Si voi continua saptamana aceasta cu cateva din retetele mele de baza de conserve. Una din ele, cea mai noua din colectie, este aceasta reteta de ardei in sos de rosii. Din ce am mai aflat pe internet, din originile retetei, este o mancare ungureasca - care se poate face ca atare, sau se poate conserva pt iarna.
Se prepara foarte simplu, cu doar 2 ingrediente - si rezultatul neasteptat de bun, ca dovada - am lasat o farfurie din lecio sa se raceasca si sa o probam a 2-a zi de dimineata, sa fac si poza finala pt site. Dimineata cand am venit la bucatarie a disparut jumate din farfurie - si l-am vazut pe sotul meu zambind si spunandu-mi cat de buna a fost si hai iar la ea. L-am oprit in graba, sa nu manance tot inainte sa fac pozele pt site :) Deci a trecut testul...:)
Ies 10 litri de mancare din aceasta cantitate de ingrediente - deci cam 13 borcane de 780 ml, recomand sa faceti din jumatate de ingrediente, si apoi repetati daca vedeti la anul ca nu v-a ajuns.
Merge foarte bine pe paine, cu alte mancaruri ca salata, sau adaugat in mancaruri. Are gustul aromat de rosii, ardei gras si un pic dulcisoare de la zaharul si sarea adaugate exact cat trebuie.