Hummus cu avocado

Hummus cu avocado

Această rețetă de hummus combinat cu avocado este una din cele mai reușite variante - în primul rând textura este mult mai cremoasă, gustul mai fin și combină sațietatea năutului cu finețea de la avocado.

Așa un pate cu siguranță îl vor mânca și copiii, care de multe ori refuză să mănânce avocado (Sofi nu-l suportă), combinat cu năut nu se simte acea senzație și gust mai untos. Proporția de avocado și năut ar fi bine să o reglați după preferințe, dar după mine e mai gustos cu năut mai puțin, vedeți după gustul dvs mai bine.

În plus este foarte hrănitor și sățios, perfect pentru micul dejun și nu numai.

Ingrediente

Naut fiert
200 g
   
Avocado
1 buc
copt bine și moale
Tahini
1 lingura
   
Usturoi (catei)
2 buc
   
Sare
1 lingurita
după gust
Zeama de lamaie
3 linguri
   
Ulei de masline extravirgin
1 lingura
   

Pasi de urmat

Pas 1

Fierbeți năutul din timp - am descris detaliat tot procesul aici, și cum îl congelez porții mici pentru hummus.

Sau dacă îl folosiți la conservă, scurgeți bine de apă.

Hummus cu avocado - Pas 1
Pas 2

Într-un bol adânc puneți năutul, pulpa de avocado, sare, zeamă de lămâie, tahini și usturoiul.

Hummus cu avocado - Pas 2
Pas 3

Mixați bine, dacă mai iese nevoie adăugați puțină apă caldă, până obțineți o textură fină și moale.

Potriviți după gust de sare, lămâie sau tahini.

Hummus cu avocado - Pas 3
Pas 4

Am făcut Tahini după rețeta sugerată de Tiki și am observat că hummus-ul a fost mult mai aromat și gustos, cel din comerț este ceva mai amar și cu miros mai ciudat. Nu ezitați să-l faceți pentru că este simplu și repede, aveți nevoie doar de susan, ulei și sare.

Vă faceți un borcan mic și aveți 1 luna în frigider rezervă pentru hummus-uri delicioase.

Hummus cu avocado - Pas 4
Pas 5

Puneți hummus-ul într-un bol sau farfurie, stropiți deasupra cu ulei de măsline. Pe acesta cu avocado recomand să-l stropiți și cu puțină zeamă de lămâie, să nu se oxideze, își schimbă puțin culoarea deasupra. La gust nu se simte dar estetic nu arată perfect.

Serviți cu pâine, lipie sau legume, orice vă place.

Poftă Bună!

Hummus cu avocado - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 400 g
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 4 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Natali
Natali 28 Mar 2016, 18:05

Foarte tare, trebuie sa incercam si noi!

tiki
tiki 28 Mar 2016, 23:43

S-a-nregistrat. Pupici.

ianadeea
Andreea (ianadeea) 29 Mar 2016, 09:41

F. interesanta reteta, tin sa specific ca indiferent cata lamaie am pus in vreo reteta cu avocado, TOT se oxideaza, asta este, gustul tot ala e, neutru adica, in combinatii. Pupici, Lena, merita incercata reteta.

Ekaterinka
Ekaterinka 08 May 2016, 15:09

foaaaaarte bun,iar in combinatie cu nite roti fierbini unse cu unt minunat!

tiki
tiki 12 May 2016, 22:08

In sfarsit i-a venit randul. Reteta este exact-exact de hummusul normal, doar ca se adauga avocado. Surpriza insa a 2-a zi, cand am scos farfuria din frigider !!!  Mai sa n-o recunosc. Era inchis la culoare, se oxidase f. tare partea de deasupra. Realitatea e ca nu ma omor dupa avocado, dar in combinatia aceasta mi-a placut. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: