Ingrediente
●
Fasole fiartă
1 kg
cam 500g uscată
●
Cârnați afumați
300 g
+ niște bacon sau piept afumat de porc - opționale
●
Pastă de roșii
1 lingurita
sau pastă de ardei - eu o folosesc mai mult pe asta
●
Smântână
300 g
smântână simplă, fermentată
●
Sare
1 lingurita
după gust
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
+ alte ierburi preferate - pătrunjel, tarhon
●
Ulei de floarea-soarelui
20 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Fasolea se înmoaie în apă peste noapte, așa va fierbe mai bine și mai repede.
Apoi se fierbe timp de 2-3 ore cu niște frunze de dafin, un pic de ulei, o ceapă, apă de 2-3 ori mai multă decât fasole ca volum.
Pas 2
Se încălzește bine o tigaie cu un pic de ulei.
Adăugați cârnați tăiați bucăți cam de 2-3 cm, baconul și ceapa tocată mediu - amestecați periodic până se rumenesc ușor.
Pas 3
Adăugați roșiile tocate cubulețe, amestecați și lăsați cam 5 minute să se călească bine.
Pas 4
Adăugați și pasta de roșii/ardei, pentru un gust și culoare mai intense. Amestecați bine, mai lăsați încă 5 minute să se călească încet.
Pas 5
Cam așa arată compoziția.
Pas 6
Acum adăugați fasolea fiartă, amestecați bine și căliți 10 minute.
Pas 7
Adăugați smântâna, iarăși amestecați și lăsați să fiarbă încă 10 minute.
Pas 8
Potriviți de sare, piper, eu am mai adăugat și puțin tarhon.
Închideți focul, lăsați să se pătrundă câteva minute.
Pas 9
Serviți cu ceva murături și savurați...
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(3-4 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)