Tort "Lapte de Pasare"

Tort "Lapte de Pasare"

Un tort super delicios si gustos - combinatie perfecta de sufleu de vanilie, pandispan, ciocolata si frisca. Desi pare sa fie mai complicat, sa stiti ca nu este, am incercat doar sa detaliez pasii cat mai bine, sa aveti tortul exact cum trebuie, de nota 10. Succesul este garantat la musafiri si nu numai ...:)

Daca va plac bomboanele Milka cu sufleu de vanilie si lapte - atunci sigur va place si tortul, exact acelasi gust il are - doar ca este facut de voi cu ingrediente naturale.

Aici l-am decorat cu frisca si ciocolata, dar puteti sa nu va complicati, am mai facut variante si mai simple - uns doar cu smantana dulce si presarat cu nuca de cocos.

Ingrediente

Oua
10 buc
5 pentru pandispan si 5 pentru sufleu
Zahar
1 pahar
pentru pandispan
Faina alba calitate superioara
1 pahar
pentru pandispan
Lapte de vaca
0.5 pahare
Zahar
1.5 pahare
pentru sufleu
Unt
150 g
Faina
2 linguri
pentru sufleu
Gelatina
20 g
Ciocolata neagra/amaruie
200 g
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
500 g
pentru frisca
Zahar pudra
1 pahar
Ciocolata alba
100 g
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

1

Faceti un pandispan dupa reteta de Pandispan de pe site. Daca aveti alta reteta verificata si testata folosita des, o faceti pe aia, ar trebui sa fie unul de aproximativ 28 cm diametru. Cred ca ar fi o solutie si cele din comert, doar sa le adaptati la o tava in care sa puneti sufleul, vedeti mai jos.

Cel de la mine, trebuie sa-l faceti cu minim 8 ore inainte sa-l folositi, sau il faceti seara si folositi dimineata.

Il taiati in 2  foi inainte sa faceti tortul.

2

Asterneti cu folie de plastic alimentara o tava rotunda si adanca. Ar fi perfecta una cu bordurile care se desfac, eu nu am noroc la ele - am luat 2 si au fost amandoua proaste. Deci am ramas la una simpla rotunda de 28 de cm, cea in care am facut si pandispanul.

3

Puneti o jumatate din foia de pandispan in tava, de preferat sa fie partea cu  suprafata cat mai dreapta.

4

Acum incepem sa pregatim sufleul.

Se separa albusurile si galbenusurile de la 5 oua. Galbenusurile le puneti intr-un ceaun sau vas termorezistent.

5

Amestecati bine galbenusurile cu 1 pahar de zahar.

6

Apoi adaugati jumatate de pahar de lapte, amestecati bine cu mixerul sau telul, sa nu fie cocoloase.

7

Urmeaza 2 linguri de faina, amestecati bine sa nu fie cocoloase.

8

Puneti ceaunul pe foc mic si amestecati permanent pana se ingroasa compozitia si aproape incepe sa fiarba, aveti grija sa nu fie cocoloase - mai bine amestecati cu telul.

Daca folositi un vas de sticla termorezistenta, il puneti pe baie de aburi, si la fel amestecati bine pana incepe sa fiarba. Doar sa aveti grija ca va dura mai mult aici, cu ceaunul este mai repede.

Cand este gata, luati de pe foc si lasati 5-10 min sa se racoreasca.

9

In acest timp bateti albusurile spuma, mai intai fara zahar, pana se tin bine de peretii vasului, apoi adaugati jumatate de pahar de zahar si mai bateti putin.

10

Intr-o cratita mai mica puneti 200 ml de apa si 20g de gelatina.

11

Puneti pe foc mic si amestecati pana se dizolva gelatina. Aveti grija sa nu fiarba, fiindca isi pierde gelatina calitatile.

12

In compozitia de galbenusuri adaugati untul si vanilia. Amestecati bine pana se incorporeaza si se topeste untul.

13

Adaugati gelatina in albusurile batute spuma, amestecati bine cu telul sau mixerul.

14

Tot acolo adaugati compozitia de galbenusuri, amestecati bine sa se uniformizeze.

15

Cam asa arata sufleul.

16

Turnati aceasta compozitie in tava cu pandispanul pregatit deja. Lasati la frigider 3-4 ore sa se intareasca bine sufleul.

17

Cealalta foaie de pandispan o puteti insiropa cu niste ceai de lamaie sau cu smantana amestecata cu zahar (asa am facut eu).

18

O puneti peste sufleul intarit deja.

19

Intoarceti tava cu tortul pregatit, cu fundul in jos, pe un platou de tort.

20

Scoateti tava si folia, acum aveti tortul gata de infrumusetare.

21

Topiti 100g de ciocolata amaruie cu 50 g de unt, la foc mic.

22

Distribuiti aceasta glazura pe parte de sus a tortului, nivelati cu un cutit. Lasati 30 - 50 de min tortul la frigider, sa se intareasca ciocolata.

23

In acest timp facem frisca. Bateti mai intai smantana dulce (sa fie rece bine) cu mixerul, apoi cand creste in volum adaugati 1 pahar de zahar pudra si continuati sa bateti (cu mixerul) la viteza mare.

Faceti pauza mici sa verificati daca este gata frisca, cand scoateti paletele din ea sa stea batz frisca, sa nu fie moale. Aveti grija sa nu bateti prea tare, se face imediat unt si nu mai puteti face nimic cu ea.

24

Punem frisca pregatita intr-o punga de cofetarie, cea de ornat torturile (ma intrebati mai multe detalii pe forum, va spun de unde si de care mai bine sa luati).

25

Ornati tortul pe lateral, de jur-imprejur.

26

Aici este tortul aproape gata, fara figurinele de ciocolata. Mai departe vedeti cum se fac.

27

Am topit ciocolata neagra, o las putin sa se racoreasca. Apoi fac un cornet din harte pergament, pun ciocolata in el, tai varful si desenez pe hartia de copt diverse floricele si frunze. Lasati la frigider pana se intaresc bine  si cu un cutit le puteti lua usor si pune pe tort.

28

La fel faceti si cu ciocolata alba.

29

Pentru a face bucatele de ciocolata razuita, ungeti o suprafata neteda cu ciocolata alba/neagra. Lasati sa se intareasca bine la frigider si apoi radeti cu un cutit. Le presarati pe tort.

30

Asa arata rezultatul final.

31

Si aici sectiunea - chiar merita efortul, este un tort deosebit, doar urmati atent pasii.

Va astept cu intrebari la comentarii, daca ceva am omis sau nu se intelege.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10 -12 portii)
Timp de preparare: 300 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregatire: 300 min
Data publicarii:
Nota: 5 (11 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

etinc3lle
luminita (etinc3lle) 02 Jan 2010, 20:12

wow!!!!!!!!!!!!!!!!!! arata extraordinar!!!!  si eu care vreau s aintru la cura de slabire

Nota mea pentru reteta:
nina
nina 03 Jan 2010, 14:24

super am sa o fac de ziua sotului meu,26 ianuarie1!!! 

Nota mea pentru reteta:
sorybella
sorybella 03 Jan 2010, 20:13

mai bine cumpar un tort de la cofetarie...dureaza prea mult si prea multa bataie de cap

lena
Elena (lena) 03 Jan 2010, 20:17

Desigur, este alegerea ta. Eu nu cumpar demult nimic de la cofetarie - stiu bine industria, si ce se pune in prajiturile de acolo. Dar daca vrei sa creezi ceva gustos, frumos si sanatos pentru familia ta ...... chiar recomand, nu neaparat acest tort, poate alte prajituri mai simple de pe site.

