Vafe (Gofre) rapide, la cuptor Reteta VIDEO
Cred ca ati avut cu totii un fel de "dragoste la prima vedere" cu anumite ustensile in bucatarie, asa si eu, cu aceasta forma pentru vafe belgiene :) Presupuneam eu ca nu e rea deloc, dar dupa prima incercare m-am indragostit pe mult timp, si nu numai eu - le-au savurat si copii cu mult entuziasm. La fel si cu acesta prima reteta de vafe, am ales una cea mai banala si simpla, se amesteca toate in 5 minute, se pot regla cu usurinta dupa gust aromele si compozitia(de ex. mai puteti adauga fulgi de ovaz, cacao, etc). Sunt moderat de dulci, moi si fragede, topping-ul il faceti la alegere - noi am pus cu iaurt/smantana si gem de capsuni, sau cu ciocolata topita. Am facut-o de 3 ori in ultima saptamana si ne ajung exact 4 vafe dintr-o forma la un desert fara excese.
V-am aratat in video ca se pot pune 2 forme de vafe intr-o tava clasica de cuptor, deci faceti 8 bucati dintr-o lovitura si scapati sa tot va balabaniti cu aparatul de vafe clasic. Daca vreti detalii despre forma aceasta de vafe din silicon, este de la Tupperware, costa 125 lei si gasiti aici lista cu toti reprezentantii din orasele Romaniei.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Zahar
1 lingura
puteti sa mai puneti 1-2 linguri de zahar daca le vreti mai dulci
●
Ulei
1 lingura
sau unt topit
●
Lapte batut/iaurt/chefir
170 ml
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol bateti ouale, adaugati zaharul, uleiul si sarea, amestecati bine cu un tel sau lingura - nu e nevoie de mixer la aceasta reteta.
Pas 2
Turnati laptele batut sau iaurtul/kefirul, iar amestecati.
Pas 3
Puneti faina, praful de copt si esenta de vanilie.
Pas 4
Se amesteca bine toate ingredientele, asa ca sa nu fie cocoloase la final.
Pas 6
Daca aveti o familie mai mare si mai pofticioasa puteti face 8 vafe o data, puneti 2 forme in tava mare de aragaz si le dati la cuptor.
Pas 7
Turnati cu o lingura mare aluatul in forma, puteti sa le faceti mai subtiri si puneti nu mult aluat.
Pas 8
Sau le umpleti bine ca la mine aici, si ies vafele ceva mai dolofane :)
Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute.
Pas 9
Cam asa arata cand sunt gata.
Pas 10
Va ajutati cu un prosop sau manusi de bucatarie si rasturnati atent vafele din forma pe tava de cuptor, cat sunt fierbinti.
Pas 11
Se recomanda sa le mai puneti inca pe 5 minute la cuptor, asa, fara forma de silicon.
Ele de copt sunt coapte, dar cred ca se fac un pic mai crocante dupa aceste 5 minute, deci vedeti cum le vreti.
Pas 12
Si gata, cat sunt calde le aranjati repede pe farfurii, puneti ce topping doriti si le savurati cu mare placere :)
La noi a fost iaurt si gem de capsuni...pe urma si niste ciocolata topita, apoi gem fara iaurt...
Pofta Buna!
Cantitate:
400 g
(4-6 vafe)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)