Ingrediente
●
Griș de grâu
4 linguri
se poate înlocui cu făină, în plus mai trebuie puțină făină pentru lucru cu mâinile
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Brânza fiind ingredientul cheie, am pus o poză să vedeți consistența pe care o folosesc eu la rețetă - deci este moale, dar bine scursă de zer.
Dacă aveți brânză mai lichidă, va trebui să adăugați mai mult griș/făină și papanașii nu ies la fel de fragezi.
Pas 2
Într-un bol puneți brânza, grișul, oul, zahărul, sarea și esența de vanilie - amestecați bine cu o lingură să fie compoziția uniformă.
Pas 3
Trebuie să vă iasă o compoziție moale și lipicioasă, dar care se ține bine - dacă nu este așa, mai adăugați puțin griș sau făină.
Presărați mâinile cu făină și luați câte 1 lingură de compoziție în mână, ca în poză.
Pas 4
Cu amândouă mâinile formați o bilă.
Pas 5
O treceți prin făină (pregătită dinainte într-o farfurie).
Pas 6
Se turtește puțin cu palma, dar nu mult ca să fie cam de grosimea unui deget.
La fel faceți și restul papanașilor, le puneți la prăjit într-o tigaie încălzită bine cu puțin ulei.
Pas 7
Se rumenesc la foc mediu, pe ambele părți.
Din această cantitate de brânză mi-au ieșit 2 tigăi de papanași.
Pas 8
Și aproximativ 12 bucăți, gata de servit imediat după preparare. Sunt buni și reci, dar se mai întăresc puțin, nu sunt așa de fragezi.
Pas 9
Așa i-am servit noi, cu smântână și dulceață.
Pas 10
Aici aveți și o secțiune.
Poftă Bună!
Cantitate:
600 g
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (16 voturi)