Ingrediente
●
Zahăr
2 pahare
pahar de 250ml
●
Lapte bătut/iaurt/chefir
400 ml
●
Praf de copt
10 g
1 plic
●
Ciocolată neagră
50 g
pt glazură - este opțional
●
Unt
20 g
pt glazură - este opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol mai adânc puneți ouăle și zahărul, le bateți spumă albă.
Pas 2
Adăugați treptat uleiul, mixați bine.
Pas 3
Adăugați laptele bătut, amestecați.
Pas 4
Și făina amestecată cu praf de copt.
Pas 5
Împărțiți aluatul în 2 (măsurați la ochi, aproximativ), în unul din boluri adăugați cele 2 linguri de cacao.
Puteți aici să adăugați și aromele preferate - vanilie, scorțișoară, rom, migdale, etc.
Pas 6
Așterneți cu hârtie de copt o tavă rotundă de 28 cm diametru.
Turnați în ea 1 lingură din aluatul maro.
Pas 7
Peste ea o altă lingură de aluat alb - puteți să scuturați puțin tava ca să se întindă aluatul.
Pas 8
În mijlocul aluatului alb iarăși turnați o lingură de aluat maro.
Pas 9
Și tot așa continuați până terminați aluaturile.
Puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de 45 minute.
Pas 10
Testați cu o scobitoare dacă este gata, scoateți din cuptor și lăsați să se răcorească.
Pas 11
Apoi o scoateți din tavă, puneți pe un platou/farfurie.
Pas 12
Topiți la foc mic (sau microunde) ciocolata împreună cu untul, amestecați până se omogenizează și glazurați prăjitura.
Asta-i opțional, puteți s-o lăsați și simplă sau pudrată cu zahăr.
Pas 13
Lăsați puțin la rece ca să se întărească glazura și puteți s-o serviți.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (11 voturi)