Ingrediente
●
Carne de pui
1 kg
eu am pus pulpe dezosate si fara piele
●
Ardei gras rosu
1 buc
daca sunt ardei mai mici puneti 2 bucati
●
Boia ardei dulce
1 lingura
puteti pune si iute daca va place
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Oua
2 buc
pentru galuste
●
Faina alba
3 linguri
+faina pentru galuste, vedeti pasii retetei
●
Sare
1 lingura
+1.5 lingurita pentru galuste
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
sarati si piperati dupa gust
●
Patrunjel verde
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Incingeti bine uleiul intr-o tigaie si rumeniti bucatile de carne pe ambele parti.
Pas 2
Le treceti intr-un tuci sau cratita si lasati la o parte.
Pas 3
In tigaia si uleiul in care s-au rumenit bucatile de carne, adaugati ceapa tocata(nu foarte marunt) - amestecati si caliti 2-3 minute.
Pas 4
Apoi adaugati ardeiul taiat julien si usturoiul maruntit putin, amestecati si mai lasati 3 minute.
Pas 5
Dupa acest timp puneti boiaua - amestecati si lasati 1 minut la calit - nu mai mult!
Pas 6
Apoi adaugati 1 pahar de apa in tigaie, amestecati.
Pas 7
Turnati compozitia din tigaie peste carnea din cratita.
Pas 8
Adaugati frunza de dafin si apa cat sa acopere carnea - nu prea mult peste.
Pas 9
Puneti pe foc si cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati 40-50 de minute, sau pana este gata carnea(daca-i pui/gaina de casa, fierbeti mai mult, cat este nevoie).
Pas 10
Sosul mai scade dupa fiert, asa si trebuie.
Daca puneti prea multa apa, va fi mai greu sa ingrosati papricasul, sa nu fie chiar apa.
Pas 11
Acum facem repede aluatul pentru galuste.
Intr-o farfurie adanca bateti cele 2 oua si adaugati putina sare.
Pas 12
Adaugati faina pana obtineti un aluat putin mai gros decat cel de clatite - cam ca o smantana groasa.
Amestecati bine cu telul sau furculita sa nu fie cocoloase.
Pas 13
Cu o lingura luati cate putin din acest aluat si puneti in oala cu carne.
Nu amestecati imediat dupa fiecare - dupa ce ati pus tot aluatul, lasati vreo 2 minute sa fiarba incet, apoi amestecati.
Pas 14
Nu le fierbeti mai mult de 5 minute, nu este nevoie.
Pas 15
Amestecati smantana cu 3 linguri de faina si cateva linguri de apa.
Pas 16
O adaugati in mancare dupa ce au fiert galustele, amestecati si lasati sa mai fiarba 2-3 minute - pana incepe sa se ingroase.
Pas 17
La mine papricasul parca nu era suficient de gros - am mai dizolvat 2 linguri de faina cu putina apa si am adaugat in mancare. Am lasati sa mai fiarba putin pana am vazut ca este de consistenta care ne place.
Pas 18
Potriviti de sare, puteti adauga putin piper macinat si patrunjel tocat.
Amestecati si inchideti focul, lasati 10-15 minute sa se patrunda sub capac.
Pas 19
Si gata, serviti - nu uitati ca cel mai gustos este s-o mancati cu paina inmuiata in sos :)
Cred ca s-ar potrivi bine si o mamaliga aici.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(6-8 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)