Ingrediente
●
Rasol de vitel
1 kg
sau orice alta carne va place, de preferat de vitel
●
Radacina patrunjel(albitura)
1 buc
●
Radacina de telina
1 buc
una mica
●
Pasta de rosii
1 lingura
eu am folosit 2 linguri rosii cubulete din conserva
●
Mazare boabe
200 g
se poate adauga si fasole pastai aici
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Patrunjel verde
3 linguri
+leustean sau cimbru dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Rasolul de vitel se pune intr-o cratita mare de 4-5 litri si se toarna apa cat sa-l acopere complet.
Pas 2
Puneti pe foc si cand incepe sa fiarba luati spuma de deasupra.
Adaugati radacinile de pastarnac/patrunjel, o ceapa, 1 ardei si 2 frunze de dafin.
Faceti focul mic si lasati sa fiarba sub capac.
Pas 3
Timpul de fierbere poate varia in functie de tipul de carne. Daca este rasol de vitel ar trebui sa fiarba o ora si jumate.
Daca e carne de vita s-ar putea si mai mult, aici v-ar ajuta mult o oala de presiune.
Pas 4
Scoateti carnea si legumele din supa, lasati putin sa se racoreasca.
Legumele eu le arunc, ele deja si-au dat aroma si tot ce aveau bun in supa.
Pas 5
Carnea se scoate de pe oase si se taie cubulete medii.
Pas 6
Intr-o tigaie incalziti bine uleiul, adaugati morcovul taiat cubulete si il caliti 5 minute.
Apoi puneti pasta de rosii sau rosiile cubulete.
Pas 7
Amestecati bine, mai caliti inca 3-4 minute si opriti focul.
Pas 8
Apoi pregatim legumele:
- se taie cubulete telina, cartofii, 1 ceapa, dovleceii si 1 ardei
- adaugati mazarea verde sau fasole pastai
Pas 9
Adaugati carnea cubulete inapoi in supa, tot acolo puneti morcovul calit cu rosii si toate legumele pregatite.
Pas 10
Amestecati bine si cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati 20-25 de minute.
Pas 11
Dupa acest timp reglati ciorba de sare, optional se poate drege cu bors sau zeama de lamaie. Eu prefer anume aceasta ciorba sa nu o acresc. Are un gust special dulceag de la legume si carne.
Adaugati patrunjel si orice alte verdeturi aromate va plac. Lasati 1-2 minute sa fiarba si inchideti focul.
Lasati ciorba 10-15 minute sa se patrunda inainte de servire.
Pas 12
O serviti cu smantana si mare pofta, absolut delicioasa!
Pofta Buna!
Cantitate:
4 l
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)