Ingrediente
●
Unt
250 g
sa fie moale, la temperatura camerei
●
Iaurt Grecesc
200 g
cred ca merge inlocuit si cu un iaurt bun local
●
Praf de copt
2 lingurite
1 plic de 10g
●
Branza feta sau telemea
300 g
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol adanc puneti untul moale si il amestecati bine cu un mixer de mana.
Pas 2
Adaugati apoi iaurtul si sarea, mixati inca 1 minut.
Pas 3
Acum puneti faina si praful de copt, amestecati aluatul cu o lingura pana se incorporeaza bine ingredientele.
Pas 4
Apoi il treceti pe masa presarata cu putina faina si il framantati usor pana se uniformizeaza putin.
Il lasati asa sa se odihneasca 20-30 de minute.
Pas 5
In acest timp pregatim umplutura:
- sfaramati branza telemea cu mainile sau furculita si o amestecati cu 1 ou si putin piper macinat dupa gust.
Pas 6
Daca cumva branza va iese mai moale, adaugati 1-2 linguri de gris sa absoarba excesul de lichid si sa nu curga umplutura din placinte.
Pas 7
Acum luati aluatul si cu un facalet il intindeti intr-o foaie cam de 3mm grosime, va ajutati cu faina sa nu se lipeasca de masa.
Taiati cercuri cu ajutorul unui pahar sau cana cu gura mai larga - cam de 8-10cm in diametru.
Resturile ramase de aluat le adunati si iarasi intindeti o foaie, taiati, etc.
Pas 8
Pe fiecare cerc puneti cate 1 lingura din umplutura de branza.
Pas 10
Si cu o furculita presati atent marginile.
Pas 11
Placintele le aranjati intr-o tava de cuptor si ungeti cu putin galbenus de ou.
Pas 12
Se coc in cuptor preincalzit la 180-200 de grade timp de 15-20 de minute, sau pana se rumenesc frumos.
Pas 13
Lasati putin sa se racoreasca si serviti cu mare placere. Sunt la fel de moi si minunate a 2-a zi, noi le-am servit ca aperitiv la un picnic si au avut mare succes de la mic la mare.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)