Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
2 pahare
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Dovleacul se curata de coaja si seminte, se taie bucatele mici si se coace/fierbe. Eu l-am facut la microunde - l-am pus intr-un vas de sticla termorezistenta, am turnat putina apa la fundul vasului si am lasat la putere maxima 15 min, apoi am amestecat dovleacul si l-am pus inca la 15 min. Cand este gata il lasati sa se raceasca bine.
Pas 2
Intr-un vas mai adanc am amestecat bine laptele caldut cu drojdia si faina. L-am lasat 30 de min sa creasca bine.
Pas 3
Asa arata dupa ce a crescut maiaua.
Pas 4
Se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se mixeaza bine cu zaharul.
Pas 5
Dovleacul se marunteste bine cu furculita si se adauga impreuna cu galbenusurile in maia. Amestecati bine.
Pas 6
Albusurile se bat spuma si se adauga la aluat. Amestecati atent si lasati sa mai creasca putin, cam 10 min.
Pas 7
Asa trebuie sa fie aluatul de blinii.
Pas 8
Incalziti bine o tigaie de teflon, o ungeti cu putin ulei si turnati 1-2 polonice de aluat. Coaceti clatitele la foc mediu, la inceput cresc mult apoi se mai turtesc.
Pas 9
Cand se prajesc bine pe o parte se intorc pe cealalta.
Pas 10
Mie mi-au iesit 7 clatite mari, depinde de diametrul la tigaie.
Recomand sa incercati, sunt destul de bune la un desert in familie.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(7 clatite mari)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)