Tartă cu afine
Prăjiturile cu afine au devenit preferatele mele în acest sezon de fructe, îmi place mult gustul lor după prelucrarea termică, afinele parcă își accentuează aroma, gustul și culoarea.
Rețeta de tartă este destul de clasică, singura chestie deosebită este amestecul de ouă și smântână care se toarnă peste afine. Acesta se transformă după coacere într-o cremă fină, potrivită perfect cu afinele.
Bineînțeles că puteți s-o faceți și cu afine congelate, sau alte fructe de sezon.
Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
130 g
●
Zahar
40 g
+ 5 linguri în umplutură
●
Smantana
200 g
+ 1 linguriță în aluat
●
Afine
300 g
proaspete sau congelate
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Amidon alimentar
2 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
În prima etapă facem aluatul, eu îl fac la robot, dar merge făcut la fel și cu mâinile.
Deci, în vasul de robot am pus făina, untul rece, gălbenușul de ou, 1 linguriță de smântână, sarea, 40g de zahăr.
Pas 2
Am mixat până s-au legat toate ingredientele.
Pas 3
Aluatul format l-am adunat într-o bilă, învelit în folie alimentară și l-am pus la frigider pentru 30-60 minute.
Pas 4
În acest timp pregătim compoziția de smântână cu ouă:
- Într-un bol amestecați smântâna, 2 ouă, 4 linguri de zahăr, amidonul și esența de vanilie.
Pas 5
Aluatul îl întindem într-o foaie rotundă și îl aranjăm într-o formă de tartă sau formă de pandișpan cu bordurile care se scot.
Lăsați marginile cam 2 cm în înălțime, pe bordură.
Pas 6
Afinele spălate și scurse bine le puneți peste aluat, presărați 1-2 linguri de zahăr peste ele. Dacă le aveți congelate, le puneți direct din congelator, nu se decongelează înainte.
Pas 7
Turnați amestecul de smântână și ouă peste afine.
Bordurile le apăsați ușor cu degetele să fie cam la același nivel cu umplutura, dar totuși puțin, cu 2-3 mm mai înalte.
Pas 8
Se coace timp de 30-35 de minute la cuptor preîncălzit la 180 grade.
Observați că se umflă puțin la coacere, imediat cum o scoateți din cuptor.
Pas 9
Dar după ce se răcește, cam în 30-60 de minute se lasă în jos, așa și trebuie.
Pas 10
Ar fi bine s-o serviți perfect rece, atunci se pătrunde cel mai bine.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(6-8 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (9 voturi)