vio23
vio23 11 Jan 2010, 16:58

am incercat sa fac si eu floricelel si ciocolata nu s-a topit ca sa poata curge.ce fel de ciocolata ai folosit?

lena
Elena (lena) vio23 11 Jan 2010, 17:03

Am folosit ciocolata neagra(si care s-o topit) de la Anidor, Primola, Schogetten si cea alba de la Milka.

vio23
vio23 13 Jan 2010, 13:25

multumesc mult pentru raspuns

TaniaA
TaniaA 17 Jan 2010, 10:24

Lena, poti sa ne spui te rog daca pentru ornat merge orice punga de cofetarie sau exista unele mai bune? merci

lena
Elena (lena) TaniaA 17 Jan 2010, 10:53

Din pacate am testat pungile de cofetarie din comert, supermarket, si nu au fost bune deloc - bine, le-am putut folosi dar sunt destul de proaste. Vezi ca am scris pe forum la sectiunea Util in bucatarie, la Tema - Ce ustensile ati mai cumparat. Acolo ma intrebi mai multe de unde si cum am luat.

TaniaA
TaniaA 10 Mar 2010, 13:08

este super bun tortul si merita tot efortul !!!!! Lena, pot sa dau cateva sfaturi pe care le-am invatat din propriile greseli?

lena
Elena (lena) TaniaA 10 Mar 2010, 13:10

Da, sigur!!! Chiar te rog

TaniaA
TaniaA 10 Mar 2010, 14:45

mersi Lena. Tortul e super bun si chiar daca nu mi-a iesit asa frumos ca in poza, toata lumea a fost incantata, si in special sotul, ca era cadoul de ziua lui.
ca sa fie tortul perfect, eu am urmatoarele recomandari, pe langa ce e specificat in reteta:
1. tava in care se coace pandispanul chiar trebuie sa aiba borurile inalte! mie mi s-a parut ca tava mea e exact ca cea din poza, dar cand am facut sufleul am constatat ca nu e asa, pentru ca la cat sufleu a iesit nu mi-a incaput si jumatatea de blat si sufleul in tava.
2. recomand sa folositi o singura bucata de folie. eu am folosit mai multe bucati si sufleul s-a scurs printre ele.
3. recomand frisca adevarata si nu cea care se vinde la tub dozator, pentru ca se inmoaie foarte repede. eu nu am avut punga de cofetarie si atunci am recurs la aceasta varianta. dar mai bine ornezi tortul cu frisca adevarata si cu o punga obisnuita de plastic taiata in varf decat cu frisca la tub

Nota mea pentru reteta:
TaniaA
TaniaA 15 Mar 2010, 09:21

Am facut pentru a doua oara acest tort si a iesit super! este cel mai bun tort pe care l-am mancat vreo data. este racoritor si se mananca foarte usor si nici nu mi-a luat foarte mult timp ca sa-l fac. Lena, multumesc mult pentru reteta!

lena
Elena (lena) 15 Mar 2010, 12:24

Sa va fie de bine Tania, ma bucur mult ca va place

Dayana
Dayana 16 May 2010, 19:52

reteta cred ca e super dar nu stiu ce cantitate inseamna,, un pahar"?

lena
Elena (lena) Dayana 16 May 2010, 19:56

Un pahar inseamna 250-300 ml

vitalina
Vitalina (vitalina) 03 Jun 2010, 00:27

Draga Lenuta, vreau sa fac aceasta torta, insa as vrea sa te intreb daca as putea adauga capsuni proaspete in sufleu? Crezi ca mi-ar reusi? Ma gindeam sa fac un smoothie din capsuni si sa le adaug in consistenta sufleului. Ce imi zici?

