Prăjitură cu mac și vișine

Prăjitură cu mac și vișine

Vedeta în această rețetă este macul, sigur ar merge la fel de bine și cu alte fructe - felii de mere, caise, prune, cireșe, fructe de pădure, etc.

Prăjitura este foarte aromată, ca o "bombă" de mac - pufoasă, fragedă, și bineînțeles rapidă :)

Apropo, cantitățile din rețetă sunt pentru o tavă rotundă de 28-30cm, eu am făcut cantitate dublă în poze și am folosit o tavă dreptunghiulară mare.

Ingrediente

Ouă
2 buc
   
Zahăr
150 g
   
Smântână
150 g
   
Făină albă
150 g
   
Praf de copt
2 lingurite
   
Mac
100 g
   
Vișine fără sâmburi
200 g
sau alte fructe

Pași de urmat

Pas 1

Pregătiți fructele și măcinați fin macul (în aparatul de măcinat cafea sau blender).

Puteți și să nu măcinați macul, dar se vor simți bobițele între dinți.

Prăjitură cu mac și vișine - Pas 1
Pas 2

Bateți spumă albă ouăle cu zahărul, adăugați smântâna și amestecați.

Prăjitură cu mac și vișine - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugați făina și praful de copt, amestecați bine să nu fie cocoloașe.

Prăjitură cu mac și vișine - Pas 3
Pas 4

Și ultimul puneți macul măcinat, amestecați.

Prăjitură cu mac și vișine - Pas 4
Pas 5

Turnați aluatul într-o tavă așternută cu hârtie de copt, nivelați și întindeți pe toată suprafața.

Puneți vișinele/fructele deasupra.

Prăjitură cu mac și vișine - Pas 5
Pas 6

Dați prăjitura la cuptor preîncălzit la 150-180 grade și lăsați aproximativ 40 minute, până se rumenește frumos.

Lăsați apoi să se răcorească bine.

Prăjitură cu mac și vișine - Pas 6
Pas 7

Serviți și porționați după preferințe.

Poftă Bună!

Prăjitură cu mac și vișine - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)
Colecții: Prăjituri, Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Ekaterinka
Ekaterinka 20 Sep 2015, 16:52

eu am adaugat 2 pliculete de praf de copt,am mai vazut pe la unele retete ca la 2 lingurite scrie ca ar fi echivalente cu un pliculet..da si a iesit cam ciudatica

liudi
liudi 09 Jan 2016, 14:10

SALUT LENA TOATE RECETELE TALE INCERC SA LE FAC DAR ASTA E MINUNATA NICI NU REUSESC DACA SINCER SA O GUST CA FETELE SI OMANINCA DE SOT NICI NU MAI VORBESC MERSI MULT

Nota mea pentru rețetă:
Vio84
Vio84 25 Aug 2016, 23:35

Salut Lena uite si pe acesta lam facut super delicios!!!!! Baiatul meu mia zis sa fac in fiecare zi numai de acesta!!!! Data viitoare voi pune mar ce zici o sa iasa???? E foarte delicios si foarte rapid de facut cit ai clipi din ochi!!! Ador recetele usoare si foarte gustoase!!!!! Pupici

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Vio84 30 Aug 2016, 20:05

Ma bucur mult! Merge si cu mere, cu orice fructe va place.

Aleix
Aleix 26 Aug 2018, 11:04

Buna, ce fel de smantana se foloseste in reteta dulce sau fermentata?

lena
Elena (lena) Aleix 26 Aug 2018, 11:18

De obicei daca nu mentionez ca este “Smantana dulce” am in vedere smantana simpla fermentata. 😉

Aleix
Aleix 26 Aug 2018, 11:27

Multumesc mult pentru raspuns. O duminica frumoasa va doresc.:)

CRISTINA
CRISTINA 24 Aug 2020, 10:02

Buna Lena si multumesc pentru retetele minunate. Am mancat in BV un pandispan delicios cu mere rase si mac. Doamne, ce minunatie! Intoarsa acasa am cautat reteta pe siteul tau dar nu am gasit-o. Oare ai putea te rog, sa postezi o asemena reteta?Multumesc anticipat.

lena
Elena (lena) CRISTINA 24 Aug 2020, 15:29

Buna idee Cristina, caut neaparat ceva.😉

cora.
cora. 03 May 2023, 13:48

Am mai vazut aici un praji cu mac(cu frisca),foarte ademenitor,dar am ezitat datorita continutului de grasime.Am vrut sa intreb atunci cat din ulei se poate reduce asa incat sa nu rezulte un blat uscat.Acum vazand-o pe minunata asta (voi inlocui smantana cu iaurt grecesc),o voi pregati cat mai curand.Dar un subiect interesant ar fi si cum putem substitui macul(il iubesc,dar se intampla sa nu-l am mereu),susan,nigella,canepa (rasnita?),in ,rasnite,intregi ?Sau o combinatie de nuca macinata cu unul din ingredientele mentionate?