Ingrediente
●
Zahar
2 pahare
pahar de 250ml
●
Lapte batut/iaurt/chefir
400 ml
●
Praf de copt
10 g
1 plic
●
Ciocolata neagra
50 g
pt glazura - este optional
●
Unt
20 g
pt glazura - este optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol mai adanc puneti ouale si zaharul, le bateti spuma alba.
Pas 2
Adaugati treptat uleiul, mixati bine.
Pas 3
Adaugati laptele batut, amestecati.
Pas 4
Si faina amestecata cu praf de copt.
Pas 5
Impariti aluatul in 2 (masurati la ochi, aproximativ), in unul din boluri adaugati cele 2 linguri de cacao.
Puteti aici sa adaugati si aromele preferate - vanilie, scortisoara, rom, migdale, etc.
Pas 6
Asterneti cu hartie de copt o tava rotunda de 28 cm diametru.
Turnati in ea 1 lingura din aluatul maro.
Pas 7
Peste ea o alta lingura de aluat alb - puteti sa scuturati putin tava ca sa se intinda aluatul.
Pas 8
In mijlocul aluatului alb iarasi turnati o lingura de aluat maro.
Pas 9
Si tot asa continuati pana terminati aluaturile.
Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 45 minute.
Pas 10
Testati cu o scobitoare daca este gata, scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca.
Pas 11
Apoi o scoateti din tava, puneti pe un platou/farfurie.
Pas 12
Topiti la foc mic(sau microunde) ciocolata impreuna cu untul, amestecati pana se omogenizeaza si glazurati prajitura.
Asta-i optional, puteti s-o lasati si simpla sau pudrata cu zahar.
Pas 13
Lasati putin la rece ca sa se intareasca glazura si puteti s-o serviti.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (11 voturi)