Dressing pentru Salata, cu Miere si Mustar boabe

Dressing pentru Salata, cu Miere si Mustar boabe

In fiecare sezon din an noi avem anumite preferinte de salata - de la cea mai simpla salata de varza si de rosii in plin sezon, sau la combinatii mai ciudate si interesante. Iarna nu avem la indemana legumele proaspete din gradina si trecem la salatele de frunze cumparate in punga. Imi place sa combin aici diverse dressinguri, dar acesta cu boabe de mustar si miere este unul din preferatele noastre. Are gust usor dulceag, boabele de mustar putin crocante si aromate, ar fi greu sa-l stricati si din aceasta cauza vi-l recomand cu mare drag!

Intotdeauna am in frigider un borcan de mustar marinat boabe, oricare il preferati, si il tin in mare parte anume pentru acest dressing de salata minunat. Ca variatii, mierea am mai inlocuit-o cu sos de rodii arabesc, sau zahar(cand se termina mierea), uleiul bineinteles puteti sa-l inlocuiti cu oricare va place, otetul poate fi simplu sau balsamic, piperul puteti sa-l inlocuiti cu Ierburi de Provence. Astea toate deja le faceti dupa ce va fixati o formula de sos perfecta - ca dulce, acru si sarat.

Reteta de baza prevede 50ml de miere, eu o voi inlocui cu 1 lingura de miere, ar putea fi cam dulce pentru unele gusturi, dar neaparat gustati sosul dupa amestecare si mai reglati. O formula perfecta pentru toata lumea nu exista, cum si preferintele noastre sunt foarte diferite.

Ingrediente

Ulei de masline extravirgin
50 ml
Miere
1 lingura
Otet
3 linguri
merge si zeama de lamaie
Mustar boabe
1 lingura
din acelea marinate, la borcan
Sare
0.5 lingurite
reglati dupa gust
Piper negru macinat
0.25 lingurite
sau alte ierburi preferate

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un borcan mic(200-300ml) turnati uleiul de masline.

Recomand sa folositi un borcan la prepararea dressingului, este usor de amestecat/agitat si de pastrat la frigider ce mai ramane.

Dressing pentru Salata, cu Miere si Mustar boabe - Pas 1
Pas 2

Adaugati mierea, in functie de cat de dulce va place puteti pune intre 20-50ml de miere.

Dressing pentru Salata, cu Miere si Mustar boabe - Pas 2
Pas 3

Puneti si cele 3 linguri de otet sau suc de lamaie.

Dressing pentru Salata, cu Miere si Mustar boabe - Pas 3
Pas 4

Bineinteles nu uitati de mustar, este "vedeta" la acest dressing.

Dressing pentru Salata, cu Miere si Mustar boabe - Pas 4
Pas 5

Sarea dupa gust.

Dressing pentru Salata, cu Miere si Mustar boabe - Pas 5
Pas 6

Si putin piper negru macintat, sau orice alte ierburi va plac.

Dressing pentru Salata, cu Miere si Mustar boabe - Pas 6
Pas 7

Puteti sa amestecati sosul cu o llingura, pana devine omogen.

Dressing pentru Salata, cu Miere si Mustar boabe - Pas 7
Pas 8

Sau il inchideti bine cu un capac si agitati, este mai repede si mai simplu.

In plus puteti prepara asa dressingul din timp si il pastrati la frigider timp de 5-7 zile pana la folosire.

Dressing pentru Salata, cu Miere si Mustar boabe - Pas 8
Pas 9

Este minunat, unul din sosurile mele preferate pentru salatele cu frunze si vi-l recomand cu incredere.

Pofta Buna!

Dressing pentru Salata, cu Miere si Mustar boabe - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 150 ml (pentru 2 salate medii)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

violeta.nuky
violeta.nuky 28 Nov 2017, 19:40

Te rog sa-mi dai mai multe amanunte despre mustarul cu boabe marinat.Cu stima,Violeta

lena
Elena (lena) violeta.nuky 28 Nov 2017, 21:27

Eu cumpar de la raionul de mustaruri din orice supermarket mai maricel, de obicei iau Kamis.

ANIBEITA
ANIBEITA 25 Mar 2018, 13:26

Buna!

Sunt bune boabele de mustar care au culoare mai deschisa?

lena
Elena (lena) ANIBEITA 25 Mar 2018, 14:28

Da, ar trebui sa fie.