Ingrediente
●
Unt
200 g
sa fie moale, la temperatura camerei
●
Esenta de rom
3 linguri
merge si un brandy sau amaretto - puteti sa mai adaugati si putina vanilie, scortisoara
●
Praf de copt
1 buc
1 plic de 10g
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Separati albusurile de galbenusuri.
Pas 2
Albusurile le bateti spuma tare cu mixerul.
Pas 3
Intr-un alt bol puneti untul moale si zaharul, mixati bine.
Pas 4
Adaugati galbenusurile de la oua, praful de copt si esenta de rom, amestecati bine.
Pas 5
Laptele il incalziti putin pe aragaz sau la microunde si il turnati in bol, amestecati usor ca sa nu stropiti prea tare.
Pas 6
Adaugati macul, mixati usor.
Pas 7
Puneti faina, mixati bine sa nu fie cocoloase.
Pas 8
Si ultimele adaugati albusurile batute spuma la pasul 2. Amestecati usor cu o spatula, cu miscari circulare de sus in jos.
Pas 9
Turnati aluatul intr-o tava de chec mai mare - daca aveti tava mica(a mea este mai mica), mai bine nu turnati tot aluatul, sa aiba unde creste la copt. Eu am mai facut vreo 6 briose din ce a ramas.
In principiu, trebuie sa va ramana neumplut macar 1 cm din tava - asa ca va orientati cu ce aveti.
Pas 10
Se coace la cuptor preincalzit la 180 grade 30 minute, apoi scadeti temperatura la 150 si mai lasati 20 minute. Trebuie sa fie rumen, crescut si sa treaca testul scobitorii.
Nu va speriati daca va crapa, asa este normal. Aici vedeti tava mea de chec clasica(din sticla, de aia este si mai mica.)
Pas 11
Aici mi-a incaput tot aluatul intr-o forma "floare" de chec, a iesit ceva mai inalt.
Pas 12
Lasati sa se raceasca bine apoi portionati si serviti.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10-12 portii)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)