Negresă cu Ciocolată Rețetă VIDEO

Negresă cu Ciocolată

Cinstit și modest pot să vă spun că am făcut cea mai delicioasă rețetă de negresă! Este absolut fantastică această negresă cu ciocolată, multă ciocolată.... un gust, textură, aromă și culoare perfecte - moderat de umedă și pufoasă ne-a cucerit din prima. Asta aș zice că este negresa exemplară, foarte ciocolatoasă, iar glazura o face și mai delicioasă. Dacă ați mai făcut negrese până acum, să le uitați pe toate și să încercați această rețetă minunată de negresă cu glazură de ciocolată.

Iese o tavă mare de 25x35cm, vă puteți delecta și savura fără grijă că va dispărea prea repede. Dar și așa, la noi efectiv s-a topit, și de fiecare dată cu multe laude și "Mmmm-uri..." :)

Ingrediente

Unt
270 g
   
Ciocolată neagră/amăruie
350 g
de 60-80%
Făină albă
165 g
   
Zahăr
250 g
   
Cacao pudră
80 g
   
Praf de copt
10 g
   
Ouă
4 buc
   
Smântână
300 g
smântână simplă, fermentată
Smântână dulce pentru gătit -25-32%
50 ml
puteți înlocui cu lapte

Pași de urmat

Pas 1

Pe baie de aburi topiți 200g de ciocolată și 250g de unt.

Amestecați bine până devine o compoziție omogenă.

Negresă cu Ciocolată - Pas 1
Pas 2

Într-un bol se amestecă făina cu zahărul, cacao și praful de copt.

Negresă cu Ciocolată - Pas 2
Pas 3

Turnați amestecul de ciocolată topită și unt peste ingredientele uscate din bol.

Negresă cu Ciocolată - Pas 3
Pas 4

Treptat, în 2-3 reprize adăugați ouăle, amestecați.

Negresă cu Ciocolată - Pas 4
Pas 5

Apoi adăugați smântâna fermentată și iarăși amestecați bine cu un tel.

Negresă cu Ciocolată - Pas 5
Pas 6

Trebuie să vă iasă un aluat frumos, puțin dens.

Negresă cu Ciocolată - Pas 6
Pas 7

Turnați-l într-o tavă de cuptor(25x35cm) așternută cu hârtie de copt și nivelați bine.

Negresă cu Ciocolată - Pas 7
Pas 8

Puneți la cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă este gata în acest timp.

Lăsați prăjitura în tavă să se răcească complet.

Negresă cu Ciocolată - Pas 8
Pas 9

Când este gata răcită prăjitura începem să pregătim glazura:

- Într-un bol puneți 150g ciocolată, 20g de unt și 50ml smântână dulce. Se topește la microunde sau pe baie de aburi amestecând periodic.

Negresă cu Ciocolată - Pas 9
Pas 10

Turnați glazura peste prăjitură.

Negresă cu Ciocolată - Pas 10
Pas 11

Mai puneți 1-2 ore la frigider până se întărește glazura.

Negresă cu Ciocolată - Pas 11
Pas 12

O porționați atent, pentru secțiune curată, de fiecare dată spălați cuțitul când tăiați o felie.

Negresă cu Ciocolată - Pas 12
Pas 13

Și o secțiune delicioasă - perfect de umedă, pufoasă și ciocolatoasă.

Poftă Bună!

Negresă cu Ciocolată - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (o tavă mare)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (10 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Devlin701
Devlin M. (Devlin701) 08 Jun 2016, 17:18

Nu-mi dau seama daca e o "negresa" romaneasca sau un fel de brownie adaptat. Glazura de ciocolata pare in plus. 

lena
Elena (lena) Devlin M. (Devlin701) 08 Jun 2016, 17:43

Este adaptata, sau cum vreti...totul e la locul lui, nimic in plus. Faceti, gustati si vb dupa aia :)

Devlin701
Devlin M. (Devlin701) Elena (lena) 08 Jun 2016, 21:24

Trebuie sa recunosc ca am incercat destul de multe retete dar nu toate sunt la fel de bune. 

De exemplu reteta de pasca postata anul acesta nu e la fel de buna ca cea mai veche. 

