Ingrediente
●
Pasta de rosii
1 lingura
●
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurita
●
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Fasolea fiarta se scurge bine de zeama.
Pas 2
Intr-o tigaie incalziti bine uleiul si caliti putin ceapa taiata julien.
Pas 3
Cand ceapa incepe sa se rumeneasca adaugati pasta de rosii.
Pas 4
Amestecati bine si lasati sa se mai caleasca 5 minute.
Pas 5
Apoi adaugati varza tocata.
Pas 6
Amestecati bine varza cu ceapa si pasta de rosii din tigaie.
Pas 7
Faceti focul sa fie mediu, puneti un capac deasupra la tigaie/tuci si lasati 10 minute.
Pas 8
Dupa acest timp varza se va aburi si se va inmuia, o amestecati bine.
Pas 9
Adaugati fasolea peste varza.
Pas 10
Amestecati bine, acoperiti cu capac si sotati impreuna inca 15 minute, la foc mediu-mic. Mai amestecati 1-2 ori in ea in acest timp.
Daca vi se pare ca este compozitia mai seaca, puteti adauga o jumatate de cana de apa, de obicei eu nu fac asta pentru ca varza sub capac lasa suficienta zeama, dar depinde si de calitatea ei.
Pas 11
Apoi puneti boiaua de ardei, sare, piper si orice alte mirodenii dupa preferinta. Amestecati bine, mai caliti 5 minute si opriti focul.
Pas 12
O serviti neaparat fierbinte-calda.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(4-5 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)