Salata Greceasca traditionala - Horiatiki
Sunt multe confuzii referitor la reteta de salata greceasca originala, o veti gasi in multe variante, inclusiv am si eu pe site una chiar cu Video. Dar dupa plimbarea in Grecia de anul trecut, am inteles ideea corecta referitor la aceasta salata greceaca simpla si de ce anume grecii au facut-o asa renumita. Tot secretul este in calitatea igredientelor folosite! Salata pe care o faceti acasa cu rosii de sezon, dupa instructiunile de mai jos, va fi mai greceasca decat oricare alta servita la restaurante, chiar si cu specific grecesc.
Un ulei de masline bun, legume aromate de sezon, branza feta delicioasa si neaparat masline, oregano - asta-i formula perfecta, nu inventati vreun dressing de salata greceasca smeker, nu are loc aici. Rosiile zemoase de gradina combinate cu uleiul de masline vor face toata treaba. "Horiatiki" se traduce ca "taraneasca"(asa mi-a explicat un domn de la restaurantul grecesc de langa noi) deci cat mai simpla, bucatile de legume nu se taie foarte exemplar si in asta-i farmecul.
Ingrediente
●
Rosii
2 buc
recomand sa alegeti rosii aromate si zemoase de sezon
●
Ardei gras
1 buc
de obicei se foloseste ardei verde, dar merge si rosu :)
●
Ceapa rosie
1 buc
una mica
●
Branza feta
100 g
o felie groasa
●
Ulei de masline extravirgin
4 linguri
●
Oregano uscat
0.5 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Foarte important pentru aceasta salata sa alegeti ingrediente cat mai de sezon si calitative. Eu am gasit si Feta chiar greceasca in promotii la magazin, dar se gaseste feta si la marcile de pe loc.
Pas 2
Dupa ce ati spalat toate legumele, incepeti sa le taiati pe rand in bolul de salata:
- mai intai rosiile si castravetii(i-am curatat de coaja, dar nu este neaparat) - taiati bucati medii si de preferat nu foarte subtiri!
Pas 3
- adaugati ardeii si ceapa taiate fideluta subtire.
Pas 4
Adaugati sarea, maslinele si 2 linguri ulei de masline, amestecati atent cu o lingura.
Pas 5
Puneti felia de feta peste salata, presarati totul cu oregano si mai stropiti deasupra branza cu ulei de masline.
Eu de ceva timp imi place anume s-o pun asa bucata mare deasupra, exact ca in Grecia - are si asta un farmec, este si mai taraneasca :)
Pas 6
Serviti imediat cu mare pofta si o bucata de paine proaspata, lipie sau orice va place.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(2-3 portii)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)