Pulpă de miel la cuptor

Pulpă de miel la cuptor

Rețeta perfectă pentru a găti simplu, deosebit și foarte gustos carnea de miel, eu am ales pulpa de miel, dar merge și cu orice alte bucăți. Carnea nu se usucă, este crocantă la exterior, moale și fragedă pe interior.

Opțional puteți pune și niște legume pe lângă carne, așa veți avea carne și garnitură gătite împreună, combinate cu o salată sunt o masă exemplară.

Ingrediente

Carne de miel
3 kg
cantitatea de carne poate varia, și folosiți orice bucăți de miel tranșate - pulpă, costițe, etc.
Iaurt
500 ml
   
Usturoi (cățeii)
5 buc
   
Lămâie
1 buc
   
Sare, piper
1 lingura
+ coriandru măcinat, cuișoare sau rozmarin, opțional
Ulei de măsline
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Carnea se spală bine, se porționează, tranșează.

Apoi o presărați cu sare, piper (coriandru/cuișoare măcinate opțional) și o frecați bine pe toate părțile.

Pulpă de miel la cuptor - Pas 1
Pas 2

Iaurtul de amestecă cu usturoiul pisat, coaja rasă de lămâie și puțină sare.

Pulpă de miel la cuptor - Pas 2
Pas 3

Turnați iaurtul peste carne și îl distribuiți uniform pe toate bucățile și părțile.

Pulpă de miel la cuptor - Pas 3
Pas 4

La această etapă puteți lăsa carnea la marinat într-o pungă, sau bol, la frigider.

Eu am pus-o direct în tava de cuptor, am acoperit-o cu folie de plastic și am lăsat la frigider peste noapte sau 5-6 ore.

Pulpă de miel la cuptor - Pas 4
Pas 5

După acest timp scoatem carnea de la frigider, o punem în tavă dacă nu este acolo.

Pe lângă carne puteți pune câteva felii de cartofi, morcovi și ceapă, opțional.

Stropiți carnea și legumele cu puțin ulei de măsline și presărați opțional cu puțin rozmarin uscat sau proaspăt.

Pulpă de miel la cuptor - Pas 5
Pas 6

Acoperiți tava cu capac, sau îi faceți un capac din folie de aluminiu.

O puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 70-90 de minute.

Pulpă de miel la cuptor - Pas 6
Pas 7

După acest timp scoateți folia de deasupra, încercați carnea cu un cuțit dacă intră ușor, este fragedă.

Pulpă de miel la cuptor - Pas 7
Pas 8

Puneți tava pentru încă 20-30 de minute la cuptor, neacoperită.

În acest timp, cam la 10 minute o scoateți și ungeți cu o pensulă carnea, cu zeama care o lasă în tavă.

Eu am uns de 2 ori până a fost gata și s-a rumenit uniform.

Pulpă de miel la cuptor - Pas 8
Pas 9

Este gata când se rumenește bine. La final după ce ați scos-o mai ungeți o dată cu pensula - vă folosiți de zeama și grăsimea care o lasă în tavă.

Pulpă de miel la cuptor - Pas 9
Pas 10

O serviți caldă cu legume pe lângă, și eventual un sos de iaurt - la fel amestecat cu puțin usturoi, sare și coajă de lămâie.

Poftă Bună!

Pulpă de miel la cuptor - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 360 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 17

irina1985
irina bargan (irina1985) 23 Dec 2017, 10:13

Draga Lena, vreau sa fac aceasta reteta pentru Craciun, dar cred ca am pus mielul la marinat prea devreme, adica l-am pus din seara de 22 decembrie, acum mi-e frica sa nu sa se strice carnea pana in ziua cand s-o dau la cuptor. Crezi ca va fi ok, sau mai bine coc carnea mai devreme si sa pun pe 24 decembrie alta carne la marinat?multumesc anticipat

lena
Elena (lena) irina bargan (irina1985) 23 Dec 2017, 13:14

Da, e cam mult, depinde si cata sare ati pus, o solutie ar s-o congelati azi si decongelati cu 5-6 ore inainte de a o pune in cuptor.

irina1985
irina bargan (irina1985) Elena (lena) 23 Dec 2017, 19:24

Va multumesc frumos pt raspuns. Asa si am facut. Daca nu Va suparati,inca o intrebare cand scot carnea de la congelator o bag direct la cuptor sau o las sa se dezghete? Craciun fericit Va doresc!

lena
Elena (lena) irina bargan (irina1985) 23 Dec 2017, 20:25

Mai bine lasati sa se dezghete 5-6 ore.

nicma
nicma 20 Apr 2015, 13:13

Am preparat reteta folosind pulpa de ied si a iesit extraordinara friptura. Desi iedul a fost cam marisor, carnea a fost foarte frageda si aromata (am folosit toate condimentele recomandate, inclusiv rosmarin) 

Nota mea pentru rețetă:
Daniela B.
Daniela B. 11 Apr 2015, 11:15

multumesc pentru raspuns rapid, si eu m-am gindit sa-l imbrac in folie de aluminiu, sper ca sa fie crocant si asa deasupra, al tau arata foarte bine! si sotului meu ii place asa crocant. Stiu sigur ca cealalta reteta e super gustoasa, doar asa o fac, dar fiindca se da in cuptor o sa dus si asa acest ied sa vad cum iese.Deseara il dau in cuptor, O sa stea in cuptor pina mine dimineata, va scriu cum  o sa iasa! M-am decis sa-l dau si sper sa nu se arda! Multumim frumos! Si o sa fac si receta de baba neagra de la tine, am facut-o nu de mult pentru 150 de oameni si toti au apreciat baba :) multumesc de ajutorul tau ca sa fie o gospodina apreciata!

Tanasescu Ana Maria
Tanasescu Ana Maria 11 Apr 2015, 10:51

In loc de iaurt putem sa folosim smantana?

 
lena
Elena (lena) Tanasescu Ana Maria 11 Apr 2015, 11:00

Cred ca se poate.

lena
Elena (lena) 11 Apr 2015, 10:51

Da, bun si kishleac.

Daniela B.
Daniela B. 11 Apr 2015, 10:49

chisleag, e iaurtul de care zici tu? cred ca stii la ce zicem noi chisleag, din ce se scoace branza. e ok daca pun chisleag din asta natural de casA?

lena
Elena (lena) Daniela B. 11 Apr 2015, 10:50

Pune folie de aluminiu sau capac si o scoti cu vreo jumate de ora inainte.

Daniela B.
Daniela B. 11 Apr 2015, 10:46

la cuptor de casa, am in vedere cu lemne, foc merge oare dat odata cu baba neagra si galuste sa stea asa mult ar fi ok Lena? vreau sa fac si nu stiu care e mai buna varianta! o sa am ied!

Ana Costia
Ana Costia 10 Apr 2015, 07:35

Draga Lena, nu am gatit niciodata carne de miel si am emotii mari. La tine pe site sunt mai multe retete. Care mi-o recomanzi pentru inceput, cea in care marinezi carnea si o fierbi mai intai (reteta bunicii) sau reteta aceasta care se baga direct la cuptor?

Multumesc din suflet pentru inspiratie si pentru toate retetele deosebite cu care nu am dat gres niciodata :)

lena
Elena (lena) Ana Costia 10 Apr 2015, 08:08

Amandoua sunt f.bune, alegerea depinde de dvs, de preferinte :)

mogaldeata
mogaldeata 08 Apr 2015, 23:22

Lena, stau in Chisinau. Ce as putea folosi in loc de iaurt ( nu stiu daca se gaseste asa ca in Romania). Un chefir mai gras ar merge?

lena
Elena (lena) mogaldeata 09 Apr 2015, 10:35

Cred ca merge si chefir.

tiki
tiki 07 Apr 2015, 16:18

Buna .Azi am luat si eu 1/2 de miel. O sa fac dintr-o pulpa reteta aceasta si din cealalta reteta mea. Eu impanez pulpa cu buc. de slaninuta, usturoi si lamaie multa rau. Hahaha. O sa vin cu poza la timpul potrivit. Spor la treaba (Acuma-i in cuptor Placinta rapida cu sunca si cascaval).Pupici.

Arată toate comentariile