Chifle dulci cu stafide

Chifle dulci cu stafide

O sa va arat una din cele mai reusite retete de chifle dulci, folosind aluatul dospit rapid, pe baza de ulei si lapte.

In varianta de post puneti in aluat lapte de soia, si ungeti chiflele cu niste gem de caise, sau cu putin ulei. Le ungeti deasupra cu infuzie de ceai negru.

Aici va arat chiflele in forma de fluture si inima - vedeti in pasi jos toate etapele prepararii.

Le recomand cu mare incredere, mai bune nu am facut, pe cuvant :) Urmeaza si reteta de chifle cu mac, in alta forma bineinteles.

Semipreparate

500 g

Ingrediente

Stafide
100 g
Unt
50 g
in varianta de post - gem de caise, sau ulei
Zahar
0.5 pahare
Oua
1 buc
pt uns deasupra - in post ungeti cu infuzie de ceai, sau nu ungeti deloc

Pasi de urmat

1

Preparati Aluatul rapid dospit.

Dupa ce l-ati framantat a 2-a oara si s-o odihnit, il taiati in 16 bucatele mici, pe care le formati bile.

2

Lasati-le 10 minute la odihnit apoi le intindeti cu sucitorul, sa fie ca de 5 mm grosime.

3

Ungeti fiecare cerc de aluat cu putin unt moale.

In varianta de post se unge cu gem de caise sau cu putin ulei.

4

Presarati cam 0.5 lingurite de zahar peste unt.

5

Apoi stafidele/macul/scortisoara.

6

Rulati aluatul.

7

Indoiti ruloul cu marginile in mijloc.

8

Taiati pe lungime, lasati cam 1 cm pana la margine - vedeti poza.

9

Si formam inima - desfacem pe lateral marginile ruloului taiat.

10

Si voila! Avem o "inima" gata de pus la copt.

11

Si va mai arat cum sa facem "Fluture':

- repetati pasii cu aluatul si rulourile, doar ca nu indoiti simplu ruloul - aduceti ambele margini spre mijloc - sa fie cu marginile inauntru - vedeti poza.

12

Intoarceti si taiati ruloul pe mijloc din ambele parti - lasati un cm pe mijloc netaiat.

13

Desfaceti marginile incet si poftim - avem un "Fluture" :)

Foarte bine de facut asa chifle si cu copii, sunt foarte impresionati de asa lucru cu aluatul.

14

Treceti toate chiflele pe tava de cuptor si le ungeti cu oua batut.

In post nu le ungeti deloc sau de uns cu infuzie de ceai.

15

Se pun la cuptor preincalzit la 180 grade si lasati 30 minute - aveti grija ca se fac destul de repede.

16

Aici "inimile' rumene...

17

Si aici "fluturasii"...

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Comentarii

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 22 nov 2012, 22:41

mmm, arata sensational cred ca si la gust sint la fel. miine le fac numaidecit si revin cu poze. 

corinatone
corinatone 22 nov 2012, 22:57

de abia astept sa fac reteta asta de Sf.Andrei. Foarte interesante si deosebite impletiturile! Cum le fac voi posta si poze. Te sarut draga Lena!

lyly
liliana (lyly) 23 nov 2012, 10:04

Superrr!!Sigur voi face!!Multumesc Lena de idee!!

vio2011
vio2011 23 nov 2012, 12:26

foarte tare!....

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 23 nov 2012, 15:47

Le-am scos din cuptor deja si sincer ... niciodata nu am mai facut asa ceva, e prima data si sunt foarte gustoase, sint mindra de rezultat. Deodata m-am speriat de aluatul cam uleios si ma gindeam ca o sa iasa prea grase avind in vedere ca se mai adauga si unt la formarea chiflelor, dar de fapt, s-au primit foarte fragede si savuroase. O remarca pot sa zic: la mine s-au copt cam in 20 minute la temperatura de 240 grade.

Multumesc Lena!!!

Poza mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 23 nov 2012, 15:56

 ooo, eu abia acum am atras atentia ca trebuie coapte la 180 grade 

LiCuRiCi
LiCuRiCi LiCuRiCi (LiCuRiCi) 24 nov 2012, 11:38

woou! ce frumos! super tare! 

alexuza
alexuza 24 nov 2012, 14:14

buna am si eu o intrebare ce gust au aceste bunatati arata super frumos 

lena
Elena (lena) 24 nov 2012, 14:55

Dulci, pufoase si cu aroma de unt si stafide.

LiCuRiCi
LiCuRiCi LiCuRiCi (LiCuRiCi) 24 nov 2012, 19:21

Lena, spune-mi te rog, daca in loc de stafide, (nu imi plac) pun mac, trebuie sa adaug zahar la aluat? sau la mac? Nustiu cum se face. Multumesc! 

lena
Elena (lena) LiCuRiCi LiCuRiCi (LiCuRiCi) 24 nov 2012, 19:23

Da, la fel se pune zahar.

timotei
timotei 25 nov 2012, 04:46

leam facut sint o bunatate ,leam papat toate,

timotei
timotei 25 nov 2012, 04:54

alexuza
alexuza 25 nov 2012, 17:48

BUNA LENA VREAU SA ITI CA LE-AM FACUT IERI SI EU SUNT SUPER DELICIOSE MAI ALES DIMINEATA CU O CANA CEAI SAU UN LAPTE CU CACAOU SUNT SUPER BUNE  MULTUMESC  LENA PENTRU IDEILE TALE GENIALE 

LiCuRiCi
LiCuRiCi LiCuRiCi (LiCuRiCi) 25 nov 2012, 19:04

vai... ma scuzi! abia azi am vazut ca ai scris in pasi si despre mac. Am copt azi si intradevar sunt foarte bune, am facut si citeva cu stafide pentru copil. Le-a papat foarte bine! Iti miltumesc Lena, datorita tie imi alint familia si mai mult copilul de 3 anisori care maninca foarte rau, dar datoruta retetelor tale reusesc sa-l conving sa manince cit de putin! Iti doresc multa sanatate si bafta in toate!

crisan
alexandra crisan (crisan) 26 nov 2012, 11:49

super buni am facut si eu aseara.la fiu meu ia trebuit placinta cu miere si am facut si eu reteta si am pus miere pe ei da sunt foarte bunii sotu zice da numai atatia ai facut

merryy4ever
merryy4ever 30 nov 2012, 21:58

Lena merge rulourile unse cu unt si usturoi si presarat mac pe dinafara,adica dp ce facem modelul care imi place? 

merryy4ever
merryy4ever 30 nov 2012, 22:00

cam cate bucati iti ies cu aproximatie din cantitatea aluatului prezentat de tine ? 

lena
Elena (lena) merryy4ever 30 nov 2012, 22:30

Mery, nu am facut nicodata combinatie de mac-usturoi-unt.

Imi ies 16 chifle.

crisan
alexandra crisan (crisan) 01 dec 2012, 15:47

astei poza facuta de fiu meu pentru tati lui casa io trimita sa vada ce praji a facut el cu mami si tati sa vina acasa mai repede.

Poza mea pentru reteta:
crisan
alexandra crisan (crisan) 01 dec 2012, 15:59

sunt cu dulceata si miere am uitat sa va zic

corinatone
corinatone 01 dec 2012, 16:14

le-am facut, aseara, asa cum am promis de Sf.Andrei, de ziua mea de nume (Andra), pozele vroiam sa le atasez, dar, am constatat ca s-au terminat bateriile. CONCLUZIE: mama soacra, m-a rugat insistent, dupa ce le-a gustat si ADMIRAT,  sa o ajut sa le faca si ea de Sf. sarbatori de Craciun!

Multumesc, draga prietena!

merryy4ever
merryy4ever 02 dec 2012, 18:58

Lalena astea sunt chiflele mele cu unt usturoi si mac,si altele cu parmezan,sunt fff gustoase si cu usturoi. 

Poza mea pentru reteta:
merryy4ever
merryy4ever 02 dec 2012, 19:00

aici sunt in cuptor si se vad cat de frumos au crescut,am facut in tava de unica folosinta si nu sau prins deloc ,multumesc pt retete ,sunt fan ale preparatelor tale.

Poza mea pentru reteta:
Nikicita
Nikicita 11 dec 2012, 14:54

Lena, eu am cuptor simplu, nu pot seta o anumita temperatura. Ce sa fac in acest caz? Tu scriai aici de 180 de grade...Felicitari pentru retete si pentru modul in care ne arati fiecare pas. Esti o super gospodina.

lena
Elena (lena) Nikicita 11 dec 2012, 14:57

Nikicita, multumesc de apreciere si ref la cuptor - pui la temperatura medie, la care de obicei faci alte copturi - si le lasi sa se rumeneasca bine sus si jos.

