Semipreparate
●
1 kg
Eu am folosit cate o buc de aluat pentru fiecare umplutura
Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Taiati bucatele din rulada, cam de 1,5 cm grosime, le turtiti putin prin faina si le dati forma rotunda cu facaletul. Trebuie sa fie cam de 2 mm grosime.
Pas 3
Acum despre umpluturi: Aceasta este umplutura de varza - caliti varza taiata marunt imrepuna cu 1 ceapa, pana scade apa si se inmoaie varza. Apoi adaugati sare si piper dupa gust, lasati sa se raceasca si este gata de pus in placinte.
Pas 4
Umplutura de cartofi: Cartofii se fierb in coaja, cam 40 de min - apoi se racoresc cu apa rece si se curata de coaja, Se maruntesc bine cu ustensila de facut piure si se lasa sa se raceasca. Important sa-i maruntiti cat sunt fierbinti! Apoi se adauga telemea de vaci maruntita, se calesc 2 bucati de ceapa in ulei si se adauga tot acolo. Adaugati sare si piper dupa gust, amestecati bine.
Pas 5
Umplutura de branza: Branza de vaci se amesteca cu 3 oua, ceapa alba sau verde taiate marunt si sare. Umplutura de branza pentru placinte trebuie sa fie usor sarata, la prelucrarea termica isi vor mai pierde din sare si vor fi taman bune.
Pas 6
Acum sa vedeti cum se formeaza placintele - In mijlocul aluatului se pune umplutura.
Pas 7
Se prind marginile opuse.
Pas 9
Apoi lipiti toate colturile.
Pas 10
Dupa ce formati placinta, o turtiti usor si puneti intr-o tava de cuptor, unsa cu ulei sau acoperita cu hartie de copt. Pe poza vedeti cum se pun, nu trebuie sa lasati mult spatiu intre ele.
Pas 11
Le puneti la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc bine.
Pas 12
Apoi le scoateti pe o farfurie si le lasati sa se racoreasca usor. De obicei placintele cu varza sunt bune mai reci, cele cu branza trebuie sa fie calde iar cele cu cartofi fierbinti.
Succes si Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(20-25 placintutze)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)