Sirop de Soc Reteta VIDEO

Sirop de Soc

Anul trecut am facut o prima tura de sirop de soc de proba si a fost minunata, singura problema cu reteta de sirop de soc de atuncit a fost ca a fermentat. Deci nu luati in calcul retetele de sirop in care va spune sa-l tineti fara grija in camara(sau beci) nefiert - sau se fierbe, sau se adauga sare de lamaie multa in acest caz. Reteta de sirop de soc de acum o voi pastra la frigider, daca nu aveti loc de ea in frigider o fierbeti 5 minute si puneti in sticle sterilizate si capsate ermetic.

Siropul este minunat si imi pare rau ca nu l-am facut pana acum, scapati de grija sucurilor(chiar si naturale) din comert, sanatos, aromat, gustos - perfect! Puteti sa-l dizolvati in orice proportie preferati, cu apa plata sau minerala, si putina lamaie bineintele, pentru o Limonada Socata.

Fiindca sezonul de Socata este scurt, acest sirop va fi o alinare buna de pofte pentru tot anul :)

Ingrediente

Zahar
1 kg
Apa
1 l
Flori de soc
20 buc
Lamaie
4 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Florile de soc se spala atent sub jet de apa - aveti grija sa nu scuturati florile de pe crengute.

Lasati sa se scurga de apa intr-o sita.

Sirop de Soc - Pas 1
Pas 2

Se rade coaja de la cele 4 lamaie - aceasta va da o culoare frumoasa galbena siropului si bineinteles aroma. Aveti grija sa spalati bine lamaile inainte, chiar le opariti putin cu apa fierbinte.

Apoi le taiati jumatati si stoarceti zeama din ele.

Sirop de Soc - Pas 2
Pas 3

Puneti apa pe foc si o incalziti bine, sa fie fierbinte dar sa nu fiarba.

Adaugati zaharul si amestecati pana se dizolva complet.

Sirop de Soc - Pas 3
Pas 4

Adaugati coaja si sucul de lamaie.

Sirop de Soc - Pas 4
Pas 5

Amestecati bine si lasati acest sirop sa se raceasca complet.

Sirop de Soc - Pas 5
Pas 6

Daca veti pune florile in siropul fierbinte se vor innegri si lasa putina amareala.

Deci adaugati florile scurse bine in siropul rece.

Sirop de Soc - Pas 6
Pas 7

Acoperiti oala cu capac si o puneti la rece pentru 1 zi.

Sirop de Soc - Pas 7
Pas 8

Peste 1 zi amestecati bine in el.

Sirop de Soc - Pas 8
Pas 9

Acoperiti iarasi cu capac si mai lasati 2-3 zile in frigider sa-si lase bine aroma.

Sirop de Soc - Pas 9
Pas 10

Dupa acest timp se strecoara prin sita.

Sirop de Soc - Pas 10
Pas 11

Acum il puteti fierbe 5 minute si turnati in sticle sterilizate si uscate(eu le tin 30 min la cuptor la 100 grade).

Asa se va pastra in beci sau camara fara grija.

Sirop de Soc - Pas 11
Pas 12

Eu il torn in borcane sterilizate si pastrez la frigider, fara fierbere, asta in caz ca aveti loc.

Sirop de Soc - Pas 12
Pas 13

Se dizolva in orice proportie preferati cu apa plata sau minerala si eventual putina lamaie.

Pofta Buna!

Sirop de Soc - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 ml
Timp de preparare: 360 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

AndrasEleonora625
Andras Eleonora (AndrasEleonora625) 20 May 2016, 21:39

Eu fac siropul de soc  - crud - fara fierbere si sta foarte bine si nu fermenteaza. Bineinteles ca il tin in pivnita.  Il tin in sticle de sticla de 2 litri si fac anual peste 100 de litri si niciodata nu am avut probleme. Am sticle din 2010, le tin sa vad cat rezista. Cel tinut in sticle de plastic si-a schimbat culoarea in roscat "cognac".

esmeralda
esmeralda 21 May 2016, 22:43

La multi ani Lena! Sa Iti dea Dumnezeu numai bine!

katryna
katryna 31 May 2016, 16:39

Buna o reteta de sirop crud fara fierbere se poate?

liliaviscun
Lilia Viscun (liliaviscun) 15 Jun 2016, 19:57

Salut draga Lena! eu am incercat aceasta reteta shi am ramas placut surpeinsa de rezultat. daca sa fac diferentza intre SOCATA shi SIROP DE SOC,votez pt sirop. 
Recomand!
Shi daca tot despre soc vb, anul acesta am descoperit dulceatza de soc insa aici in Italia costa mult( un borcan de 350g costa 4.5 euro) pe cind fructele de soc nu costa nimic,cresc practic peste tot ;) 
Am consultat mai multe retete shi cam toate vb destre prepararea unui sirop dupa care dulceatza se fierbe 45 min. Eu nu-s chiar convinsa ca dupa acest timp se pastreaza proprietatzile socului. Deci ash vrea sa te intreb daca pot folosi metoda ta, adica 3-4 polonice shi fierberea 8-10 min?







 

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Lilia Viscun (liliaviscun) 15 Jun 2016, 20:53

Da sigur, se poate face chiar mai bine asa.

arissa
arissa 07 Oct 2016, 08:50

Eu am soc congelat.Oare merge ?

lena
Elena (lena) arissa 07 Oct 2016, 08:53

Nu va fi la fel de aromat, dar merge.

lumini88
lumini88 23 Jun 2017, 14:16

Salut draga Lena, am turnat siropul in sticle, acum pot sa-l pun pe o jumatate de ora la cuptor sau sa le fac ca si pe compot, intr-o cratita cu carpa la fund si sa le ferb? Care ar fi solutia pt a se pastra mai bine Nu in frigider, pt ca nu am loc :) Mersi mult pt retete!

lena
Elena (lena) lumini88 24 Jun 2017, 13:51

Scuze de raspuns intarziat, suntem in vacanta cu copiii...

Merge sterilizat si la cuptor si in apa, eu parca as aveam mai multa incredere in cuptor :)