Prajitura "Zebra"

Prajitura "Zebra"

O prajitura interesanta ca aspect dar a fost foarte laudata si la gust de toti musafirii mei. Se prepara repede din ingrediente la indemana si smecheria cu dungile sigur o sa placa la toata lumea.

Deasupra puteti s-o ornati cu ciocolata topita, ca mine, dar puteti s-o lasati si simpla sau pudrata cu zahar.

Ingrediente

Oua
4 buc
Zahar
2 pahare
pahar de 250ml
Ulei fara miros
125 ml
Lapte batut/iaurt/chefir
400 ml
Faina alba
400 g
Praf de copt
10 g
1 plic
Cacao pudra
2 linguri
Ciocolata neagra
50 g
pt glazura - este optional
Unt
20 g
pt glazura - este optional

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol mai adanc puneti ouale si zaharul, le bateti spuma alba.

Prajitura "Zebra" - Pas 1
Pas 2

Adaugati treptat uleiul, mixati bine.

Prajitura "Zebra" - Pas 2
Pas 3

Adaugati laptele batut, amestecati.

Prajitura "Zebra" - Pas 3
Pas 4

Si faina amestecata cu praf de copt.

Prajitura "Zebra" - Pas 4
Pas 5

Impariti aluatul in 2 (masurati la ochi, aproximativ), in unul din boluri adaugati cele 2 linguri de cacao.

Puteti aici sa adaugati si aromele preferate - vanilie, scortisoara, rom, migdale, etc.

Prajitura "Zebra" - Pas 5
Pas 6

Asterneti cu hartie de copt o tava rotunda de 28 cm diametru.

Turnati in ea 1 lingura din aluatul maro.

Prajitura "Zebra" - Pas 6
Pas 7

Peste ea o alta lingura de aluat alb - puteti sa scuturati putin tava ca sa se intinda aluatul.

Prajitura "Zebra" - Pas 7
Pas 8

In mijlocul aluatului alb iarasi turnati o lingura de aluat maro.

Prajitura "Zebra" - Pas 8
Pas 9

Si tot asa continuati pana terminati aluaturile.

Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 45 minute.

Prajitura "Zebra" - Pas 9
Pas 10

Testati cu o scobitoare daca este gata, scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca.

Prajitura "Zebra" - Pas 10
Pas 11

Apoi o scoateti din tava, puneti pe un platou/farfurie.

Prajitura "Zebra" - Pas 11
Pas 12

Topiti la foc mic(sau microunde) ciocolata impreuna cu untul, amestecati pana se omogenizeaza si glazurati prajitura.

Asta-i optional, puteti s-o lasati si simpla sau pudrata cu zahar.

Prajitura "Zebra" - Pas 12
Pas 13

Lasati putin la rece ca sa se intareasca glazura si puteti s-o serviti.

Pofta Buna!

Prajitura "Zebra" - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (11 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 36

cristinaconstantin147
cristina constantin (cristinaconstantin147) 06 Jun 2018, 23:57

Delicioasă. ...

Poza mea pentru reteta:
cristinaconstantin147
cristina constantin (cristinaconstantin147) 07 Mar 2018, 14:14

La mine nu a crescut în mijloc ..oare de ce??

lena
Elena (lena) cristina constantin (cristinaconstantin147) 08 Mar 2018, 10:16

Poate trebuia inca putin tinuta la cuptor sau nu s-a dostribuit bine praful de copt.

cristinaconstantin147
cristina constantin (cristinaconstantin147) Elena (lena) 05 Jun 2018, 14:40

Totuși a fost delicioasă. .astăzi o refac :*

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 28 Oct 2017, 19:22

Buna Lena! De foarte mult timp nu am mai postat comentarii, deși mereu consult site-ul pentru inspiratii noi. Cu aceasta rețetă insa, e complicat sa ma abtin de la coment. Am facut-o aseara asa pentru familie, weekend indulcit pentru sotul si piciulica al meu de 3 ani 😊. L-am decorat cu glazura de ciocolata, zmeura praspata culeasa de fecioras si Smarties. Rezultatul: aratos, pufos, umed si interesant cu dungile astea in interior. La mine dungile s-au primit mai deschise la culoare deoarece am utilizat Nesquik in loc de cacao pura.

Pupici si spor la tot ce faci!!!

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Ana Cozonac (Anisoara89) 30 Oct 2017, 20:44

Multumesc mult Anisoara!

cristinachka
cristinachka 14 Mar 2017, 01:35

Reteta e super... imi place mult efectul cu dungile si am deskoperit un truc care face aceasta prajitura si mai deosebita...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AnaVitalieLapicus613
Ana Lapicus (AnaVitalieLapicus613) 26 Oct 2016, 17:20

👍👍👍

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Alina G
Alina G 09 Oct 2016, 14:33

Foarte buna. Mmmmmm......

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
salas
salas 09 May 2014, 17:48

Foarte buna! Am fost nevoit s-o fac de doua ori din cauza ca s-a terminat prea repede prima. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Roberto
Roberto 03 Feb 2014, 10:47

eram foarte curioasa daca imi va iesi si mie acel "efect zebrat", dar e si foarte gustoasa !Am ramas placut surprinsa de rezultat . multumim,Lena !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ddoriss84
ddoriss84 23 Jan 2014, 06:34

Am pregatit-o cu bebelusul de 5 lunite in brate, mi-a iesit un deliciu, am folosit casonada, nu zahar alb, Elena, multumesc pentru ca existati, incerc sa pun poza cu rezultatul fabulos!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 22 Jan 2014, 12:22

Am facut-o si eu,cum altfel ? .Am pus si vanilie si scortisoara. F.f.f. buna,pufoasa,aromata,tot ce vrei. Nu mai spun ca se face f. repede. Am impartit fix,pe cantar compozitia,si parca predomina cacaoa. Voi lasa altadata mai mult alb, dar tare aspectuoasa. Multumesc.Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile