Chec cu banane (Banana Bread)

Chec cu banane (Banana Bread)

Un chec super delicios, chiar nu ma gandeam ca bananele pot sa aromatizeze atat de bine checul. Daca sunteti fan banane va recomand reteta cu incredere. Si iarasi o solutie pentru cei cu copilasii mofturosi, il papa foarte bine.

Ingrediente

Zahar
1 pahare
de 250ml
Unt
150 g
Oua
2 buc
Banane
3 buc
Faina alba calitate superioara
2 pahare
Praf de copt
1 buc
1 plic
Nuci
0.25 pahare

Pasi de urmat

1

Ungeti o forma de chec cu unt si o pudrati cu faina sau pesmet.

2

Bananele le pisati bine cu o furculita sau la blender.

3

Mixati bine zaharul cu untul moale.

4

Apoi adaugati ouale si iarasi mixati.

5

Adaugati bananele si amestecati.

6

Urmeaza faina si praful de copt, iar amestecati bine.

7

Apoi nucile maruntite.

8

Turnati aluatul in tava de chec, aveti grija sa fie o tava din aia mai mare  - sa fie loc de crescut pentru chec.

9

Il lasati la cuptor aproximativ 1 ora la temperatura medie, pana se rumeneste bine. Apoi  scoateti si lasati 10 min in tava sa se racoreasca.

10

Dupa 10 min il rasturnati pe un platou si lasati sa se racesca complet.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (11 voturi)
Colectii: Chec-uri, Dulciuri

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 57

Roxana
Roxana 15 aug 2020, 15:07

Buna, tuturor! Checul acesta in varianta cu ulei de floarea soarelui ( in loc de unt ) s-a primit la fel de bine: pufos si aromat, un deliciu. In loc de a treia banana, am adaugat cateva afine iar in ceea ce priveste zaharul am injumatatit cantitatea si am folosit zahar brun. Pofta mare si "La multi ani!" pentru sf. Maria! Un weekend linistit!

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Roxana 15 aug 2020, 15:51

Super!👍🤗

Roxana
Roxana 13 aug 2020, 17:05

Ok, perfect, revin si cu varianta cu ulei. Multumesc mult de tot pentru raspuns! O zi minunata!

Roxana
Roxana 13 aug 2020, 12:17

Buna, Lena! Am gatit de nenumarate ori acest chec si a iesit extraordinar de fiecare data; ma intereseaza daca poate fi inlocuit untul cu ulei si daca da, cat ulei ar trebui folosit? Multumesc si o zi cat mai frumoasa!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Roxana 13 aug 2020, 16:57

Buna Roxana, cred ca se poate de folosit si ulei, aceeasi cantitate. Nu va mirosi checul placut a unt, dar va fi la fel de fraged.😉

Denisasbk
Denisasbk 13 mar 2018, 11:08

Foarte buna reteta,eu am adaugat desupra bucatele de ciocolata si migdale :)

Poza mea pentru reteta:
irachka
irachka 19 feb 2015, 12:33

Simplu si gustos!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
maduu92
maduu92 30 oct 2014, 18:30

Yammy! 

Poza mea pentru reteta:
timotei
timotei 26 ian 2014, 00:27

 

Poza mea pentru reteta:
Katrin
Katrin 18 sep 2013, 21:56

Bun checuletul, azi i-a venit randul.

Poza mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 21 mar 2012, 15:35

L-am incercat si eu si mi-a iesit f bun,doar ca ai mei nu au avut rabdare si a trebuit sa-l tai asa cald cum era ;)......ne-a placut f mult,e bun si cu lapte,ceai,cafea...sa tot mananci...
 

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 19 mar 2012, 23:13

Ăsta da chec! Când am văzut cât de mult crește, m-am speriat că va ieși din tavă. Nu am pus nuci, dar am adăugat bucățele mici de ciocolată. E bun dimineața, la prânz și seara!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile