Prăjitură cu căpșuni Rețetă VIDEO

Prăjitură cu căpșuni

Am văzut această rețetă pe site-ul bucătărașilor, tocmai atunci când mi se făcuse poftă de o prăjitură cu căpșuni - dar nu prea aveam chef să mă complic cu multe ingrediente și nici timp nu aveam. Prăjitura este foarte bună, aluatul moale și pufos se topește în gură și se combină perfect cu căpșunile.

Recomand să faceți cât mai prindeți căpșunile aromate și bune :)

Ingrediente

Capsuni
500 g
   
Oua
6 buc
   
Zahar pudra
6 linguri
sau 150g de zahăr simplu
Faina alba calitate superioara
6 linguri
sau 120g
Zeama de lamaie
1 lingurita
   
Coaja de lamaie
1 lingurita
   
Esenta de vanilie
1 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Se separă albușurile de gălbenușuri.

Căpșunile se spală și se lasă să se scurgă de apă, se presară cu puțin zahăr.

Prăjitură cu căpșuni - Pas 1
Pas 2

Se bat bine gălbenușurile cu zahăr pudră - se adaugă câte o lingură treptat și se bate cu mixerul.

Prăjitură cu căpșuni - Pas 2
Pas 3

Se bate până se face spumă albă și se dizolvă tot zahărul.

Prăjitură cu căpșuni - Pas 3
Pas 4

În această compoziție se adaugă făina și se amestecă atent cu o lingură, ca să nu iasă aerul din aluat.

Prăjitură cu căpșuni - Pas 4
Pas 5

În albușuri se pune zeama de lămâie și coaja de lămâie.

Prăjitură cu căpșuni - Pas 5
Pas 6

Le bateți spumă tare - dacă întoarceți bolul, să nu curgă.

Prăjitură cu căpșuni - Pas 6
Pas 7

Incorporați albușurile în gălbenușuri, amestecând atent de sus în jos.

Prăjitură cu căpșuni - Pas 7
Pas 8

Intr-o tavă de 20x30 se așterne hârtie de copt și se toarnă aluatul, se distribuie uniform și se nivelează.

Prăjitură cu căpșuni - Pas 8
Pas 9

Căpșunile se pun deasupra aluatului, pe toată suprafața. Nu le adânciți în aluat, aluatul va crește pe lângă ele.

Prăjitură cu căpșuni - Pas 9
Pas 10

Se pune tava la cuptor, la temperatură medie, până se rumenește. Apoi se scoate din cuptor și se lasă să se răcorească în tavă.

Prăjitură cu căpșuni - Pas 10
Pas 11

Apoi se porționează și se presară zahăr pudră pe toate bucățile.

Poftă Bună!

Prăjitură cu căpșuni - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (9 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 54

DoroshGheorgheVictoria231
Doroș Ion (DoroshGheorgheVictoria231) 06 Jun 2020, 22:37

E foarte gustos!!!!!!!!! Mai ales cu ceai. 

Poza mea pentru rețetă:
l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 13 Jun 2017, 16:52

Reteta mi  a dat o in piata o femeie de la tara care vindea fructe; eu prefer vara ceva f aerisit, fara calorii si prea mult dulce.

ps mare etntie la Cassia, asa zisa scortisoara; care are cumarina in cantitate mare; peste un gram fiind otravitoare.

Numai cea de Ceylon este veritabila; se gaseste la Plafar.

Eu mi am comandat la farmaciatei Buc, e mai convenabil pretul.

10 lei, sase batoane.

Cea macinta se oxideaza in cateva zile.

Este minunata pt memorie si inima, sange.

l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 13 Jun 2017, 16:21

uleiul se amesteca si el cu ouale, iaurtul si  zaharul

lena
Elena (lena) Elisa Lazarescu (l.e.) 13 Jun 2017, 16:43

Multumesc mult!

martha69
martha69 11 Nov 2015, 12:24

Multumesc si pentru aceasta noua reusita in bucatarie! Sincer eram putin sceptica..nu exista urma de ulei sau unt, dar am zis fie ce o fi, la cate retete am probat de la"lalena" si au iesit perfect sigur va iesi si aceasta..si exact asa a fost. Multumesc mult. Singura schimbare a fost ca am folosit visine congelate (scurse bine de zeama si trecute prin faina).

Poza mea pentru rețetă:
kamelia
kamelia 26 May 2015, 17:33

delicioasa!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
ADYNUTA
ADYNUTA 15 May 2014, 13:14

Foarte buna , eu am pus si fulgi de ciocolata deasupra , este delicioasa!!!!

Poza mea pentru rețetă:
ADYNUTA
ADYNUTA 15 May 2014, 13:08

Super buna!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Gabrielle
Gabrielle 08 Aug 2013, 04:49

Am facut si eu aceasta prajitura doar ca am modificat-o putin :D Am adaugat cacao in compozitie iar capsunile le-am inlocuit cu nectarine pudrate cu scortisoara :D un deliciu, in cateva ore nu mai era nici macar o bucatica

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 08 Jun 2012, 22:19

O prajitura foarte buna ! Cu siguranta o voi repeta, capsunile au fst geniale, chiar daca a curs putin din sucul lor . Totusi nu am inteles de ce atunci cand punem albusurile in galbenusuri trebuie sa amestecam de sus in jos .. Schimba textura blatului ? 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
sara33
sara33 07 May 2012, 09:32

buna lena!dupa cum iti scriam sambata,am facut prajiturik asta buna cu capsuni!se topeste efectiv in gura!kiar si lui bebe i-a plakt(incep incet incet sa ii dau sa guste din toate,are aproape 11luni).dar cel mai inkntat a fost sotul meu(el este foarte dificil,dar simplitatea ii place tare mult),mereu knd avea drum la buktarie se intorcea mestecand,si prajituricile dispareau de p platou!oare cine le papa?ma bucur mult si am sa refac reteta!vreau sa stii k ti-am ascultat sfatul si numai deskid usa cuptorului la coacere(si k sa fiu sigura k nu se lasa praji,am pus si praf de copt).eu am facut o portie jumatate pt k am tava mai mare,si e kiar utila lamaia in albusuri,n am mai utilizat pana acum,dar cred k de acum asa am sa fac la pandispane(crezi k e bine?).pupici dulci!si la mai multe retete!(scuze pt calitatea pozei,am facut-o cu un tel si a iesit p o parte)

Poza mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile