Mulți din cei care mă urmăriți pe Facebook știți că de 7 săptămâni am devenit mămică pentru a 2-a oară, avem o bebe Maria, surioara Sofiei. Din această cauză nu sunt foarte promptă cu răspunsurile la comentarii, rețetele încerc să le lucrez din timp și să aveți măcar câte 2 noi pe săptămână.
Așa, și la ce vroiam să ajung - fiind în spital cu Maria, după operația cezariană am avut restricții alimentare. Atunci în una din zile în meniu am avut piept de pui la grătar cu sote de morcovi. Ori că îmi era mie foarte foame după 2 zile de apă și supe, mi-a plăcut foarte mult acel morcov. Am venit acasă, am improvizat ceva asemănător și mi-a ieșit, poate chiar mai bine decât în spital.
De atunci pe lista de piață avem de cumpărat morcovi mulți, câte 4-5 kg o dată. Am continuat și continui să-i gătesc pentru că ne place foarte mult, mai ales în combinație cu carne, dar și din cauză că alte legume nu prea am voie în diversitate mare pentru că alăptez, colici, etc. Morcovul astfel preparat este puțin crocant, un pic dulce cu ușoară aromă de unt - perfect, cel puțin pentru mine :)
S-ar putea să primesc comentarii ironice, că ce mare lucru să pui morcovii în tigaie, dar poate se mai găsesc persoane ca și mine care vor descoperi că poate fi simplu și gustos, dar preparat corect, chiar și în cei 5 pași. Neapărat să-i încercați, merg bine și pentru copii, Sofia mănâncă foarte bine.