Ingrediente
●
Ardei iute
500 g
alegeti ardeii preferati - iuti sau bulgaresti(neiuti)
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Eu aleg de obicei ardei de diferite tipuri - dupa chef si dispozitie pot sa mananc un ardei mai iute sau deloc iute, dar neaparat sa fie ardei de sezon - fragezi si crocanti!
Le spalati si uscati bine cu un prosop de hartie.
Pas 2
Apoi taiti coditele sa fie mai scurte - se vor aranja mai usor in borcane.
Pas 3
Acum partea cea mai enervanta - sa inghesuiti cat mai bine ardeii in borcane - mai ales ardeii bulgaresti sunt o provocare, cat nu-i aranjezi tot parca nu incap, deci rabdare!
Aici sa aveti in vedere - daca conservati ardei de mai multe tipuri, le puneti in borcane separate. Ardeii iuti transfera iuteala la cei bulgaresti si deja nu e bine pentru persoanele sensibile.
Pas 4
Acum dizolvati in otetul crud si rece mierea - amestecati bine pana se dizolva complet.
Pas 5
Turnati acest amestec in borcane - in functie de cat de bine aranjati ardeii cu atat mai putina solutie va trebuie. Mai dizolvati daca trebuie sa umpleti toate borcanele pregatite cu ardei, asa ca sa acopere perfect toata suprafata.
Pas 6
Si gata! Peste 1-2 saptamani ardeii sunt buni de savurat, eu prefer sa-i tin la rece inainte de servire, dar pastrez borcanele la debara, inchise ermetic cu capac.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)