Ingrediente
●
Vișine fără sâmburi
1 kg
dintr-un kg de vișine cu sâmburi ies aproximativ 850g de vișine curățate
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Vișinele se spală și curăță de sâmburi.
Pas 2
Turnați zahărul peste ele, amestecați și lăsați câteva ore să-și lase bine zeama.
Perfect ar fi să le țineți peste noapte.
Pas 3
Vișinele mele și-au lăsat sucul cam în 5 ore, am mai amestecat din când în când în ele să grăbesc procesul.
Pas 4
Și acum etapa cea mai importantă - fierberea...
Vedeți în poză tigaia-cratița mea - are 28 cm în diametru și am pus în ea la fiert jumate din cantitatea de vișine cu suc de mai sus - aproximativ 4-5 polonice.
Dacă aveți tigaie/cratiță de 24 cm puneți 3 polonice.
Pas 5
Faceți focul mare și când începe să fiarbă intens îl micșorați puțin, dar dulceața tot trebuie să fiarbă mai cu spumă și cu spor.
Fierbeți timp de 10 minute amestecând din când în când.
Pas 6
După acest timp faceți testul cu picătura.
Eu am făcut câteva ca să vă arăt diferența - picătura mai fermă și culoare mai intensă este cea corectă - în acest moment luați cratița de pe foc.
Dacă nu este bine, mai lăsați să fiarbă 2 minute și iar testați.
Pas 7
Lăsați cratița fără foc aproximativ 2 minute, mai amestecați în ea puțin să se lase spuma dacă este.
Apoi turnați dulceața în borcane uscate și curate. Puneți capacul și îl strângeți bine, puneți la o parte și lăsați să se răcească - alte operațiuni nu trebuie să mai faceți - sterilizare, etc.
Pas 8
Dintr-o cratiță din asta de dulceață fiartă mi-au ieșit 1 borcan și jumate - jumătatea o acoperiți cu capac și fierbeți următoarea tură de dulceață, o turnați peste dulceața anterioară să completați borcanul.
Eu am fiert de 2 ori cantitatea mea de 1 kg de vișine, nu m-am obosit prea mult, mai ales că am fiert-o mai puțin timp.
Pas 9
Mi-au ieșit fix 3 borcane de dulceață - trebuie lăsate să se răcească bine apoi depozitate în cămară.
Pas 10
Aici vedeți cât de caramelizate sunt vișinele și dulceața foarte bine legată.
Poftă Bună!
Cantitate:
1200 g
(3 borcane de 300g)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
240 min
Data publicării:
Notă:
4 (3 voturi)