Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Drojdie proaspata
25 g
sau 10g drojdie uscată
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
●
Ciocolata alba/neagra
100 g
puteți înlocui cu gem sau scorțișoară cu unt
●
Nuci macinate
100 g
sau cocos răzuit
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pentru început dizolvați drojdia în câteva linguri de lapte cald.
Pas 2
Turnați acest amestec în bolul cu cele 500g de făină și lăsați 10-15 minute.
Pas 3
După acest timp adăugați în bol 260ml de lapte, untul topit, 1 ou, zahărul, sarea și vanilia.
Pas 4
Amestecați toate ingredientele, cu o lingură sau spatulă, până se încorporează complet.
Pas 5
Apoi îl treceți pe masa presărată bine cu făină.
Pas 6
Și frământați bine(cam 3-5 minute), mai adaugați puțină făină pe parcurs să nu se lipească de mâini și masă.
Pas 7
Când este uniform și neted îl puneți înapoi în bol și lăsați să crească 1 oră(sub prosop).
Pas 8
Pentru amestecul de ciocolată puneți într-un bol ciocolata neagră bucățele, adăugați 50ml de lapte și topiți acest amestec pe baie de aburi sau la microunde.
Pas 9
Amestecați bine până se uniformizează și lăsați să se mai răcorească.
Puteți înlocui cu succes ciocolata neagră cu cea albă, sau pur și simplu cu un gem preferat.
Pas 10
Acum luați aluatul crescut din bol și îl tăiați în 2 bucăți egale.
Pas 11
Aplatizați bine cu mâinile și făina fiecare bucată, apoi o întindeți cu sucitorul într-un dreptunghi mare cam cât tava de cuptor.
Pas 12
Mutăți prima foaie pe o bucată mare de hârtie de copt(cam cât tava cuptorului).
Pas 13
Puneți în mijloc cam 3 linguri de ciocolată.
Pas 14
Cu o pensulă desenați atent conturul unui brad, apoi distribuiți uniform ciocolata în cadrul lui.
Pas 15
Presărați nuci mărunțite sau cocos răzuit.
Pas 16
Acoperiți cu cealaltă foaie de aluat și presați atent pe marginile conturului bradului, să vedeți pe unde veți veni cu cuțitul.
Pas 17
Acum decupați bradul, resturile le dați deocamdată la o parte.
Pas 18
Puneți pe mijloc o bandă tăiată din hârtie de copt, cam de 2cm lățime, tăiați ramurile bradului(cam 1 cm lățime) ghidându-vă după ea - ca să vă iasă cât mai uniform bradul.
Pas 19
Le răsuciți de 3-4 ori pe cele lungi și 2-3 pe cele scurte, în orice direcție vă place.
Pas 20
Ungeți cu ou bătut deasupra, mutați atent cu ajutorul hârtiei de copt bradul în tavă și lăsați 20-30 de minute să crească.
În acest timp puteți să porniți cuptorul la 180 de grade.
Pas 21
Din restul de aluat puteți să faceți o ruladă-coroniță, cum vedeți mai jos.
Puteți să faceți un Cozonac Coroniță, sau ruladă simplă, cum vă place și cu orice umplutură preferată.
Pas 22
Eu am făcut o ruladă și am ciupit-o cu foarfeca din loc în loc.
Pas 23
Se unge cu ou și se lasă vreo oră la crescut.
Pas 24
Bradul se coace cam 30 de minute la 180 de grade.
Pas 25
Rulada vreo 40 de minute, că e mai groasă.
Pas 26
Opțional puteți să-l ornați cu zahăr pudră înainte de servire.
Pas 27
Și o secțiune delicioasă...bun, moale, pufos, aromat, rapid!
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(1-2 cozonaci)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: