Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Reteta perfecta pentru a gati simplu, deosebit si foarte gustos carnea de miel, eu am ales pulpa de miel, dar merge si cu orice alte bucati. Carnea nu se usuca, este crocanta la exterior, moale si frageda pe interior.

Optional puteti pune si niste legume pe langa carne, asa veti avea carne si garnitura gatite impreuna, combinate cu o salata sunt o masa exemplara.

Ingrediente

Carne de miel
3 kg
cantitatea de carne poate varia, si folositi orice bucati de miel transate - pulpa, costite, etc.
Iaurt
500 ml
Usturoi(catei)
5 buc
Lamaie
1 buc
Sare,piper
1 linguri
+ coriandru macinat, cuisoare sau rozmarin, optional
Ulei de masline
2 linguri

Pasi de urmat

1

Carnea se spala bine, se portioneaza, transeaza.

Apoi o presarati cu sare, piper (coriandru/cuisoare macinate optional) si o frecati bine pe toate partile.

2

Iaurtul de amesteca cu usturoiul pisat, coaja rasa de lamaie si putina sare.

3

Turnati iaurtul peste carne si il distribuiti uniform pe toate bucatile si partile.

4

La aceasta etapa puteti lasa carnea la marinat intr-o punga, sau bol, la frigider.

Eu am pus-o direct in tava de cuptor, am acoperit-o cu folie de plastic si am lasat la frigider peste noapte sau 5-6 ore.

5

Dupa acest timp scoatem carnea de la frigider, o punem in tava daca nu este acolo.

Pe langa carne puteti pune cateva felii de cartofi, morcovi si ceapa, optional.

Stropiti carnea si legumele cu putin ulei de masline si presarati optional cu putin rozmarin uscat sau proaspat.

6

Acoperiti tava cu capac, sau ii faceti un capac din folie de aluminiu.

O puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 70-90 de minute.

7

Dupa acest timp scoateti folia de deasupra, incercati carnea cu un cutit daca intra usor, este frageda.

8

Puneti tava pentru inca 20-30 de minute la cuptor, neacoperita.

In acest timp, cam la 10 minute o scoateti si ungeti cu o pensula carnea, cu zeama care o lasa in tava.

Eu am uns de 2 ori pana a fost gata si s-a rumenit uniform.

9

Este gata cand se rumeneste bine. La final dupa ce ati scos-o mai ungeti o data cu pensula - va folositi de zeama si grasimea care o lasa in tava.

10

O serviti calda cu legume pe langa, si eventual un sos de iaurt - la fel amestecat cu putin usturoi, sare si coaja de lamaie.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 360 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 17

irina1985
irina bargan (irina1985) 23 dec 2017, 10:13

Draga Lena, vreau sa fac aceasta reteta pentru Craciun, dar cred ca am pus mielul la marinat prea devreme, adica l-am pus din seara de 22 decembrie, acum mi-e frica sa nu sa se strice carnea pana in ziua cand s-o dau la cuptor. Crezi ca va fi ok, sau mai bine coc carnea mai devreme si sa pun pe 24 decembrie alta carne la marinat?multumesc anticipat

lena
Elena (lena) irina bargan (irina1985) 23 dec 2017, 13:14

Da, e cam mult, depinde si cata sare ati pus, o solutie ar s-o congelati azi si decongelati cu 5-6 ore inainte de a o pune in cuptor.

irina1985
irina bargan (irina1985) Elena (lena) 23 dec 2017, 19:24

Va multumesc frumos pt raspuns. Asa si am facut. Daca nu Va suparati,inca o intrebare cand scot carnea de la congelator o bag direct la cuptor sau o las sa se dezghete? Craciun fericit Va doresc!

lena
Elena (lena) irina bargan (irina1985) 23 dec 2017, 20:25

Mai bine lasati sa se dezghete 5-6 ore.

nicma
nicma 20 apr 2015, 13:13

Am preparat reteta folosind pulpa de ied si a iesit extraordinara friptura. Desi iedul a fost cam marisor, carnea a fost foarte frageda si aromata (am folosit toate condimentele recomandate, inclusiv rosmarin) 

Nota mea pentru reteta:
Daniela B.
Daniela B. 11 apr 2015, 11:15

multumesc pentru raspuns rapid, si eu m-am gindit sa-l imbrac in folie de aluminiu, sper ca sa fie crocant si asa deasupra, al tau arata foarte bine! si sotului meu ii place asa crocant. Stiu sigur ca cealalta reteta e super gustoasa, doar asa o fac, dar fiindca se da in cuptor o sa dus si asa acest ied sa vad cum iese.Deseara il dau in cuptor, O sa stea in cuptor pina mine dimineata, va scriu cum  o sa iasa! M-am decis sa-l dau si sper sa nu se arda! Multumim frumos! Si o sa fac si receta de baba neagra de la tine, am facut-o nu de mult pentru 150 de oameni si toti au apreciat baba :) multumesc de ajutorul tau ca sa fie o gospodina apreciata!

Tanasescu Ana Maria
Tanasescu Ana Maria 11 apr 2015, 10:51

In loc de iaurt putem sa folosim smantana?

 
lena
Elena (lena) Tanasescu Ana Maria 11 apr 2015, 11:00

Cred ca se poate.

lena
Elena (lena) 11 apr 2015, 10:51

Da, bun si kishleac.

Daniela B.
Daniela B. 11 apr 2015, 10:49

chisleag, e iaurtul de care zici tu? cred ca stii la ce zicem noi chisleag, din ce se scoace branza. e ok daca pun chisleag din asta natural de casA?

lena
Elena (lena) Daniela B. 11 apr 2015, 10:50

Pune folie de aluminiu sau capac si o scoti cu vreo jumate de ora inainte.

Daniela B.
Daniela B. 11 apr 2015, 10:46

la cuptor de casa, am in vedere cu lemne, foc merge oare dat odata cu baba neagra si galuste sa stea asa mult ar fi ok Lena? vreau sa fac si nu stiu care e mai buna varianta! o sa am ied!

Ana Costia
Ana Costia 10 apr 2015, 07:35

Draga Lena, nu am gatit niciodata carne de miel si am emotii mari. La tine pe site sunt mai multe retete. Care mi-o recomanzi pentru inceput, cea in care marinezi carnea si o fierbi mai intai (reteta bunicii) sau reteta aceasta care se baga direct la cuptor?

Multumesc din suflet pentru inspiratie si pentru toate retetele deosebite cu care nu am dat gres niciodata :)

lena
Elena (lena) Ana Costia 10 apr 2015, 08:08

Amandoua sunt f.bune, alegerea depinde de dvs, de preferinte :)

mogaldeata
mogaldeata 08 apr 2015, 23:22

Lena, stau in Chisinau. Ce as putea folosi in loc de iaurt ( nu stiu daca se gaseste asa ca in Romania). Un chefir mai gras ar merge?

lena
Elena (lena) mogaldeata 09 apr 2015, 10:35

Cred ca merge si chefir.

tiki
tiki 07 apr 2015, 16:18

Buna .Azi am luat si eu 1/2 de miel. O sa fac dintr-o pulpa reteta aceasta si din cealalta reteta mea. Eu impanez pulpa cu buc. de slaninuta, usturoi si lamaie multa rau. Hahaha. O sa vin cu poza la timpul potrivit. Spor la treaba (Acuma-i in cuptor Placinta rapida cu sunca si cascaval).Pupici.

Arata toate comentariile