Ingrediente
●
Carne de miel
3 kg
cantitatea de carne poate varia, și folosiți orice bucăți de miel tranșate - pulpă, costițe, etc.
●
Sare, piper
1 lingura
+ coriandru măcinat, cuișoare sau rozmarin, opțional
●
Ulei de măsline
2 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Carnea se spală bine, se porționează, tranșează.
Apoi o presărați cu sare, piper (coriandru/cuișoare măcinate opțional) și o frecați bine pe toate părțile.
Pas 2
Iaurtul de amestecă cu usturoiul pisat, coaja rasă de lămâie și puțină sare.
Pas 3
Turnați iaurtul peste carne și îl distribuiți uniform pe toate bucățile și părțile.
Pas 4
La această etapă puteți lăsa carnea la marinat într-o pungă, sau bol, la frigider.
Eu am pus-o direct în tava de cuptor, am acoperit-o cu folie de plastic și am lăsat la frigider peste noapte sau 5-6 ore.
Pas 5
După acest timp scoatem carnea de la frigider, o punem în tavă dacă nu este acolo.
Pe lângă carne puteți pune câteva felii de cartofi, morcovi și ceapă, opțional.
Stropiți carnea și legumele cu puțin ulei de măsline și presărați opțional cu puțin rozmarin uscat sau proaspăt.
Pas 6
Acoperiți tava cu capac, sau îi faceți un capac din folie de aluminiu.
O puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 70-90 de minute.
Pas 7
După acest timp scoateți folia de deasupra, încercați carnea cu un cuțit dacă intră ușor, este fragedă.
Pas 8
Puneți tava pentru încă 20-30 de minute la cuptor, neacoperită.
În acest timp, cam la 10 minute o scoateți și ungeți cu o pensulă carnea, cu zeama care o lasă în tavă.
Eu am uns de 2 ori până a fost gata și s-a rumenit uniform.
Pas 9
Este gata când se rumenește bine. La final după ce ați scos-o mai ungeți o dată cu pensula - vă folosiți de zeama și grăsimea care o lasă în tavă.
Pas 10
O serviți caldă cu legume pe lângă, și eventual un sos de iaurt - la fel amestecat cu puțin usturoi, sare și coajă de lămâie.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
360 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)