Clătite cu brânză, la tigaie

Clătite cu brânză, la tigaie

Această rețetă întotdeauna se asociază la mine cu bunica mea din Ucraina, de acolo o știu și am învățat s-o fac când mergeam în vacanță - este unul din deserturile preferate ale bunicii. Și are tot dreptul să fie - se face foarte repede (dacă ai clătitele deja făcute și pe undeva prin frigider lăsate:) - este delicios, cred că ar fi comparabil cu Păpănașii cu brânză, dar ceva mai fini.

Recomand să-i faceți neapărat la vreo tură de clătite - sigur o să-i aprecieze și cei mici și cei mari - în plus se pot face și cu umplutură dulce și cu umplutură de brânză sărată.

Precizare, clătitele este bine să fie servite fierbinți sau calde

Semipreparate

900 g
cât pentru 8-10 clătite

Ingrediente

Clatite
8 buc
   
Branza dulce de vaci
500 g
alegeți brânza mai uscată, mai fără zer
Oua
2 buc
   
Zahar
3 linguri
puneți după gust, sau puneți puțină sare dacă nu vreți să fie dulci
Arome
1 buc
opțional - de obicei pun vanilie
Unt
50 g
   

Pasi de urmat

Pas 1

Faceți clătitele după rețeta dvs preferată sau vă puteți folosi de Rețeta mea de clătite, de bază.

Clătite cu brânză, la tigaie - Pas 1
Pas 2

Apoi faceți compoziția de brânză - amestecați brânza cu ouă, zahăr/sare, vanilie și opțional puteți pune și ceva stafide.

Clătite cu brânză, la tigaie - Pas 2
Pas 3

Și acum se asamblează, în așa fel ca să nu curgă brânza din clătite:

- luați o clătită, o puneți pe masă sau pe o farfurie plată și puneți cam 1-2 linguri de brânză pe margine.

Clătite cu brânză, la tigaie - Pas 3
Pas 4

Acoperiți ușor compoziția de brânză cu marginea clătitei.

Clătite cu brânză, la tigaie - Pas 4
Pas 5

Marginile laterale le îndoiți și le treceți peste compoziția de brânză.

Clătite cu brânză, la tigaie - Pas 5
Pas 6

Și acum rulăm începând cu marginea unde s-a pus brânza.

Clătite cu brânză, la tigaie - Pas 6
Pas 7

Fiindcă clătitele mai bine să fie servite calde, aceste rulouri de brânză sau le faceți chiar înainte de prăjire sau le rulați și lăsați la frigider până vă trebuie.

Clătite cu brânză, la tigaie - Pas 7
Pas 8

Se pune untul în tigaia încălzită bine, se lasă să se topească dar nu complet - aveți grijă să nu-l ardeți, vă strică gustul clătitelor.

Clătite cu brânză, la tigaie - Pas 8
Pas 9

Aranjați clătitele în tigaie așa că să fie cu marginile în jos și le lăsați să se rumenească la foc mediu.

Clătite cu brânză, la tigaie - Pas 9
Pas 10

Le rumeniți frumos pe ambele părți, apoi le scoateți pe o farfurie și sunt gata de servit - cu ceva smântână sau dulceață preferată.

Poftă Bună!

Clătite cu brânză, la tigaie - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc (8-10 porții)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 11

LilianaCojocaru175
Liliana Cojocaru (LilianaCojocaru175) 13 Jan 2019, 13:03

Amintiri din copilărie...

Noi le servim cu smantana indulcita cu miere.

Delicioase! Nu lipsesc de la nici o masa de sarbatori.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
VioletaCacicovschi232
Violeta Cacicovschi (VioletaCacicovschi232) 12 Sep 2017, 15:51

Multumim pentru reteta!!! Spune-mi, Lena, te rog f mult, oare daca le pun in congelator, isi vor pastra textura? 

lena
Elena (lena) Violeta Cacicovschi (VioletaCacicovschi232) 12 Sep 2017, 16:14

Eu le pun la congelator, dar se fac putin mai sfaramicioase si mai bine le coc in cuptor dupa decongelare.

vyorelya
vyorelya 10 Jul 2015, 13:28

imi plac foarte tare aceasta reteta o fac la orice sarbatoare, la noi se spune " mule" , eu faceam mai multe si puneam intro craticioara sau ceaun de teflon mediu de marim, si la fundul ceaunului / cratitei, puneam o farfurie cu fundul in sus, si asezam clatitele umplute pe straturi la fiecare strat puneam cite putin unt pe fiecare clatita umpluta. am uitat sa spun ca sub farfurie puneam aprox. 50 ml de apa. si le pun la fiert la foc mic mic pentru 30 min. dar asa prajite nu am incercat inca, multumesc de idee 

Karisha
Karisha 13 Dec 2013, 17:41

cele mai gustoase clatite din copilarie!

tiki
tiki 30 Oct 2013, 18:55

Buna. Fiindu-mi dor de aceste clatite, am intrat aici sa mi le reamintesc, ca sa constat , stupefiata, ca nu le-am postat !!! A fost una dintre primele retete pe care le-am facut de cand "te cunosc", dar probabil atunci nu puteam sa le postez. Stiu ca le-am mancat cu baiatul meu si ne-au placut enorm-enorm. Chiar el le-a pozat. Mama ce bunatate. Multumesc din nou. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 07 Jul 2012, 20:05

Am mâncat cu smântână și cu dulceață de vișine! Un gust desăvârșit, un deliciu!

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 07 Jul 2012, 20:04

Excelente!!!! Delicioase!!!

Poza mea pentru reteta:
crismi
crismi 25 Apr 2012, 22:43

Preferatele mele din copilarie. Era cel mai bun mic-dejun. Mie imi aduc aminte de mama si ma bucur sa le pot face  si eu copiilor mei asa ceva.  In branza se mai pot pune si stafide.

Poza mea pentru reteta:
stiuca
stiuca 17 Aug 2011, 19:38

Mai fetelor ,voi ma faceti sa fac pacate .Nu-mai eu stiu cum se pedepseste omul cind vrea sa slabeasca ,

natyca
natyca 17 Aug 2011, 16:13

Oh, as minca vesnic asa ceva!!!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile