Ingrediente
●
Costite de porc(scaricica)
1.5 kg
sau vita, rata, gasca
●
Castraveti murati
4 buc
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Costita de porc se spala bine si se feliaza. Va recomand sa luati din alea cu mai multa carne.
Pas 2
Apoi incalziti uleiul in tigaie si rumeniti bine pe ambele parti toate bucatile de carne.
Pas 3
Apoi le puneti intr-un ceaun sau cratita, turnati apa cat sa le acopere bine, cam un deget mai deasupra lor. Puneti la foc si asteptati sa inceapa sa fiarba.
Pas 4
In acest timp curatati si spalati 1 ceapa, o taiati bucati mai mari. Castravetii le taiati rondele mai groase.
Pas 5
Cand incepe sa fiarba apa adaugati castravetii si ceapa, frunzele de dafin si faceti focul mic. Trebuie sa fiarba aproximativ 1 ora la foc incet.
Pas 6
Morcovii si cealalta ceapa se curata si se spala. Apoi se taie morcovul rondele si ceapa fideluta.
Pas 7
Apoi le caliti bine cu un pic de ulei.
Pas 8
Cand se rumenesc bine legumele adaugati bulionul de rosii si lasati sa mai fiarba impreuna inca 5 min.
Pas 9
Dupa ce a fiert carnea o ora, adaugati prajeala de morcovi, ceapa si bulion. Lasati sa fiarba un pic la foc mai mare, apoi faceti focul foarte, foarte mic si lasati inca 30 de min sa se coaca.
Este absolut delicioasa mancarea, bunica era una dintre cele mai bune bucatarese din sat - aceasta reteta este o dedicatie speciala pentru ea. De fiecare data cand pregatesc mancarea ei imi aduc aminte de tot ce m-o invatat si cat de mult a iubit copiii si nepotii ei.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(5-6 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii:
Nota:
5 (10 voturi)