Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
550 g
●
Unt
125 g
sa fie moale, la temperatura camerei
●
Drojdie proaspata
25 g
sau 1 lingura drojdie uscata
●
Oua
2 buc
+1 ou pentru uns deasupra
●
Zahar
10 linguri
+ 10 linguri pentru umpluturi
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Incalziti putin 200ml de lapte(aveti grija sa nu fie fierbinte!) si il amestecati cu drojdia si 1 lingura de zahar.
Pas 2
Turnati acest amestec peste faina din bol si lasati 10-15 minute pana incepe sa faca spuma.
Pas 3
Adaugati untul moale, 2 oua, 9 linguri de zahar si incepeti sa framantati aluatul - la inceput va recomand s-o faceti su o spatul/lingura mai mare pana se incorporeaza faina.
Pas 4
Apoi il scoateti pe masa presarata cu faina si framantati-l cam 3-5 minute sa se uniformizeze textura, daca mai este nevoie adaugati faina.
Daca cumva vi se pare la framantatul in bol ca faina este multa, mai aduagati putin lapte.
Pas 5
Impratiti aluatul in 4 bucati si lasati-l sa se odihneasca 10 minute.
Pas 6
In acest timp pregatim umpluturile:
- macul il macinati bine - eu o fac in aparatul de macinat cafea - si amestecati cu 5 linguri de zahar, jumate de pahar de lapte(125ml) - pana devine o compozitie groasa si umeda, dar sa nu curga.
Pas 7
- nuca macinata(in rorbot sau masina de tocat carne) se amesteca cu 5 linguri de zahar si jumate de pahar de lapte(125ml). Amestecati si daca mai trebuie adaugati lapte pana aveti umplutura densa si umeda, dar nu lichida sa curga!
Pas 8
Intindeti din fiecare bila de aluat cate o foaie dreptunghiulara, 1/3 din foaie o lasati putin mai groasa - cika ajuta sa nu crape cozonacii la copt. La mine oricum s-au crapat, asa ca nu insist neaparat.
Pas 9
Fiecare umplutura este pentru 2 foi de aluat, deci puneti cate jumate din cantitate.
Intindeti bine pe toata suprafatа foii si o presati usor cu lingura.
Pas 11
La fel faceti restul aluatului - va ies 4 rulade pe care le aranjati in tava de aragaz, unsa cu putin ulei sau asternuta cu hartie de copt.
Ungeti ruladele cu un ou batut si lasati 20-30 minute sa se odihneasca, in acest timp puneti cuptorul la incalzit, la 200 grade.
Pas 12
Se coc 10 minute la 200 grade, apoi micsorati la 180 si mai lasati 30 minute - sau pana se rumenesc frumos. Dupa ce s-au copt, lasati sa se raceasca complet.
Am facut de cateva ori Baigli, diferite retete si toate mi-au crapat la copt - deci m-am resemnat, daca aveti voi vreun truc sa nu crape ruladele, va rog sa mi-l spuneti si mie :)
Pas 13
Feliati si savurati - sunt absolut delicioase!
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(4 rulade)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
45 min
Data publicarii:
Nota:
5 (16 voturi)