Ingrediente
●
Ulei de măsline
3 linguri
●
Vin alb demisec
3 linguri
●
Praf de curry
0.5 lingurite
se mai pot adăuga puțin turmeric și chimen - dacă nu aveți din toate astea, puteți să faceți fără ele
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Cartofii se taie cubulețe medii și se pun în tava de cuptor.
Presărați cu sare.
Pas 2
Adăugați usturoiul tăiat jumătăți - nu-l mărunțiți prea tare, să nu ardă la cuptor.
Pas 3
Într-un bol amestecați muștarul, cu uleiul și cu vinul.
Pas 4
Turnați acest amestec peste cartofi, adăugați curry (turmeric și chimen dacă vă place și aveți) - amestecați bine cu mâinile sau o lingură.
Pas 5
Acoperiți cu o folie de aluminiu și puneți la cuptor pentru 20 de minute, la 200 de grade.
Puteți și să nu acoperiți, dar am observat că așa se fac mai bine și mai repede.
Pas 6
După acest timp amestecați puțin cartofii și lăsați la cuptor neacoperiți până sunt gata, cam încă 15 minute.
S-ar putea să mai trebuiască de amestecat încă o dată, ca să nu se rumenească prea tare la fund.
Pas 7
Serviți ca garnitură la o bucată de carne, sau ca atare cu niște salată sau murături.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4-5 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)