Ingrediente
●
Unt/ulei
2 linguri
in varianta de post puteti unge cu gem de caise
●
Oua
1 buc
in varianta de post nu le ungeti deasupra - sau cu o infuzie de ceai negru
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Preparati Aluatul dospit rapid, conform retetei.
Impartiti aluatul in 2 parti - din una eu am facut Chiflele cu stafide, deci l-am taiat bucati mici.
Cealalta am modelat o bila mai mare si vedeti ce facem mai departe.
Pas 2
Lasati sa se odihneasca 10 minute aluatul, apoi il intindeti cu sucitorul intr-un dreptunghi(aproximativ) de 3-4 mm grosime.
Pas 3
Ungeti foaia de aluat cu untul moale, ulei sau gem.
Pas 4
Presarati zaharul si macul.
Pas 6
Acum facem Floricele:
- Ruloul se taie bucati de 2.5- 3 cm grosime.
Pas 7
Intoarceri ruloul mic cu taietura in sus si desfaceti putin randurile de aluat.
Pas 8
Cu o foarfeca taiati randurile din rulou cam din cm in cm, alternand pe cele superioare - urmariti pozele atent si dati click pe poza pt a vedea mai aproape.
Pas 9
Si uitati aici finalizarea.
Pas 10
Le aranjati pe o tava unsa cu ulei, sau asternuta cu hartie de copt - si le ungeti cu ou batut, sau cu ceai in varianta de post.
Pas 11
Pentru a face Chifle Rulouri:
- Aluatul se taie ca in poza.
Pas 12
Fiecare rulou mic taiat se pune cu partea mai scurta in sus si se preseaza pe mijloc cu coada de la lingura/cutit.
Pas 13
Asezati rulourile in tava unsa cu ulei sau asternuta cu hartie de copt, le ungeti cu pu batut - de varianta de post am spus mai sus.
Pas 14
Chiflele se coc la 180 grade, cam 30-40 de minute - pana se rumenesc frumos. Aveti grija ca se fac destul de repede si sa nu le bronzati prea tare.
Aici Floricelele coapte.
Pas 16
Sunt delicioase si calde si reci, recomand cu incredere!
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10-12 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
45 min
Data publicarii:
Nota:
4 (1 voturi)