La negresa prefer sa raman la cea originala de brownie. 

lena
Elena (lena) Devlin M. (Devlin701) 08 Jun 2016, 21:28

E normal sa fie asa, nici o problema :) si eu am preferinte la anumite retete, fiecare e buna pt gusturile cuiva.

MonicaEsperanceGaureanu457
Monica Esperance Gaureanu (MonicaEsperanceGaureanu457) 09 Jun 2016, 11:33

Buna ziua,

tava mare ce inseamna? as dori, daca se poate niste dimensiuni aproximative de lungime si latime.

Va multumesc!

lena
Elena (lena) Monica Esperance Gaureanu (MonicaEsperanceGaureanu457) 09 Jun 2016, 11:35

Scrie sus in descriere, 25x35cm este tava.

MonicaEsperanceGaureanu457
Monica Esperance Gaureanu (MonicaEsperanceGaureanu457) Elena (lena) 09 Jun 2016, 11:37

va multumesc pt raspuns si retete!

Magda Mircea
Magda Mircea 11 Jun 2016, 17:25

Dupa multe negrese pe care le-am încercat asta e ch adevărat wow!!!!Va rămâne negresa mea!Miltumesc din suflet!E pur si simplu perfecta !

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Danaups
Danaups 13 Jun 2016, 15:38

Bun gasit, Lena,

Ce inseamna smantana fermentata si smantana dulce?

Smantana fermentata se poate inlocui cu iaurt?

Multumesc anticipat,

Dana

lena
Elena (lena) Danaups 13 Jun 2016, 15:39

Smantana fermentata este acra, incercati sa inlocuiti cu un iaurt mai gras.

Danaups
Danaups Elena (lena) 15 Jun 2016, 18:23

Multumesc, Lena.

timotei
timotei Danaups 15 Jun 2016, 17:53

Danaups daca esti din Rep. Moldova smîntîna dulce ii slivki si cea acra ii smîntîna obisnuita de vaca. 

Danaups
Danaups timotei 15 Jun 2016, 18:22

Sunt din Suceava, dar locuiesc in Italia..si sunt vegetariana. Am eliminat untul din alimentatie. Multumesc pentru precizari.

timotei
timotei Danaups 16 Jun 2016, 02:40

De obicei fetele din Rep Moldova nu stiu cei smintina dulce si eu la rindul meu nu stiam care-i smintina dulce stiam de slivki 🤓🤓🤓, pina nu am inceput sa gatesc de la Lena. Sorry ma gindeam  ca esti din Moldova😋😋.

L.P
Laura Stanciu (L.P) 26 Jul 2016, 09:23

fantastic! super reteta! Iti multumeasc Lena! O vara frumoasa sa ai! 

Nota mea pentru rețetă:
Stefana53
Stefana53 25 Oct 2016, 23:19

Putin offtopic, scuze: am citit o reteta de prajiura de la Nestle cu 10 oua, 200 unt, 200 zahar, 600 ciocolata si 20 g faina. Este o negresa ffina, dar mi se pare extrem de putina faina. Or fi gresit cantitatea de faina?

O sa incerc reteta dvs, dar as pune fructoza in loc de zahar ( sot cu diabet :( ).

lena
Elena (lena) Stefana53 26 Oct 2016, 09:11

S-ar putea sa fie bine, depinde de textura care trebuie sa iasa.

Irina black
Irina black Elena (lena) 03 Nov 2016, 15:44

Exista o fructoza specială pentru coacere, așa scrie si pe cutie

AnishoaraIstratuc868
Anishoara (AnishoaraIstratuc868) 29 Nov 2016, 23:18

Bun găsit, Lena!

De mult timp te urmăresc si fac din rețetele tale minunate, dar de data asta m-am logat special ca sa te cert ;-)

Am facut aceasta reteta prin septembrie, de ziua fetitei mele si a ieșit atât de pufoasa si delicioasa de se topea la propriu in gură,toată lumea a lăudat-o si s-a dovedit tare puțină. Acum m-a rugat cumnata mea sa i-o fac pentru ziua ei si ce crezi? Mi-a iesit tare si cleioasa, de m-am făcut de toată minunea ca n-am avut nici timp sa fac alta :(((

Am stat si m-am gândit si nu intelegeam ce nu am făcut bine ca era aceiași reteta si practic aceleasi ingrediente, pe urmă mi-am amintit ca atunci am scris pe o foaie doar ingredientele si am făcut din capul meu, fara pasii tai, iar acum am făcut întocmai cum ai scris tu. Deci,problema e in procesul tehnologic:

- ouale le-am batut separat cu zaharul pana s-a topit de tot zaharul si le-am incorporat la sfârșit,de acolo a căpătat volum.

-glazura din lapte+unt+ciocolata foarte des se taie, iar dacă pui unt si ciocolata 1:2 (aici 150g ciocolata si 75g unt) chiar si cea mai neîndemânatica gospodina nu va da gres.

Mulțumesc pentru atenție, sper sa nu te superi

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Anishoara (AnishoaraIstratuc868) 30 Nov 2016, 10:03

Buna Anishoara, se poate si cu critici, numai sa fie utile :)

In principiu procesul tehnologic se vede bine in video si a iesit bine, negresa nu iese foarte pufoasa, e mai densa si ciocolatoasa, asa am vrut sa fie. Dar oricum merci de sugestii, sigur vor fi utile pe viitor.

L.P
Laura Stanciu (L.P) 05 Feb 2017, 10:54

Minunată!!  Uite ce am făcut eu din această negresa banală 

Poza mea pentru rețetă:
L.P
Laura Stanciu (L.P) 05 Feb 2017, 10:57

Delicios! Q

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Laura Stanciu (L.P) 05 Feb 2017, 11:33

Super, bravo!

adii
adii 19 Mar 2017, 22:35

Buna Lena! Extraordinara prajitura. Am facut-o azi respectand intocmai cantitatile si indicatiile de preparare si a iesit foarte buna. Exact ce imi doream si promisesem fetitei mele ca o sa fac. Multumesc mult de reteta

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) adii 19 Mar 2017, 22:42

Cu mare placere si sa aveti pofta buna!

CarmenZarnescu943
Carmen Zarnescu (CarmenZarnescu943) 16 Apr 2017, 11:28

Cea mai buna negresa pe care am facut-o vreodata!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
GugulanJanine899
Gugulan Janine (GugulanJanine899) 12 Nov 2017, 11:24

Elena mersi mult pentru aceasta reteta!!!😘😘😘 A iesit o negresa deosebit de gustoasa si delicioasa!!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Gugulan Janine (GugulanJanine899) 12 Nov 2017, 18:39

Ma bucur mult! Sa aveti pofta mare 😉

adii
adii 22 Dec 2017, 18:21

Buna, as vrea sa fac aceasta negresa in forma de silicon brad de Craciun. Crezi ca e ok? Multumesc

lena
Elena (lena) adii 22 Dec 2017, 18:45

Sigur, orice forma e buna!

carab?manuela995
carabă manuela (carab?manuela995) 12 Feb 2018, 14:22

In acest weekend am gatit inspirata de Lena! Sambata am facut peste la cuptor iar duminica cat am copt eu turtele cu telemea, fetita mea( de 17 ani) a pregatit negresa! Deci am fost doua bucatarese iar rezultatele au fost pe masura! Negresa este delicioasa, o consistenta cremosa cu gust pronuntat de ciocolată.... in poza doar ce o scosesem din cuptor si binenteles ca i-am pus si glazura pe deasupra! O recomand tuturor celor care vor sa se rasfete cu un dulce excelent!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) carabă manuela (carab?manuela995) 12 Feb 2018, 14:30

Norocoasa mama si fiica sunteti! Bravo si pofta buna 👍😘

AnastasiaHirzob771
Anastasia (AnastasiaHirzob771) 24 Oct 2018, 16:02

Deosebit de gustoasa!

Nota mea pentru rețetă:
Pascal elena
Pascal elena 25 Oct 2020, 12:57

Salut Lena!foarte tari retetele tale!le am facut aproape toate!Mulțumesc!

Nota mea pentru rețetă:
CamiT
CamiT 01 Mar 2025, 19:42

Oare merge sa facem briose cu aceasta reteta? Mie imi place foarte tare aceasta negresa dar m-ar ajuat sa o fac si in forma de briose pentru ca e mai usor cu distribuirea la colegi :)

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) CamiT 03 Mar 2025, 09:10

Sigur merge!😉🤗