Clatite cu branza, la tigaie

Aceasta reteta intotdeauna se asociaza la mine cu bunica mea din Ucraina, de acolo o stiu si am invatat s-o fac cand mergeam in vacanta - este unul din deserturile preferate a bunicii. Si are tot dreptul sa fie - se face foarte repede (daca ai clatitele deja facute si pe undeva prin frigider lasate:) - este delicios, cred ca ar fi comparabil cu Papanasii cu branza, dar ceva mai fini.

Recomand sa-i faceti neaparat la vreo tura de clatite - sigur o sa-i aprecieze si cei mici si cei mari - in plus se pot face si cu umplutura dulce si cu umplutura de branza sarata.

Precizare, clatitele este bine sa fie servite fierbinti sau calde

Semipreparate

1 buc
cat pentru 8-10 clatite

Ingrediente

Clatite
8 buc
Branza dulce de vaci
500 g
alegeti branza mai uscata, mai fara zer
Oua
2 buc
Zahar
3 linguri
puneti dupa gust, sau puneti putina sare daca nu vreti sa fie dulci
Arome
1 buc
optional - de obicei pun vanilie
Unt
50 g

Pasi de urmat

1

Faceti clatitele dupa reteta dvs preferata sau va puteti folosi de Reteta mea de clatite, de baza.

2

Apoi faceti compozitia de branza - amestecati branza cu oua, zahar/sare, vanilie si optional puteti pune si ceva stafide.

3

Si acum se asambleaza, in asa fel ca sa nu curga branza din clatite:

- luati o clatita, o puneti pe masa sau pe o farfurie plata si puneti cam 1-2 linguri de branza pe margine.

4

Acoperiti usor compozitia de branza cu marginea clatitei.

5

Marginile laterale le indoiti si le treceti peste compozitia de branza.

6

Si acum rulam incepand cu marginea unde s-a pus branza.

7

Fiindca clatitele mai bine sa fie servite calde, aceste rulouri de branza sau le faceti chiar inainte de prajire sau le rulati si lasati la frigider pana va trebuie.

8

Se pune untul in tigaia inclazita bine, se lasa sa se topeasca dar nu complet - aveti grija sa nu-l ardeti, va strica gustul clatitelor.

9

Aranjati clatitele in tigaie asa ca sa fie cu marginile in jos si le lasati sa se rumeneasca la foc mediu.

10

Le rumeniti frumos pe ambele parti, apoi le scoateti pe o farfurie si sunt gata de servit - cu ceva smantana sau dulceata preferata.

Pofta Buna!

Cantitate: 8 bucati (8-10 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (2 voturi)
Colectii: Altele, Branza

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

natyca
natyca 17 aug 2011, 16:13

Oh, as minca vesnic asa ceva!!!

Nota mea pentru reteta:
stiuca
stiuca 17 aug 2011, 19:38

Mai fetelor ,voi ma faceti sa fac pacate .Nu-mai eu stiu cum se pedepseste omul cind vrea sa slabeasca ,

crismi
crismi 25 apr 2012, 22:43

Preferatele mele din copilarie. Era cel mai bun mic-dejun. Mie imi aduc aminte de mama si ma bucur sa le pot face  si eu copiilor mei asa ceva.  In branza se mai pot pune si stafide.

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 07 iul 2012, 20:04

Excelente!!!! Delicioase!!!

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 07 iul 2012, 20:05

Am mâncat cu smântână și cu dulceață de vișine! Un gust desăvârșit, un deliciu!

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 30 oct 2013, 18:55

Buna. Fiindu-mi dor de aceste clatite, am intrat aici sa mi le reamintesc, ca sa constat , stupefiata, ca nu le-am postat !!! A fost una dintre primele retete pe care le-am facut de cand "te cunosc", dar probabil atunci nu puteam sa le postez. Stiu ca le-am mancat cu baiatul meu si ne-au placut enorm-enorm. Chiar el le-a pozat. Mama ce bunatate. Multumesc din nou. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Karisha
Karisha 13 dec 2013, 17:41

cele mai gustoase clatite din copilarie!

vyorelya
vyorelya 10 iul 2015, 13:28

imi plac foarte tare aceasta reteta o fac la orice sarbatoare, la noi se spune " mule" , eu faceam mai multe si puneam intro craticioara sau ceaun de teflon mediu de marim, si la fundul ceaunului / cratitei, puneam o farfurie cu fundul in sus, si asezam clatitele umplute pe straturi la fiecare strat puneam cite putin unt pe fiecare clatita umpluta. am uitat sa spun ca sub farfurie puneam aprox. 50 ml de apa. si le pun la fiert la foc mic mic pentru 30 min. dar asa prajite nu am incercat inca, multumesc de idee