Coarne conservate fara fierbere, cu zahar

Coarne conservate fara fierbere, cu zahar

Din toate compoturile si gemurile as zice ca doar acelea de coarne sunt pentru mine pe un loc aparte, niciodata nu ma plictiseste aroma lor si gustul deosebit. In Bucuresti gasesc coarne foarte rar, in schimb, aici in Moldova la orice piata de oras gasesc intotdeauna aceste fructe colorate si frumoase, ba chiar mai mult am avut noroc anul acesta sa iau si un soi cu fructe mari. Eu recomand sa le cautati si sa intrebati de ele, in general cresc prin paduri dar se pot planta si acasa - eu deja sunt in cautare...

In mod normal nu au gust dulce, sunt acrisoare, aromate si au un gust astringent(fac gura punga :) - pe langa faptul ca sunt deosebite in compot si gemuri, au o multime de proprietati vindecatoare - imunostimulatoare, antitermice, diuretice, digestive, etc. Mamicile scriu pe forumuri ca efectul antitermic este chiar remarcant, febra scade vizibil dupa cateva lingurite de sirop sau pasta de coarne.

Am zis si eu anul acesta sa testez, in primul rand varianta cruda, nefiarta, conservata cu zahar si pastrata la frigider. Le voi da copiilor in timpul anului pe langa vreun terci sau iaurt, sa vedem.... oricum la gust e minunat si nu o sa va para rau de asa rezerva.

In plus, eu le congelez asa crude in pungi, fac compot iarna, sau merge congelat piureul ca cel de capsuni, aveti reteta aici.

Ingrediente

Coarne
500 g
Zahar
800 g

Pasi de urmat

Pas 1

In mod normal cam asa arata coarnele, sunt mici si destul de ferme la atingere. Din astea de aici am facut compot, am pus la congelator crude si am fiert un gem extra-super-mega bun - urmeaza reteta :)

Au samburi care nu se scot simplu, si vedeti mai jos cum se rezolva asta.

Coarne conservate fara fierbere, cu zahar - Pas 1
Pas 2

Anul acesta am avut norocul sa gasesc coarne mai mari, asa ca procesul de curatare a samburilor a fost mai rapid. Dar nu este grav si cu cele mici, va garantez ca merita :)

Deci, coarnele se spala si se scurg bine de apa.

Coarne conservate fara fierbere, cu zahar - Pas 2
Pas 3

Puneti cateva bobitze pe un fund si le presati bine cu un pahar.

Coarne conservate fara fierbere, cu zahar - Pas 3
Pas 4

Cam asa vor fi.

Coarne conservate fara fierbere, cu zahar - Pas 4
Pas 5

Observati ca samburele se curata foarte usor dupa aceasta procedura.

Coarne conservate fara fierbere, cu zahar - Pas 5
Pas 6

Si cu rabdare inainte, asa curatati de samburi toate coarnele.

Coarne conservate fara fierbere, cu zahar - Pas 6
Pas 7

Le pasati bine intr-un robot sau blender.

Coarne conservate fara fierbere, cu zahar - Pas 7
Pas 8

Cantitatea de piure rezultata o cantariti si adaugati la ea dublu cantitate de zahar.

Deci daca aveti 400g de piure de coarne, puneti 800g de zahar.

Coarne conservate fara fierbere, cu zahar - Pas 8
Pas 9

Amestecati bine si puneti in borcane curate si uscate.

Coarne conservate fara fierbere, cu zahar - Pas 9
Pas 10

Se pastreaza in beci rece sau la frigider. Este foarte aromat acest amestec si cu siguranta le va place si la copii gustul.

Pofta Buna!

Coarne conservate fara fierbere, cu zahar - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1200 g
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

timotei
timotei 26 Aug 2017, 06:15

Compotul meu preferat era cel din coarne, din pacate unde locuiesc nu sunt copaci de coarne 😞😞😞😞😞. Chear nu am stiut ca se poate face si alceva din coarne in afara de compot, good job Lena.

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 28 Aug 2017, 10:59

draga Lena iti multumesc mult pentru retete. Pentru mine au o dubla valoare: nu numai ca sant gustoase, sanatoase și destul de rapide, dar cand le citesc imi aduc aminte de mancarurile minunate pe care ni le facea mâca din Basarabia.

lena
Elena (lena) Stroe Adriana (adriana st) 29 Aug 2017, 07:05

Ma bucur mult Adriana si multumesc de mesaj!

CrinaCrintea-Harapu766
Crina Crintea-Harapu (CrinaCrintea-Harapu766) 11 Sep 2018, 15:43

Cam cât țin la frigider?

lena
Elena (lena) Crina Crintea-Harapu (CrinaCrintea-Harapu766) 11 Sep 2018, 16:15

Eu inca am putin de anul trecut si sunt ok :)

CrinaCrintea-Harapu766
Crina Crintea-Harapu (CrinaCrintea-Harapu766) Elena (lena) 12 Sep 2018, 08:57

A super,multumesc pentru rețetă. Am vrut neapărat una să pastreze cât mai bine vitaminele.Am făcut aseară,dar am pus câte fructe atâta zahăr și mi se pare bun așa. Trebuie neaparat sa pun dublu cantității de fructe ca să țină?Mulțumesc

lena
Elena (lena) Crina Crintea-Harapu (CrinaCrintea-Harapu766) 12 Sep 2018, 09:06

Da, trebuie dublat ca fermenteaza.