Pachetele de primavara chinezesti

Pachetele de primavara chinezesti

Am facut senzatie cu aceste pachetele de primavara la una din mesele noastre in familie - a fost bataia pe ele, copiii le-au apreciat mult, dar nici noi nu le-am dus la ureche... Extraordinar de bune, fragede, crocante, aromate si se gatesc chiar simplu. Ca sa fiu cat mai aproape de reteta de pachetele de primavara originala m-am inspirat de la AndreeaChinesefood si am adaptat ingredientele la ce am avut prin casa. Dar in primul rand nu as recomanda sa inlocuiti ciupercile shiitake cu altele, am scris despre ele in Articolul despre ingrediente chinezesti, punctul 7. Au o aroma de usturoi asa de buna si cred ca unul din farmecul acestor pachetele vine anume de la acest gust.

Am mers si pe varianta sa le invelesc in foi de placinta, nu foi de orez - se lucreaza mult mai usor, ies crocante, rumene si exemplare.

In plus, umplutura asta de legume cu taietei de orez este asa de gustoasa ca o puteti face si fara pachetele, eu o gatesc acum foarte des ca o garnitura interesanta si sanatoasa la alte mancaruri. In poze veti observa ca am facut mai multa umplutura cat imi trebuie la reteta, ca sa o savuram ca o garnitura dupa ce se termina pachetelele.

Ingrediente

Morcovi
1 buc
Varza alba
200 g
daca aveti puneti varza chinezeasca, eu am folosit pe moment varza simpla romaneasca
Ceapa verde
2 buc
Taitei de orez
100 g
Ciuperci shiitake
5 buc
Foi de placinta
12 buc
un pachet standard, al meu avea 12 foi subtiri
Albus de ou
1 buc
crud
Sos de soia
2 lingurite
Ulei de susan
1 lingura
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Sare si piper
0.5 lingurite
dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

Inainte sa va apucati de curatat legume pentru reteta, turnati apa rece peste ciupercile shiitake.

Lasati asa 30-40 de minute sa se inmoaie bine.

Pachetele de primavara chinezesti - Pas 1
Pas 2

Cand sunt gata le scurgeti bine cu mainile si cu un cutit le taiat piciorusul lemnos - nu este bun de mancat.

Pachetele de primavara chinezesti - Pas 2
Pas 3

Ciupercile ramase le taiati fideluta subtire.

Pachetele de primavara chinezesti - Pas 3
Pas 4

Varza si morcovii se taie fideluta cat mai subtire.

Firele de ceapa verde le taiati sa fie cam de 2 cm lungime.

Pachetele de primavara chinezesti - Pas 4
Pas 5

Taieteii de orez le preparati conform cu instructiunile de pe punga, eu am aratat si am explicat de care cumpar eu in Articolul despre ingrediente chinezesti, punctul 9.

Eu le torn apa clocotita fierbinte deasupra si las cateva minute pana se inmoaie.

Pachetele de primavara chinezesti - Pas 5
Pas 6

Apoi le scurg intr-o sita de apa si cu o foarfeca le tai putin. Sunt lungi si e greu sa manevrezi toata compozitia impreuna cu legumele.

Pachetele de primavara chinezesti - Pas 6
Pas 7

Turnati 1 lingura de ulei de susan peste taiteii scursi, amesecati putin si lasati asa pana le folosim in continuare in reteta.

Pachetele de primavara chinezesti - Pas 7
Pas 8

Intr-o tigaie incingeti uleiul de floarea soarelui si puneti morcovii, ceapa si varza la calit.

Periodic amestecati si caliti timp de 5 minute la foc iute.

Pachetele de primavara chinezesti - Pas 8
Pas 9

Dupa acest timp adaugati ciupercile, amestecati si lasati inca 2 minute.

Pachetele de primavara chinezesti - Pas 9
Pas 10

Puneti si taitetii de orez.

Pachetele de primavara chinezesti - Pas 10
Pas 11

Amestecati bine, adaugati 2 lingurite de sos de soia -  dar nu prea mult, sa nu fie lichida umplutura!

Gustati si daca mai este nevoie adaugati sare si piper dupa gust, inchideti focul.

Lasati aceasta umplutura sa se raceasca bine.

Pachetele de primavara chinezesti - Pas 11
Pas 12

Decongelati din timp foile de placinta.

Luati cate 2 foi o data si le suprapuneti, taiati-le sa obtinem 4 patrate mari.

Pachetele de primavara chinezesti - Pas 12
Pas 13

Ungeti marginile fiecarui patrat cu albus de ou crud.

Pachetele de primavara chinezesti - Pas 13
Pas 14

In unul din colturi puneti cate 1 lingura plina cu umplutura de legume si orez.

Pachetele de primavara chinezesti - Pas 14
Pas 15

Incepeti sa rulati coltul.

Pachetele de primavara chinezesti - Pas 15
Pas 16

Aduceti si marginile spre mijloc.

Pachetele de primavara chinezesti - Pas 16
Pas 17

Si continuati sa rulati.

Pachetele de primavara chinezesti - Pas 17
Pas 18

In acelasi fel faceti si restul de foi - suprapuneti cate 2, taiati in 4 patrate si fiecare patrat il rulati cu umplutura.

Pachetele de primavara chinezesti - Pas 18
Pas 19

Intr-o tigaie incingeti putin ulei de floarea-soarelui si puneti la rumenit rulourile.

Le prajiti bine pe toate partile la foc mai iute, asa nu vor absorbi mult in ulei in proces.

Se scot pe un prosop sau servetele de hartie,

Pachetele de primavara chinezesti - Pas 19
Pas 20

Sunt perfecte calde, dar si reci am observat ca erau destul de crocante si bune.

Minunate ca un aperitiv interesant sau gustare.

Pofta Buna!

Pachetele de primavara chinezesti - Pas 20

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (24 bucati)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 12 Sep 2017, 12:15

Minunata idee si ca pachetel mai vegetarian la serviciu. O sa pun reteta in dosarul cu retete de post; pentru aceasta cred ca voi inlocui albusul care lipeste pătratele de foi cu câtiva stropi de apa, sa vedem ce iese