Ingrediente
●
Carne de pui
1 kg
eu am luat pulpe dezosate și fără piele - puteți găti și bucăți de pui întreg
●
Rosii cubulete din conserva de 300g
1 buc
sau 6-7 roșii cubulețe
●
Masline fara samburi
150 g
●
Ardei gras rosu
0.5 buc
opțional
●
Ulei de masline extravirgin
2 linguri
●
Ierburi de provence
2 lingurite
●
Chimen
0.5 lingurite
opțional
●
Sare,piper
1 lingurita
după gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregătiți toate ingredientele - eu am luat măsline kalamata cu sâmburi (pentru a scoate sâmburii se presează măslinele cu un cuțit întors și observați că sâmburii vor ieși foarte ușor).
Pas 2
Într-un bol adânc puneți roșiile din conservă, ardeiul și ceapa tăiate cubulețe.
Pas 3
Adăugați măslinele fără sâmburi, 5 căței de usturoi tăiați mărunt, 1 linguriță de ierburi de provence, 1 lingură ulei de măsline, vinul și 1 linguriță sare.
Amestecați bine și potriviți de sare dacă mai este nevoie.
Pas 4
Carnea de pui se spală bine și se amestecă cu 1 cățel de usturoi tăiat mărunt, 1 linguriță de sare, puțin piper negru, chimen, 1 linguriță de ierburi de provence, 1 lingură de ulei de măsline.
Pas 5
Acum avem 2 boluri, primul cu legume, altul cu carne.
Într-o tavă de cuptor adâncă punem jumătate din compoziția de legume.
Pas 6
Peste legume puneți uniform bucățile de carne.
Pas 7
Și peste carne distribuiți uniform cealaltă jumătate din cantitatea de legume.
Pas 8
Acoperiți tava cu capac sau o folie de aluminiu și puneți la cuptor preîncălzit la 200 grade, pentru 60 de minute.
Pas 9
După acest timp scoateți folia și mai lăsați 30 minute în cuptor.
Pas 10
Trebuie să scadă bine zeama de roșii, să nu fie ca o apă.
Când este gata, scoateți din cuptor și lăsați să se răcorească 10 minute.
Pas 11
Serviți cu garnitura preferată - noi am pus orez și varză murată :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii: