Clătite cu brânză, la tigaie
Această rețetă întotdeauna se asociază la mine cu bunica mea din Ucraina, de acolo o știu și am învățat s-o fac când mergeam în vacanță - este unul din deserturile preferate ale bunicii. Și are tot dreptul să fie - se face foarte repede (dacă ai clătitele deja făcute și pe undeva prin frigider lăsate:) - este delicios, cred că ar fi comparabil cu Păpănașii cu brânză, dar ceva mai fini.
Recomand să-i faceți neapărat la vreo tură de clătite - sigur o să-i aprecieze și cei mici și cei mari - în plus se pot face și cu umplutură dulce și cu umplutură de brânză sărată.
Precizare, clătitele este bine să fie servite fierbinți sau calde
Semipreparate
●
900 g
cât pentru 8-10 clătite
Ingrediente
●
Branza dulce de vaci
500 g
alegeți brânza mai uscată, mai fără zer
●
Zahar
3 linguri
puneți după gust, sau puneți puțină sare dacă nu vreți să fie dulci
●
Arome
1 buc
opțional - de obicei pun vanilie
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Apoi faceți compoziția de brânză - amestecați brânza cu ouă, zahăr/sare, vanilie și opțional puteți pune și ceva stafide.
Pas 3
Și acum se asamblează, în așa fel ca să nu curgă brânza din clătite:
- luați o clătită, o puneți pe masă sau pe o farfurie plată și puneți cam 1-2 linguri de brânză pe margine.
Pas 4
Acoperiți ușor compoziția de brânză cu marginea clătitei.
Pas 5
Marginile laterale le îndoiți și le treceți peste compoziția de brânză.
Pas 6
Și acum rulăm începând cu marginea unde s-a pus brânza.
Pas 7
Fiindcă clătitele mai bine să fie servite calde, aceste rulouri de brânză sau le faceți chiar înainte de prăjire sau le rulați și lăsați la frigider până vă trebuie.
Pas 8
Se pune untul în tigaia încălzită bine, se lasă să se topească dar nu complet - aveți grijă să nu-l ardeți, vă strică gustul clătitelor.
Pas 9
Aranjați clătitele în tigaie așa că să fie cu marginile în jos și le lăsați să se rumenească la foc mediu.
Pas 10
Le rumeniți frumos pe ambele părți, apoi le scoateți pe o farfurie și sunt gata de servit - cu ceva smântână sau dulceață preferată.
Poftă Bună!
Cantitate:
8 buc
(8-10 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)