Ingrediente
●
Rasol de vitel
1 kg
sau orice altă carne vă place, de preferat de vițel
●
Radacina patrunjel(albitura)
1 buc
●
Radacina de telina
1 buc
una mică
●
Pasta de rosii
1 lingura
eu am folosit 2 linguri roșii cubulețe din conservă
●
Mazare boabe
200 g
se poate adăuga și fasole păstăi aici
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
●
Patrunjel verde
3 linguri
+leuștean sau cimbru după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Rasolul de vițel se pune într-o cratiță mare de 4-5 litri și se toarnă apă cât să-l acopere complet.
Pas 2
Puneți pe foc și când începe să fiarbă luați spuma de deasupra.
Adăugați rădăcinile de păstârnac/pătrunjel, o ceapă, 1 ardei și 2 frunze de dafin.
Faceți focul mic și lăsați să fiarbă sub capac.
Pas 3
Timpul de fierbere poate varia în funcție de tipul de carne. Dacă este rasol de vițel ar trebui să fiarbă o oră și jumătate.
Dacă e carne de vită s-ar putea și mai mult, aici v-ar ajuta mult o oală de presiune.
Pas 4
Scoateți carnea și legumele din supă, lăsați puțin să se răcorească.
Legumele eu le arunc, ele deja și-au dat aroma și tot ce aveau bun în supă.
Pas 5
Carnea se scoate de pe oase și se taie cubulețe medii.
Pas 6
Într-o tigaie încălziți bine uleiul, adăugați morcovul tăiat cubulețe și îl căliți 5 minute.
Apoi puneți pasta de roșii sau roșiile cubulețe.
Pas 7
Amestecați bine, mai căliți încă 3-4 minute și opriți focul.
Pas 8
Apoi pregătim legumele:
- se taie cubulețe țelina, cartofii, 1 ceapă, dovleceii și 1 ardei
- adăugați mazărea verde sau fasole păstăi
Pas 9
Adăugați carnea cubulețe înapoi în supă, tot acolo puneți morcovul călit cu roșii și toate legumele pregătite.
Pas 10
Amestecați bine și când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați 20-25 de minute.
Pas 11
După acest timp reglați ciorba de sare, opțional se poate drege cu borș sau zeamă de lămâie. Eu prefer anume această ciorbă să nu o acresc. Are un gust special dulceag de la legume și carne.
Adăugați pătrunjel și orice alte verdețuri aromate vă plac. Lăsați 1-2 minute să fiarbă și închideți focul.
Lăsați ciorba 10-15 minute să se pătrundă înainte de servire.
Pas 12
O serviți cu smântână și mare poftă, absolut delicioasă!
Poftă Bună!
Cantitate:
4 l
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)