Oua ochiuri cu spanac si smantana

Oua ochiuri cu spanac si smantana

Am devenit in ultimul timp mare amatoare de spanac si mai ales in combinatie cu oua. Am mai improvizat cu smantana, nu este obligatoriu dar iese tare bun, mai ales cu putina branza presarata deasupra...

O varianta sanatoasa de mic dejun, pranz sau cina rapida - cred ca puteti incerca si cu spanac congelat.

Ingrediente

Spanac verde la legatura
500 g
am luat o punga mare de 500g de spanac, din el mi-a ramas dupa spalat si curatat cam 250g
Unt
1 lingura
sau ulei
Oua
4 buc
Smantana dulce pentru gatit(12%)
3 linguri
optional se mai poate adauga si putina branza deasupra
Sare
0.5 lingurite

Pasi de urmat

Pas 1

Spalati bine spanacul si il taiati putin daca sunt frunzele mari.

Intr-o tigaie topiti untul si puneti tot spanacul asa crud, daca nu incape imediat asteptati sa scada si adaugati restul.

Oua ochiuri cu spanac si smantana - Pas 1
Pas 2

Dupa ce s-a lasat bine spanacul adaugati smantana, amestecati.

Oua ochiuri cu spanac si smantana - Pas 2
Pas 3

Lasati sa fiarba cam 5 minute, potriviti de sare.

Oua ochiuri cu spanac si smantana - Pas 3
Pas 4

Bateti ouale deasupra peste spanac.

Oua ochiuri cu spanac si smantana - Pas 4
Pas 5

Puneti capacul peste tigaie, faceti focul mai mediu si lasati sa se gateasca.

Noi preferam ouale moi, dar sa fie albe deasupra, deci mai departe faceti dupa preferinta.

Oua ochiuri cu spanac si smantana - Pas 5
Pas 6

Opresc focul sub tigaie imediat cum vad ca s-au facut albe deasupra, daca le lasati mai mult nu vor mai fi moi.

Oua ochiuri cu spanac si smantana - Pas 6
Pas 7

Serviti imediat cu putina branza sau iaurt pe langa.

Pofta Buna!

Oua ochiuri cu spanac si smantana - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g (2 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

ianadeea
Andreea (ianadeea) 17 Feb 2014, 15:36

Wow, Lena, asta-i varianta rapida si sanatoasa la clasicul "spanac cu ochiuri", nu necesita faina pt dres, pare destul de groasa si legata compozitia, neaparat trebuie incercat; dar, dupa gustul meu, tot ar merge 1-2 catei de usturoi .. Pupici.

ionica
ionica 17 Feb 2014, 19:52

pot folosi si spanac la punga?acum iarna nu am de unde lua verde.mersi?

lena
Elena (lena) ionica 17 Feb 2014, 20:55

Da, puteti, aveti grija sa-l fierbeti mai mult, sa se mai ingroase smantana - spanacul congelat mai lasa apa.

elena niculescu
elena n (elena niculescu) 18 Feb 2014, 21:25

as incerca reteta.arata foarte bine si este si sanatoasa .o pot face cu smantana obisnuita?

lena
Elena (lena) elena n (elena niculescu) 19 Feb 2014, 10:31

Merge si cu smantana simpla, doar ca se branzeste la fiert.

nunutza
nunutza 24 Feb 2014, 05:39

De vreo jumate de an iti urmaresc retetele si doar azi m-am inregistrat ca sa poti sa-ti multumesc!!! Foarte gustos, am incercat multe de aici si unele  mi-au iesit destul de bine. 

PS: si aceasta reteta e mi-a placut mult, am gatit-o deja de 2 ori :)
 
 
Ekaterinka
Ekaterinka 02 Apr 2015, 21:42

eu am inlocuit spanacul cu  foarte multa ceapa verde,ceva de genu facea bunica'mea,iar spanac ul l-am adaugat la  salata.neam neam

AniAni843
Ani Ani (AniAni843) 03 Aug 2016, 21:03

Daca cumpar spanac congelat din magazin cat timp il las sa fiarba ? Adaug apa cata cantitate ? Ca multumesc anticipat :*

lena
Elena (lena) Ani Ani (AniAni843) 04 Aug 2016, 15:35

Spanacul congelat este deja prefiert, il decongelati si scurgeti bine de apa, puneti mai departe pe tigaie...