Prăjitură cu mac și vișine
Vedeta în această rețetă este macul, sigur ar merge la fel de bine și cu alte fructe - felii de mere, caise, prune, cireșe, fructe de pădure, etc.
Prăjitura este foarte aromată, ca o "bombă" de mac - pufoasă, fragedă, și bineînțeles rapidă :)
Apropo, cantitățile din rețetă sunt pentru o tavă rotundă de 28-30cm, eu am făcut cantitate dublă în poze și am folosit o tavă dreptunghiulară mare.
Ingrediente
●
Praf de copt
2 lingurite
●
Vișine fără sâmburi
200 g
sau alte fructe
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătiți fructele și măcinați fin macul (în aparatul de măcinat cafea sau blender).
Puteți și să nu măcinați macul, dar se vor simți bobițele între dinți.
Pas 2
Bateți spumă albă ouăle cu zahărul, adăugați smântâna și amestecați.
Pas 3
Apoi adăugați făina și praful de copt, amestecați bine să nu fie cocoloașe.
Pas 4
Și ultimul puneți macul măcinat, amestecați.
Pas 5
Turnați aluatul într-o tavă așternută cu hârtie de copt, nivelați și întindeți pe toată suprafața.
Puneți vișinele/fructele deasupra.
Pas 6
Dați prăjitura la cuptor preîncălzit la 150-180 grade și lăsați aproximativ 40 minute, până se rumenește frumos.
Lăsați apoi să se răcorească bine.
Pas 7
Serviți și porționați după preferințe.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)