Ciorba de vacuta, cu legume

Ciorba de vacuta, cu legume

O super ciorba de vacuta, perfecta in orice sezon, legumele le puteti pune dupa preferinte, gusturi si ce gasiti in firigider/congelator sau piata. Fetele mele adora aceasta ciorba, de multe ori inlocuiesc carnea de vitel cu cea de pui, oricum este foarte gustos si sanatos. A inceput sezonul de legume proaspete si bune, beneficiati in plin de el, si neaparat sa incercati aceasta reteta de ciorba de vacuta cu legume gatita in stil taranesc.

Ingrediente

Rasol de vitel
1 kg
sau orice alta carne va place, de preferat de vitel
Radacina patrunjel(albitura)
1 buc
Ceapa alba
2 buc
Radacina de telina
1 buc
una mica
Ardei gras
2 buc
Morcovi
1 buc
Pasta de rosii
1 linguri
eu am folosit 2 linguri rosii cubulete din conserva
Mazare boabe
200 g
se poate adauga si fasole pastai aici
Dovlecei
1 buc
Cartofi
2 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Patrunjel verde
3 linguri
+leustean sau cimbru dupa gust
Frunza de dafin
2 buc

Pasi de urmat

1

Rasolul de vitel se pune intr-o cratita mare de 4-5 litri si se toarna apa cat sa-l acopere complet.

2

Puneti pe foc si cand incepe sa fiarba luati spuma de deasupra.

Adaugati radacinile de pastarnac/patrunjel, o ceapa, 1 ardei si 2 frunze de dafin.

Faceti focul mic si lasati sa fiarba sub capac.

3

Timpul de fierbere poate varia in functie de tipul de carne. Daca este rasol de vitel ar trebui sa fiarba o ora si jumate.

Daca e carne de vita s-ar putea si mai mult, aici v-ar ajuta mult o oala de presiune.

4

Scoateti carnea si legumele din supa, lasati putin sa se racoreasca.

Legumele eu le arunc, ele deja si-au dat aroma si tot ce aveau bun in supa.

5

Carnea se scoate de pe oase si se taie cubulete medii.

6

Intr-o tigaie incalziti bine uleiul, adaugati morcovul taiat cubulete si il caliti 5 minute.

Apoi puneti pasta de rosii sau rosiile cubulete.

7

Amestecati bine, mai caliti inca 3-4 minute si opriti focul.

8

Apoi pregatim legumele:

- se taie cubulete telina, cartofii, 1 ceapa, dovleceii si 1 ardei

- adaugati mazarea verde sau fasole pastai

9

Adaugati carnea cubulete inapoi in supa, tot acolo puneti morcovul calit cu rosii si toate legumele pregatite.

10

Amestecati bine si cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati 20-25 de minute.

11

Dupa acest timp reglati ciorba de sare, optional se poate drege cu bors sau zeama de lamaie. Eu prefer anume aceasta ciorba sa nu o acresc. Are un gust special dulceag de la legume si carne.

Adaugati patrunjel si orice alte verdeturi aromate va plac. Lasati 1-2 minute sa fiarba si inchideti focul.

Lasati ciorba 10-15 minute sa se patrunda inainte de servire.

12

O serviti cu smantana si mare pofta, absolut delicioasa!

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 4 litri
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 14

RoxanaVioricaMistreanu955
Roxana Mistreanu (RoxanaVioricaMistreanu955) 29 nov 2018, 12:52

Bors nu se pune?

Sin Elena
Sin Elena 12 oct 2017, 15:59

Pentru concurs

Poza mea pentru reteta:
Lucian31
Lucian31 10 ian 2017, 15:24

K va multumesc frumos !!!

Lucian31
Lucian31 10 ian 2017, 15:20

Buna ziua am si eu o intrebare se calesc si restul legumelor sau doar morcovul ?? Multumesc sunt la inceput .

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Lucian31 10 ian 2017, 15:23

Doar morcovul, cititi atent pasii si va fi bine :)

LigiaDC712
Ligia DC (LigiaDC712) 15 dec 2016, 17:24

Ma simt datoare sa comentez si sa te felicit pentru tot ce faci atat de buuuuun!!!!! De 5 ani ma inspir doar din ceea ce faci tu!!!!! Felicitari inca o data, si numai bine!!!! Sarbatori fericite !!!

Nota mea pentru reteta:
DoinitaCebotaru268
Doinita Cebotaru (DoinitaCebotaru268) 07 iul 2016, 10:48

super

lora
lora 07 iun 2016, 12:41

cum ar fi ciorba de vacuta orasaneasca? ciorba de vacuta taraneasca pare un deliciu :)

Ankutzika
Anca (Ankutzika) 06 iun 2016, 20:38

Multumesc foarte mult, Lena, a iesit azi o ciorbita evaluata si de soțul meu ca fiind  EXCEPȚIONALĂ/ FABULOASĂ/ DIVINĂ, deși făceam de ani de zile ciorbă de văcuță... Mă bucur ca existi printre noi, profanii, cu sfaturi și exemple pentru mâncăruri care mai de care mai apetisante!

Nota mea pentru reteta:
MireaMihaela771
Mirea Mihaela (MireaMihaela771) 06 iun 2016, 12:25

Retetele tale sunt intr-adevar super! Chiar si pt cei care gatesc toata ziua. Nu am postat pana acum niciun fel de comentariu cu toate ca m-am inspirat din retetele tale. Iti multumesc pt eforturile tale,esti ff tare!😊

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 06 iun 2016, 11:38

. Tu sa ai nevoie de sfaturi ??? Da-mi voie sa rad. Hahahaha. De cele mai multe ori vin de la nepriceputi si de la cei care inca nu au facut reteta.(am niste piersici si mai inainte am citit reteta de Salata cu piersici si ardei, si acolo multi isi dadeau cu parerea de combinatie...acida...etc, far sa faca. Eu am facut si mai fac ca e OK.) Pupici. (nu e nevoie de logare )

Arata toate comentariile