Vinete "Limba Soacrei"
Acest aperitiv este unul din cele mai cu vechime in familia noastra, nelipsit pe orice masa festiva in sezonul vinetelor, mai ales. Este foarte "vanat" pe masa, am observat o tendinta de golire mai rapida a farfuriilor anume cu acest fel de mancare :)
Si este bineinteles banal de simplu...acum nici nu am timp pentru ceva mai sofisticat de gatit, da nici nu cred ca este cazul intr-o masa de familie.
Vinetele in mod traditional(gatesc reteta de vreo 15 ani) le faceam prajite un ulei, de vreun an le fac la gratar si este la fel de delicios, dar mai sanatos. La fel si cu umplutura, se poate face doar cu maioneza, eu acum fac cu crema de branza si pun doar 1-2 linguri de maioneza pt gust mai interesant.
Ingrediente
●
Vinete
2 buc
alegeti vinete mai inguste/subtiri
●
Crema de branza
4 linguri
●
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Vinetele si taie felii(rondele si/sau in lungime), cam de 5mm grosime, se ung cu o pensula cu putin ulei.
Se coc la gratar pe ambele parti.
Pas 2
Intr-un bol mic amestecati crema de branza cu maioneza, usturoi pisat si sare dupa gust.
Pas 3
La rosii taiati atent cotorul si le feliati cat mai subtire posibil.
Pas 4
Acum va arat modul traditional de asamblare:
- se ia o felie de vinete, din aceea lunga, intr-o margine se pune putina crema de branza, se acopera cu o fleie de rosie
Pas 5
Se acopera cu cealalta parte de la felia de vinete, asa ca sa iasa putin marginea de la rosie afara, ca un varf de limba :)
Pas 6
Dar mie imi place s-o fac ceva mai simplu, tai si coc vinetele rondele, pun crema de branza zu usturoi.
Pas 7
Si felia de rosie deasupra. Este mai repede si mai simplu de lucrat.
Acum fiecare cu indemanarea si preferintele lui :)
Pas 8
Le aranjati pe un platou, ornati cu verdeata si serviti.
Se pot tine cateva ore la frigider, si chiar pana a 2-a zi.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(1-2 platouri)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)