Chiftele marinate Rețetă VIDEO
Demult planificam să fac rețeta de chifteluțe și anume să fie marinate. Asta și de poftă, și ca o nostalgie, se fac și la mama acasă cam în așa fel, poate un pic diferit dar am zis să fac acum chiftelele marinate mai clasice, românești.
Se pare că variante sunt multe, eu am improvizat după ce aveam în casă și cum mi se părea mie gustos. Urmează și alte variante, că tare ne-au mai plăcut la toți :)
Puteți face mai mult să fie un sos mai uniform, sau să se simtă și ceva bucățele de roșii și ceapă, totul e după preferințe. Dacă folosiți bulion de roșii sosul va fi mai neted, eu am pus conservă de roșii pasate și sosul a fost mai dens.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Carne tocată amestec (vită/porc)
1 kg
●
Sare
2 lingurite
în carne și în sos, puneți după preferințe și gust
●
Pătrunjel verde
2 linguri
+ alte mirodenii și ierburi după preferință
●
Roșii pasate
500 g
sau cubulețe, din conservă
●
Pastă de tomate
1 lingura
eu am folosit pastă de ardei roșu dulce
●
Piper negru(boabe)
5 buc
eu prefer să-l pun măcinat, mai puteți adăuga și 2-3 boabe de ienibahar
●
Usturoi (cățeii)
4 buc
2 căței în chiftele și 2 buc în sos
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Facem mai întâi chifteluțele:
Într-un bol mic amestecați pesmetul cu lapte și lăsați să se umfle cam 10 minute.
Pas 2
Carnea tocată(recomand să tocați acasă carnea bună aleasă de voi) se pune într-un bol mai mare și adânc.
Se adaugă oul, pesmetul cu lapte, verdeața tocată, sare, piper după gust și 2 căței de usturoi pisat.
Pas 3
Amestecați bine cu mâinile, chiar insistați, să fie cât mai uniform amestecul.
Pas 4
Umeziți mâinile cu apă și formați chifteluțele, cam de mărimea de o nucă.
Le aranjați pe un fund pe parcurs.
Pas 5
Încălziți bine uleiul în tigaie și rumeniți bine chifteluțele pe toate părțile.
Eu le-am prăjit în 2 runde, depinde de mărimea tigaiei, chifteluțelor și cantitatea de carne.
Pas 6
Când sunt gata le scoateți într-o farfurie.
Pas 7
Acum preparăm sosul:
În uleiul rămas în tigaie căliți ceapa și usturoiul toate mărunt. Nu rumeniți prea tare, doar cât să se călească puțin și să lase aromă.
Pas 8
Apoi adăugați roșiile pasate și pasta de roșii.
Amestecați bine și lăsați până începe să fiarbă.
Pas 9
Dacă sosul de roșii este mai gros adăugați apă cât să-l mai subțiați. Oricum după ce fierbe apa se mai evaporă așa că la gust nu va încurca.
Optional după fierberea sosului(cam 10 minute la foc mic) îl puteți trece prin sită să fie cât mai fin și uniform, eu nu am făcut-o.
Pas 10
După ce a fiert, îl potriviți de sare, adăugați și zahărul, frunzele de dafin, piperul și alte ierburi/mirodenii după preferință.
Pas 11
Adăugați și chifteluțele, amestecați.
Observație, chiar dacă sosul vi se pare inițial că parcă e mai acru puțin și mai aromat, după ce adăugați chiftelele și mai fierb în sos - își va schimba complet gustul, spre bine.
Pas 12
Acum aveți 2 variante:
- lăsați să fiarbă tigaia pe foc la foc încet cam 10-15 minute.
- sau transferați compoziția într-o tavă de cuptor adâncă, sau tuci și puneți pentru 30-40 de minute la cuptor.
Eu am ales varianta cu tigaia, mai repede și comod pentru mine la acel moment.
Pas 13
Se servesc calde, cu multă poftă și pâinică proaspătă :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(3-4 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)