Ingrediente
●
Fasole fiarta
1 kg
cam 500g uscata
●
Carnati afumati
300 g
+ niste bacon sau piept afumat de porc - optionale
●
Pasta de rosii
1 lingurita
sau pasta de ardei - eu o folosesc mai mult pe asta
●
Smantana
300 g
smantana simpla, fermentata
●
Sare
1 lingurita
dupa gust
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
+ alte ierburi preferate - patrunjel, tarhon
●
Ulei de floarea soarelui
20 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Fasolea se inmoaie in apa peste noapte, asa va fierbe mai bine si mai repede.
Apoi se fierbe timp de 2-3 ore cu niste frunze de dafin, un pic de ulei, o ceapa, apa de 2-3 ori mai multa decat fasole ca volum.
Pas 2
Se incalzeste bine o tigaie cu un pic de ulei.
Adaugati carnati taiati bucati cam de 2-3 cm, baconul si ceapa tocata mediu - amestecati periodic pana se rumenesc usor.
Pas 3
Adaugati rosiile tocate cubulete, amestecati si lasati cam 5 minute sa se caleasca bine.
Pas 4
Adaugati si pasta de rosii/ardei, pt un gust si culoare mai intense. Amestecati bine, mai lasati inca 5 minute sa se caleasca incet.
Pas 5
Cam asa arata compozitia.
Pas 6
Acum adaugati fasolea fiarta, amestecati bine si caliti 10 minute.
Pas 7
Adaugati smantana, iarasi amestecati si lasati sa fiarba inca 10 minute.
Pas 8
Potriviti de sare, piper, eu am mai adaugati si putin tarhon.
Inchideti focul, lasati sa se patrunda cateva minute.
Pas 9
Serviti cu ceva muraturi si savurati...
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(3-4 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)