Pachetele de primavara chinezesti
Am facut senzatie cu aceste pachetele de primavara la una din mesele noastre in familie - a fost bataia pe ele, copiii le-au apreciat mult, dar nici noi nu le-am dus la ureche... Extraordinar de bune, fragede, crocante, aromate si se gatesc chiar simplu. Ca sa fiu cat mai aproape de reteta de pachetele de primavara originala m-am inspirat de la AndreeaChinesefood si am adaptat ingredientele la ce am avut prin casa. Dar in primul rand nu as recomanda sa inlocuiti ciupercile shiitake cu altele, am scris despre ele in Articolul despre ingrediente chinezesti, punctul 7. Au o aroma de usturoi asa de buna si cred ca unul din farmecul acestor pachetele vine anume de la acest gust.
Am mers si pe varianta sa le invelesc in foi de placinta, nu foi de orez - se lucreaza mult mai usor, ies crocante, rumene si exemplare.
In plus, umplutura asta de legume cu taietei de orez este asa de gustoasa ca o puteti face si fara pachetele, eu o gatesc acum foarte des ca o garnitura interesanta si sanatoasa la alte mancaruri. In poze veti observa ca am facut mai multa umplutura cat imi trebuie la reteta, ca sa o savuram ca o garnitura dupa ce se termina pachetelele.
Ingrediente
●
Varza alba
200 g
daca aveti puneti varza chinezeasca, eu am folosit pe moment varza simpla romaneasca
●
Ciuperci shiitake
5 buc
●
Foi de placinta
12 buc
un pachet standard, al meu avea 12 foi subtiri
●
Sos de soia
2 lingurite
●
Ulei de susan
1 lingura
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Sare si piper
0.5 lingurite
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Inainte sa va apucati de curatat legume pentru reteta, turnati apa rece peste ciupercile shiitake.
Lasati asa 30-40 de minute sa se inmoaie bine.
Pas 2
Cand sunt gata le scurgeti bine cu mainile si cu un cutit le taiat piciorusul lemnos - nu este bun de mancat.
Pas 3
Ciupercile ramase le taiati fideluta subtire.
Pas 4
Varza si morcovii se taie fideluta cat mai subtire.
Firele de ceapa verde le taiati sa fie cam de 2 cm lungime.
Pas 5
Taieteii de orez le preparati conform cu instructiunile de pe punga, eu am aratat si am explicat de care cumpar eu in Articolul despre ingrediente chinezesti, punctul 9.
Eu le torn apa clocotita fierbinte deasupra si las cateva minute pana se inmoaie.
Pas 6
Apoi le scurg intr-o sita de apa si cu o foarfeca le tai putin. Sunt lungi si e greu sa manevrezi toata compozitia impreuna cu legumele.
Pas 7
Turnati 1 lingura de ulei de susan peste taiteii scursi, amesecati putin si lasati asa pana le folosim in continuare in reteta.
Pas 8
Intr-o tigaie incingeti uleiul de floarea soarelui si puneti morcovii, ceapa si varza la calit.
Periodic amestecati si caliti timp de 5 minute la foc iute.
Pas 9
Dupa acest timp adaugati ciupercile, amestecati si lasati inca 2 minute.
Pas 10
Puneti si taitetii de orez.
Pas 11
Amestecati bine, adaugati 2 lingurite de sos de soia - dar nu prea mult, sa nu fie lichida umplutura!
Gustati si daca mai este nevoie adaugati sare si piper dupa gust, inchideti focul.
Lasati aceasta umplutura sa se raceasca bine.
Pas 12
Decongelati din timp foile de placinta.
Luati cate 2 foi o data si le suprapuneti, taiati-le sa obtinem 4 patrate mari.
Pas 13
Ungeti marginile fiecarui patrat cu albus de ou crud.
Pas 14
In unul din colturi puneti cate 1 lingura plina cu umplutura de legume si orez.
Pas 15
Incepeti sa rulati coltul.
Pas 16
Aduceti si marginile spre mijloc.
Pas 18
In acelasi fel faceti si restul de foi - suprapuneti cate 2, taiati in 4 patrate si fiecare patrat il rulati cu umplutura.
Pas 19
Intr-o tigaie incingeti putin ulei de floarea-soarelui si puneti la rumenit rulourile.
Le prajiti bine pe toate partile la foc mai iute, asa nu vor absorbi mult in ulei in proces.
Se scot pe un prosop sau servetele de hartie,
Pas 20
Sunt perfecte calde, dar si reci am observat ca erau destul de crocante si bune.
Minunate ca un aperitiv interesant sau gustare.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(24 bucati)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: