Ingrediente
●
Smântână
3 linguri
sau usturoi - în varianta mai light
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Mai întâi pregătim ardeii - sunt mai multe metode de a coace ardei: la tigaie în ulei, la cuptor, pe grătar, etc.
Eu prefer să-i coc pe grătar de aragaz, din acela cu gaură în mijloc, se coc foarte bine, repede și fără grăsime.
Deci, torn apă în tava de grătar, aranjez ardeii și pun capacul - la foc mediu.
Pas 2
Când se rumenesc pe o parte îi întorc pe cealaltă, și așa până sunt copți peste tot.
Pas 3
Imediat ce îi scot din tavă fierbinți îi pun într-o oală acoperită cu folie de plastic (alimentară).
Așa îi las măcar 20-30 de min, sau peste noapte dacă am timp (să fie mai ușor de curățat). Apoi se curăță foarte ușor de pieliță, se lasă la scurs înainte să preparăm sosul.
Pas 4
Ceapa se taie mărunt și se călește în ulei.
Pas 5
Când se rumenește ceapa, se adaugă roșiile tăiate mărunt (cubulețe).
Pas 6
Se amestecă bine și se lasă 20 de min la foc mediu, să se coacă și pătrundă bine ingredientele.
Roșiile vor lăsa bine suc și se vor înmuia. Dacă nu vă plac bucățelele de ceapă și roșii, puteți în această etapă, după ce s-au pătruns bine ceapa cu roșiile, să le dați prin blender. Vor fi ca un sos/pastă - noi le preferăm așa bucăți, câteodată pentru mese festive le fac sos.
Pas 7
Apoi adăugați smântâna, sare - amestecați bine și lăsați să fiarbă 10 min la foc mic.
În caz că le faceți cu usturoi, îl pisați bine și îl adăugați peste ardeii în sos înainte să stingeți focul sub mâncare.
Pas 8
Și la urmă așezați ardeii în acest sos de legume cu smântână, lăsați să fiarbă încă 5-10 min.
Pas 9
Se pot servi fierbinți, calzi, reci - la orice temperatură sunt delicioși - cu orice garnitură preferată sau chiar și fără ea.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(sunt cam 5 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (10 voturi)