Ingrediente
●
Unt
200 g
să fie moale, la temperatura camerei
●
Esenta de rom
3 linguri
merge și un brandy sau amaretto - puteți să mai adăugați și puțină vanilie, scorțișoară
●
Praf de copt
1 buc
1 plic de 10g
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Separati albușurile de gălbenușuri.
Pas 2
Albușurile le bateți spumă tare cu mixerul.
Pas 3
Într-un alt bol puneți untul moale și zahărul, mixați bine.
Pas 4
Adăugați gălbenușurile de la ouă, praful de copt și esența de rom, amestecați bine.
Pas 5
Laptele îl încălziți puțin pe aragaz sau la microunde și îl turnați în bol, amestecați ușor ca să nu stropiți prea tare.
Pas 6
Adăugați macul, mixați ușor.
Pas 7
Puneți făina, mixați bine să nu fie cocoloașe.
Pas 8
Și ultimele, adăugați albușurile bătute spumă la pasul 2. Amestecați ușor cu o spatulă, cu mișcări circulare de sus în jos.
Pas 9
Turnați aluatul într-o tavă de chec mai mare - dacă aveți tava mică (a mea este mai mică), mai bine nu turnați tot aluatul, să aibă unde crește la copt. Eu am mai făcut vreo 6 brioșe din ce a rămas.
În principiu, trebuie să vă rămână neumplut măcar 1 cm din tava - așa că vă orientați cu ce aveți.
Pas 10
Se coace la cuptor preîncălzit la 180 grade 30 minute, apoi scădeți temperatura la 150 și mai lăsați 20 minute. Trebuie să fie rumen, crescut și să treacă testul scobitorii.
Nu vă speriați dacă va crăpa, așa este normal. Aici vedeți tava mea de chec clasică (din sticlă, de aia este și mai mică.)
Pas 11
Aici mi-a încăput tot aluatul într-o formă "floare" de chec, a ieșit ceva mai înalt.
Pas 12
Lăsați să se răcească bine apoi porționați și serviți.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10-12 porții)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)