Ingrediente
●
Smantana
3 linguri
sau usturoi - in varianta mai light
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Mai intai pregatim ardeii - sunt mai multe metode de a coace ardei: la tigaie in ulei, la cuptor, pe grill, etc.
Eu prefer sa-i coc pe grill de aragaz, din ala cu gaura in mijloc, se coc foarte bine, repede si fara grasime.
Deci, torn apa in tava de grill, aranjez ardeii si pun capacul - la foc mediu.
Pas 2
Cand se rumenesc pe o parte ii intorc pe cealalta, si asa pana sunt copti peste tot.
Pas 3
Imediat ce ii scot din tava fierbinti ii pun intr-o oala acoperita cu folie de plastic(alimentara).
Asa ii las macar 20-30 de min, sau peste noapte daca am timp(sa fie mai usor de curatat). Apoi se curata foarte usor de pielitza, se lasa la scurs inainte sa preparam sosul.
Pas 4
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei.
Pas 5
Cand se rumeneste ceapa, se adauga rosiile taiate marunt(cubulete).
Pas 6
Se amesteca bine si se lasa 20 de min la foc mediu, sa se coaca si patrunda bine ingredientele.
Rosiile vor lasa bine suc si se vor inmuia. Daca nu va plac bucatele de ceapa si rosii, puteti in aceasta etapa, dupa ce s-au patruns bine ceapa cu rosiile, sa le dati prin blender. Vor fi ca un sos/pasta - noi le preferam asa bucati, cateodata pentru mese festive le fac sos.
Pas 7
Apoi adaugati smantana, sare - amestecati bine si lasati sa fiarba 10 min la foc mic.
In caz ca le faceti cu usturoi, il pisati bine si il adaugati peste ardeii in sos inainte sa stingeti focul sub mancare.
Pas 8
Si la urma asezati ardeii in acest sos de legume cu smantana, lasati sa fiarba inca 5-10 min.
Pas 9
Se pot servi fierbinti, calzi, reci - la orice temperatura sunt deliciosi - cu orice garnitura preferata sau chiar si fara ea.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(sunt cam 5 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (10 voturi)