Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
2 pahare
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Dovleacul se curăță de coajă și semințe, se taie bucățele mici și se coace/fierbe. Eu l-am făcut la microunde - l-am pus într-un vas de sticlă termorezistentă, am turnat puțină apă la fundul vasului și am lăsat la putere maximă 15 min, apoi am amestecat dovleacul și l-am pus încă la 15 min. Când este gata îl lăsați să se răcească bine.
Pas 2
Într-un vas mai adânc am amestecat bine laptele călduț cu drojdia și făina. L-am lăsat 30 de min să crească bine.
Pas 3
Așa arată după ce a crescut maiaua.
Pas 4
Se separă albușurile de gălbenușuri. Acestea din urmă se mixează bine cu zahărul.
Pas 5
Dovleacul se mărunțește bine cu furculița și se adaugă împreună cu gălbenușurile în maia. Amestecați bine.
Pas 6
Albușurile se bat spumă și se adaugă la aluat. Amestecați atent și lăsați să mai crească puțin, cam 10 min.
Pas 7
Așa trebuie să fie aluatul de blinii.
Pas 8
Încălziți bine o tigaie de teflon, o ungeți cu puțin ulei și turnați 1-2 polonice de aluat. Coaceți clătitele la foc mediu, la început cresc mult apoi se mai turtesc.
Pas 9
Când se prăjesc bine pe o parte se întorc pe cealaltă.
Pas 10
Mie mi-au ieșit 7 clătite mari, depinde de diametrul la tigaie.
Recomand să încercați, sunt destul de bune la un desert în familie.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(7 clătite mari)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)