Ingrediente
●
Ardei iute
500 g
alegeți ardeii preferați - iuți sau bulgărești (neiuti)
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Eu aleg de obicei ardei de diferite tipuri - după chef și dispoziție pot să mănânc un ardei mai iute sau deloc iute, dar neapărat să fie ardei de sezon - fragezi și crocanți!
Îi spălați și uscați bine cu un prosop de hârtie.
Pas 2
Apoi tăiați codițele să fie mai scurte - se vor aranja mai ușor în borcane.
Pas 3
Acum partea cea mai enervantă - să înghesuiți cât mai bine ardeii în borcane - mai ales ardeii bulgărești sunt o provocare, cât nu-i aranjezi tot parcă nu încap, deci răbdare!
Aici să aveți în vedere - dacă conservați ardei de mai multe tipuri, îi puneți în borcane separate. Ardeii iuți transferă iuțeala la cei bulgărești și deja nu e bine pentru persoanele sensibile.
Pas 4
Acum dizolvați în oțetul crud și rece mierea - amestecați bine până se dizolvă complet.
Pas 5
Turnați acest amestec în borcane - în funcție de cât de bine aranjați ardeii cu atât mai puțină soluție vă trebuie. Mai dizolvați dacă trebuie să umpleți toate borcanele pregătite cu ardei, așa că să acopere perfect toată suprafața.
Pas 6
Și gata! Peste 1-2 săptămâni ardeii sunt buni de savurat, eu prefer să-i țin la rece înainte de servire, dar păstrez borcanele la debara, închise ermetic cu capac.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)