Ingrediente
●
Gris de grau
4 linguri
se poate inlocui cu faina, in plus mai trebuie putina faina pt lucru cu mainile
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Branza fiind ingredientul cheie, am pus o poza sa vedeti consistenta pe care o folosesc eu la reteta - deci este moale, dar bine scursa de zer.
Daca aveti branza mai lichida, va trebui sa adaugati mai mult gris/faina si papanasii nu ies la fel de fragezi.
Pas 2
Intr-un bol puneti branza, grisul, oul, zaharul, sarea si esenta de vanilie - amestecati bine cu o lingura sa fie compozitia uniforma.
Pas 3
Trebuie sa va iasa o compozitie moale si lipicioasa, dar care se tine bine - daca nu este asa, mai adaugati putin gris sau faina.
Presarati mainile cu faina si luati cate 1 lingura de compozitia in mana, ca in poza.
Pas 4
Cu amandoua mainile formati o bila.
Pas 5
O treceti prin faina(pregatita dinainte intr-o farfurie).
Pas 6
Se turteste putin cu palma, dar nu mult ca sa fie cam de grosimea unui deget.
La fel faceti si restul papanasilor, le puneti la prajit intr-o tigaie incalzita bine cu putin ulei.
Pas 7
Se rumenesc la foc mediu, pe ambele parti.
Din aceasta cantitate de branza mi-au iesit 2 tigai de papanasi.
Pas 8
Si aproximativ 12 bucati, gata de servit imediat dupa preparare. Sunt buni si reci, dar se mai intaresc putin, nu sunt asa de fragezi.
Pas 9
Asa i-am servit noi, cu smantana si dulceata.
Pas 10
Aici aveti si o sectiune.
Pofta Buna!
Cantitate:
600 g
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (16 voturi)