 linguri
Usturoi
1 buc
1 catel
Masline fara samburi
1 lingura
Lamaie
0.5 buc
sucul de la ea
Patrunjel verde
1 legatura
Sare,piper
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

Puneti toate ingredientele intr-un robot de bucatarie, sau le mixati cu un blender vertical.

Si pasati bine pana la cat de marunt vreti sa fie pate-ul. Mai potriviti de lamaie, sare si piper.

Pate de naut cu ton - Pas 1
Pas 2

Il puneti intr-un bol, nivelati si lasati la frigider 1-2 ore.

Si gata, serviti ca aperitiv sau dimineata pe paine, oricum este f.aromat si delicios.

Pofta Buna!

Pate de naut cu ton - Pas 2

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 700 g (7-8 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !