Prăjitura "Zebra"

Prăjitura "Zebra"

O prăjitură interesantă ca aspect dar a fost foarte lăudată și la gust de toți musafirii mei. Se prepară repede din ingrediente la îndemână și șmecheria cu dungile sigur o să placă la toată lumea.

Deasupra puteți s-o ornați cu ciocolată topită, ca mine, dar puteți s-o lăsați și simplă sau pudrată cu zahăr.

Ingrediente

Ouă
4 buc
   
Zahăr
2 pahare
pahar de 250ml
Ulei fără miros
125 ml
   
Lapte bătut/iaurt/chefir
400 ml
   
Făină albă
400 g
   
Praf de copt
10 g
1 plic
Cacao pudră
2 linguri
   
Ciocolată neagră
50 g
pt glazură - este opțional
Unt
20 g
pt glazură - este opțional

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol mai adânc puneți ouăle și zahărul, le bateți spumă albă.

Prăjitura "Zebra" - Pas 1
Pas 2

Adăugați treptat uleiul, mixați bine.

Prăjitura "Zebra" - Pas 2
Pas 3

Adăugați laptele bătut, amestecați.

Prăjitura "Zebra" - Pas 3
Pas 4

Și făina amestecată cu praf de copt.

Prăjitura "Zebra" - Pas 4
Pas 5

Împărțiți aluatul în 2 (măsurați la ochi, aproximativ), în unul din boluri adăugați cele 2 linguri de cacao.

Puteți aici să adăugați și aromele preferate - vanilie, scorțișoară, rom, migdale, etc.

Prăjitura "Zebra" - Pas 5
Pas 6

Așterneți cu hârtie de copt o tavă rotundă de 28 cm diametru.

Turnați în ea 1 lingură din aluatul maro.

Prăjitura "Zebra" - Pas 6
Pas 7

Peste ea o altă lingură de aluat alb - puteți să scuturați puțin tava ca să se întindă aluatul.

Prăjitura "Zebra" - Pas 7
Pas 8

În mijlocul aluatului alb iarăși turnați o lingură de aluat maro.

Prăjitura "Zebra" - Pas 8
Pas 9

Și tot așa continuați până terminați aluaturile.

Puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de 45 minute.

Prăjitura "Zebra" - Pas 9
Pas 10

Testați cu o scobitoare dacă este gata, scoateți din cuptor și lăsați să se răcorească.

Prăjitura "Zebra" - Pas 10
Pas 11

Apoi o scoateți din tavă, puneți pe un platou/farfurie.

Prăjitura "Zebra" - Pas 11
Pas 12

Topiți la foc mic (sau microunde) ciocolata împreună cu untul, amestecați până se omogenizează și glazurați prăjitura.

Asta-i opțional, puteți s-o lăsați și simplă sau pudrată cu zahăr.

Prăjitura "Zebra" - Pas 12
Pas 13

Lăsați puțin la rece ca să se întărească glazura și puteți s-o serviți.

Poftă Bună!

Prăjitura "Zebra" - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (11 voturi)
Sursă: kuharka.ru
Colecții: Prăjituri, Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 36

cristinaconstantin147
cristina constantin (cristinaconstantin147) 06 Jun 2018, 23:57

Delicioasă. ...

Poza mea pentru rețetă:
cristinaconstantin147
cristina constantin (cristinaconstantin147) 07 Mar 2018, 14:14

La mine nu a crescut în mijloc ..oare de ce??

lena
Elena (lena) cristina constantin (cristinaconstantin147) 08 Mar 2018, 10:16

Poate trebuia inca putin tinuta la cuptor sau nu s-a dostribuit bine praful de copt.

cristinaconstantin147
cristina constantin (cristinaconstantin147) Elena (lena) 05 Jun 2018, 14:40

Totuși a fost delicioasă. .astăzi o refac :*

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 28 Oct 2017, 19:22

Buna Lena! De foarte mult timp nu am mai postat comentarii, deși mereu consult site-ul pentru inspiratii noi. Cu aceasta rețetă insa, e complicat sa ma abtin de la coment. Am facut-o aseara asa pentru familie, weekend indulcit pentru sotul si piciulica al meu de 3 ani 😊. L-am decorat cu glazura de ciocolata, zmeura praspata culeasa de fecioras si Smarties. Rezultatul: aratos, pufos, umed si interesant cu dungile astea in interior. La mine dungile s-au primit mai deschise la culoare deoarece am utilizat Nesquik in loc de cacao pura.

Pupici si spor la tot ce faci!!!

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Ana Cozonac (Anisoara89) 30 Oct 2017, 20:44

Multumesc mult Anisoara!

cristinachka
cristinachka 14 Mar 2017, 01:35

Reteta e super... imi place mult efectul cu dungile si am deskoperit un truc care face aceasta prajitura si mai deosebita...

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
AnaVitalieLapicus613
Ana Lapicus (AnaVitalieLapicus613) 26 Oct 2016, 17:20

👍👍👍

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Alina G
Alina G 09 Oct 2016, 14:33

Foarte buna. Mmmmmm......

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
salas
salas 09 May 2014, 17:48

Foarte buna! Am fost nevoit s-o fac de doua ori din cauza ca s-a terminat prea repede prima. 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Roberto
Roberto 03 Feb 2014, 10:47

eram foarte curioasa daca imi va iesi si mie acel "efect zebrat", dar e si foarte gustoasa !Am ramas placut surprinsa de rezultat . multumim,Lena !

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
ddoriss84
ddoriss84 23 Jan 2014, 06:34

Am pregatit-o cu bebelusul de 5 lunite in brate, mi-a iesit un deliciu, am folosit casonada, nu zahar alb, Elena, multumesc pentru ca existati, incerc sa pun poza cu rezultatul fabulos!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 22 Jan 2014, 12:22

Am facut-o si eu,cum altfel ? .Am pus si vanilie si scortisoara. F.f.f. buna,pufoasa,aromata,tot ce vrei. Nu mai spun ca se face f. repede. Am impartit fix,pe cantar compozitia,si parca predomina cacaoa. Voi lasa altadata mai mult alb, dar tare aspectuoasa. Multumesc.Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile