Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Zahar
600 g
pentru sirop, prajitura si frisca
●
Praf de copt
10 g
adica 1 plic
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Zeama de lamaie
2 linguri
●
Smantana dulce pentru frisca(32-35%)
500 ml
sa fie rece bine, de la frigider
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Siropul:
In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura.
Deci, intr-o cratita turnati 500ml de apa si adaugati 300g de zahar, amestecati bine si puneti pe foc.
Pas 2
Cand incepe sa fiarba turnati zeama de lamaie, amestecati si inchideti focul.
Lasati la o parte pana pregatim si coacem prajitura.
Pas 3
Prajitura:
Intr-un bol puneti ouale si inca 200g de zahar.
Pas 4
Amestecati bine cu un tel sau cu mixerul.
Pas 5
Treptat adaugati si incorporati uleiul, amestecati in acest timp cu telul.
Pas 6
Adaugati si laptele, amestecati.
Pas 7
In continuare puneti grisul, macul, faina, praful de copt si esenta de vanilie.
Pas 8
Amestecati bine cu un tel sau mixer, trebuie sa fie un aluat fara cocoloase si un pic mai lichid, nu chiar ca cel de chec.
Pas 9
Ungeti cu putin ulei o tava adanca de cuptor - a mea este una de sticla, de 35x32 de la Ikea.
Pas 10
Turnati aluatul in tava si puneti la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute, in functie de cuptor.
Pas 11
Cam asa arata prajitura gata coapta.
Pas 12
Cat este fierbinte turnati peste ea siropul de la pasul 1-2.
Nu va speriati, prajitura va fi perfect de umeda si frageda, absoarbe perfect si bine tot siropul.
Lasati prajitura asa sa se raceasca bine 2-3 ore minim.
Pas 13
Batem Frisca:
Cand prajitura este bine racita ne apucam sa batem frisca.
Luati smantana rece din frigider, o turnati intr-un bol adanc, adaugati 100g de zahar.
Pas 14
Bateti bine frisca la viteza mare pana se intareste si se ingroasa.
Pas 15
O treceti peste prajitura.
Pas 16
Nivelati bine cu o lingura.
Pas 17
Acoperiti tava cu o folie alimentara si puneti la frigider pentru 2-3 ore.
Asa frisca se mai intareste si se fixeaza, in plus prajitura va fi mai racoritoare si mai gustoasa.
Pas 18
O portionati si savurati cu mare placere - este delicioasa, frageda, moale, gustoasa, perfecta!
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(10-15 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
1 (1 voturi)