Prajitura Desteapta Reteta VIDEO

Prajitura Desteapta

Eu nu as numi doar prajitura desteapta, dar si gospodina care o face - pentru ca stie sa se descurce cum sa faca mancare buna si frumoasa cu eforturi minime. Aceasta prajitura desteapta eu o aveam sub denumirea de Cremes Inteligent pe site, este varianta mai mica coapta in forma de chec. Putin modificata aveti o ditamai tava de desert frumos, o puteti portiona si servi frumos la orice masa si musafiri. Straturile de aluat si crema se vor separa singure in procesul de coacere, voi doar amestecati ingredientele conform retetei. Cu aceasta prajitura desteapta eu am reusit sa impresionez cateva ture de musafiri si pe cei de ai casei, sa incercati si voi.

Stiu ca sunt multe alte variante de prajitura desteapta pe internet, eu am pornit de la reteta mea de Cremes, am jonglat cu ingredientele, am facut 2-3 teste si a iesit o prajitura minunata si frumoasa. Tava este simpla, de sticla, 35x25, sau 33x23 - important sa fie adanca.

Ingrediente

Oua
8 buc
Zahar
250 g
Unt
170 g
Faina
150 g
Lapte
1 l
Esenta de vanilie
1 buc
Pesmet
2 linguri
Zahar pudra
1 lingura
optional

Pasi de urmat

Pas 1

Luati o tava adanca de aproximativ 35x25cm si o ungeti cu 20g de unt moale.

Eu am facut-o simplu, cu mainile :)

Prajitura Desteapta - Pas 1
Pas 2

Puneti 2 linguri de pesmet si scuturati bine tava sa se distribuie uniform la baza si pe pereti.

Prajitura Desteapta - Pas 2
Pas 3

Separati albusurile de galbenusuri la cele 8 oua.

Prajitura Desteapta - Pas 3
Pas 4

Albusurile le bateti spuma tare si alba cu mixerul.

Prajitura Desteapta - Pas 4
Pas 5

La galbenusuri adaugati zaharul si vanilia.

Prajitura Desteapta - Pas 5
Pas 6

Amestecati bine, eu am folosit un tel pentru ca la urmatorii pasi mixerul stropeste tare si prefer sa lucrez mai curat.

Prajitura Desteapta - Pas 6
Pas 7

In compozitia de galbenusuri incorporati 150g de unt topit si racorit, amestecati bine.

Prajitura Desteapta - Pas 7
Pas 8

Adaugati faina si iarasi amestecati bine sa nu fie cocoloase.

Prajitura Desteapta - Pas 8
Pas 9

Turnati lapte, mixati bine.

Prajitura Desteapta - Pas 9
Pas 10

La final adaugati albusurile spuma si amestecati.

Albusurile fiind mai usoare si aluatul lichid, va parea ca nu prea se incorporeaza dar insistati si va fi bine.

Prajitura Desteapta - Pas 10
Pas 11

Cam asa arata compozitia finala.

Prajitura Desteapta - Pas 11
Pas 12

O turnati in tava pregatita la primii pasi.

Prajitura Desteapta - Pas 12
Pas 13

Putin distribuiti si nivelati spuma de deasupra cu o lingura sau un tel.

Prajitura Desteapta - Pas 13
Pas 14

Puneti prajitura la cuptor si o tineti acolo 45-60 de minute la 160 de grade, pana se rumeneste frumos si daca atingeti mijlocul cu degetele acesta este ferm.

Prajitura Desteapta - Pas 14
Pas 15

In una din variantele de test am avut prajitura la temperatura mai mare in cuptor si a crapat.

La gust este la fel, dar sa aveti in vedere.

Prajitura Desteapta - Pas 15
Pas 16

Lasati sa se raceasca complet, chiar as recomanda s-o acoperiti cu folie si s-o puneti la frigider 4-5 ore inainte de servire. Se va taia mult mai bine si va fi mai racoroasa.

Prajitura Desteapta - Pas 16
Pas 17

O puteti portiona imediat in farfurii individuale.

Prajitura Desteapta - Pas 17
Pas 18

Sau aranjati bucatile de prajitura pe un platou frumos si presarati deasupra putin zahar pudra.

Prajitura Desteapta - Pas 18
Pas 19

Aici si o sectiune mai aproape, este foarte buna si simpla, chiar merita incercata si salvata.

Pofta Buna!

Prajitura Desteapta - Pas 19

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 90 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Clarutza
Clarutza 24 Jul 2017, 13:54

Wow!Ce bine arata!Am s-o fac cu siguranta!Multumesc!

Kri
Kri 29 Jul 2017, 00:24

Salut trebu sa fac neaparat se face usor imi place dupa voi face poza si voi trimite......

Stefy3
Stefy3 30 Jul 2017, 21:22

Astazi am executat reteta,fetele mele au spus ca-i minunata,nu prea au avut rabdare sa se raceasca :))

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Stefy3
Stefy3 13 Jan 2018, 15:57

Aseara am facut prajitura,astazi la pranz am servit-o,e minunata,foarte fina si gustoasa si se mananca foarte repede :))

Poza mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 03 Mar 2018, 20:27

Buna Lena si tuturor utilizatorilor site-ului. Am facut si prajiturica asta, m-a tentat prin facilitatea de pregatire si aspectul atragator. A iesit foarte bine... copilul meu de 3 ani imi cere sa-i dau de cateva ori pe zi 😁. Am adaugat pentru aspect si cateva pepite de ciocolata. Lena, nu ai incercat sa faci si cu cacao aceasta reteta? Eu cred ca s-ar primi buna,  dar inainte de a strica cateva ingrediente as vrea sa stiu daca cineva s-a aventurat pina acum?

Pun si o poza destul de relevanta cred

Multumesc pentru rețete 

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Ana Cozonac (Anisoara89) 05 Mar 2018, 09:52

Super, ma bucur ca a mers asa bine :)

Varianta cu ciocolata e pe “banda” acum, o pun pe site in 1-2 saptamani, este si aia pacatoasa rau 👍

hanna
hanna Elena (lena) 20 Jan 2024, 14:14

Din greșeală am pus 1,5 l lapte, nu o sa iasă prăjitura?

lena
Elena (lena) hanna 20 Jan 2024, 15:13

S-ar putea sa fie mai lichida, o mancati eventual cu lingurita.

hanna
hanna Elena (lena) 21 Jan 2024, 19:17

A ieșit ok, ma speriasem.