HDorina
HDorina 28 iun 2013, 15:48

Foarte gustoase. Totusi cand o sa le pregatesc a doua oara o sa pun mai putin ulei. Multumesc.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tatinela
tatinela 04 sep 2013, 14:37

le-am facut si eu acuma,chiar in acest moment mincam un fluturash...ce sa zic,nu mi-as fi imaginat niciodata ca sunt in stare sa fac asa bunatati in conditii casnice,suuuuuuuper gustoase,puhave...n-am cuvinte,Lena esti cea mai super,multumim mult pentru retetele tale!!!

tatinela
tatinela 04 sep 2013, 14:38

pun si poze imediat!!

Nota mea pentru reteta:
tatinela
tatinela 05 sep 2013, 11:27

iata inimioarele!

Poza mea pentru reteta:
tatinela
tatinela 05 sep 2013, 11:28

si fluturasii!

Poza mea pentru reteta:
Paula D2008
Paula D2008 25 ian 2014, 14:13

Draga Lena ma incanta retetele tale, am incercat cornurile cu gem iar aspectul acestor chifle ma incanta.Acum am aluatul la dospit sper sa iasa bun desi si eu il vad cam uleios dar banuiesc ca toate aluaturile fragede au grasime. Am o intrebare:de ce praful de copt daca are drojdie? L-as putea scoate? 

lena
Elena (lena) Paula D2008 25 ian 2014, 14:32

Nu-l scoate asta-i si ideea la aluatul dospit rapid. Daca-i uleios il framanti cu putina faina pe masa si va fi bine.

natinati
natinati 21 iul 2014, 16:05

Nici nu m-am asteptat ca o sa-mi iasa asa de bine din prima!  

Poza mea pentru reteta:
natinati
natinati 21 iul 2014, 16:07

am facut si cu nuca si cu scortisoara. Merci de reteta!

Dana Parma
Dana Parma 06 aug 2014, 17:35

Felicitari Lena pentru talentul tau si multumesc mult pentru rete tele tale .....le-am facut pentru colegele mele din Italia m-au complimenta dar meritul meu este doar 50%. Felicitari inca o data si-ti urmaresc retetele cu mult interes . Te pup si numai bene!

elenya
elenya 23 mar 2015, 22:40

S-au primit foarte bune, doar ca le-am tinut la cuptor mai Putin de 30 minute ca se ardeau deja.

Issa
Issa 16 nov 2015, 22:44

Adie o aroma gustoasa si chiflele frumoase, multumim chiar aveam o pofta la o coptura cu stafide si dorinta mi sa realizat 

Poza mea pentru reteta:
irisa
irisa 03 feb 2016, 14:04

am facut si eu sunt foarte gustoase 

Nota mea pentru reteta:
Mariashka
Mariashka 03 mar 2016, 15:30

Salutik! Lena, am o intrebare, e posibil sa inlocuiesc zaharul cu mierea? Merci anticipt!

lena
Elena (lena) Mariashka 03 mar 2016, 15:38

Teoretic se poate, eu nu am incercat :)

Mariashka
Mariashka 03 mar 2016, 15:46

Ok, daca picii mei vor fi cuminti, sper sa dovedesc sa gatesk acest deliciu.

Mariashka
Mariashka 03 mar 2016, 22:05

Merci, Lena pentru retetele tale pe pasi si cu poze, ador aces website! Chiflele s-au primit ff gustose, fiindca la moment nu aveam zahar am inlokuit cu miere+dulciata de cirese albe. Piciu meu alintat a minkat cu mare placere. Merci mult pentru retete delicioase!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Pashutza25
Pashutza25 03 iun 2016, 21:36

Demult ma uitam la reteta asta si tot no faceam ca multi au scris ca sunt uleioase dar totusi am incercat azi si sau primit super fragede si gustoase dar am scos putin din ulei.sotul tocmai lea terminat de mincat si mai vrea si mine sa fac

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Gabriela20
Gabriela20 07 feb 2020, 08:00

Super practică rețeta, mă încântă de fiecare dată să incerc câte ceva din rețetele tale!

Eroarea mea, o să le las la 150 de grade tura viitoare. O zi binecuvântată tuturor!