lena
Elena (lena) Vitalina (vitalina) 07 Jun 2010, 12:55

Scuze de raspuns intarziat, am fost un pic plecata din tara si nu aveam acces la internet. Da, sigur poti adauga capsuni, mai ales smoothie, gelatina il va prinde bine si va avea si gust si culoare foarte bune

lenka
lenka 27 Jun 2010, 10:59

Vai,ce sa ma fac,nu-mi iese frisca,atata am batut cu mixerul si degeaba...am folosit aceeasi smantana pe care o ai si tu :((

lena
Elena (lena) 27 Jun 2010, 11:02

Ai pus zahar pudra in ea, nu zahar cristal? si se pune abia dupa ce se bate putin fara zahar. La mine nu s-a batut din prima anume din cauza asta. si Frisca sa fie rece, de la frigider.

lenka
lenka 27 Jun 2010, 11:17

da,era rece de la frigider, am batut-o inainte sa pun zaharulpudra,poate trebuia batuta mai mult..nu stiu ce sa zic..dar chir nu s-a ingrosat deloc...acum ma gandesc sa cumpar un intaritor de frisca, ca sa nu arunc asta care nu mi-a iesit, crezi ca o sa mearga?

lena
Elena (lena) lenka 27 Jun 2010, 11:21

Eu zic sa mai bati, daca nu se bate nicicum  mai bine sa faci o glazura si nu mai infrumuseta cu frisca, las-o la frigider si o folosesti pt altceva. Stiu ca este problema frisca pt multe gospodine, si eu am incercat de vreo 3 ori pana mi-a iesit bine.

lena
Elena (lena) 27 Jun 2010, 11:22

Intaritorul nu prea o intareste, am incercsat si eu de cateva ori, dar nu avut consistenta care trebuie pt infrumusetat.

lena
Elena (lena) 27 Jun 2010, 11:26

Asam si mai poti face frisca dintr-un praf de frisca de la dr.oetker, care se face cu lapte si iti iese sigur.Sa faci din 2 plicuri - se ajunga sigur pt tot tortul. Nu este la fel de natural, dar frumos si sigur se bate.

lenka
lenka 27 Jun 2010, 11:31

merci pt promptitudine

Corina F.
Corina F. 06 Jul 2010, 14:38

e pe bune cel mai delicios tort,cind vor mai aparea retete noi ca-s tot aceleasi??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

natyluminita
natyluminita 02 Sep 2010, 21:22

e un tort foarte foarte bun

Nota mea pentru reteta:
TaniaA
TaniaA 07 Sep 2010, 16:34

am facut acest tort la aniversarea surorii mele si musafirilor nu le-a venit sa creada ca e facut in casa, erau convinsi ca tortul e luat de la cofetarie. si sincer, e un tort care intrece la gust apropae toate torturile pe care le-am mancat de la cofetarie.

J.D.
J.D. 01 Nov 2010, 17:13

In primul rand vreau sa te felicit pentru site si pentru minunatele retete. As vrea sa incerc si eu acest tort pentru ca pare delicios, insa am cateva nelamuriri. Voiam sa te intreb daca zaharul care se foloseste in combinatie cu galbenusurile, la sufleu, este pudra sau tos si dc e tos, se amesteca doar pana se incorporeaza totul sau amestecam pana se topeste zaharul (nu prea imi dau seama din poze), iar galbenusurile isi dubleaza volumul, devenind ca o crema? iar la pandispan folosim jumate de pahar de faina sau un pahar? Pentru ca in reteta aceasta de la tort scrie un pahar, in in reteta pandispanului scrie jumatate de pahar si eram putin nelamurita. Sper ca nu te-am plictisit cu atatea intrebari 

lena
Elena (lena) J.D. 01 Nov 2010, 22:21

J.D. - raspuns la intrebari(sa stii ca nu ma supar, sper sa-ti fie de folos) - deci, folosesti zahar tos la galbenusuri si se bat pana se face ca o crema amestecul de galbenusuri,. nu trebuie sa incorporezi zaharul si sa-l topesti. Da, la reteta clasica de pandispan am zis ca se poate folosi faina amestecata cu amidon, dar merge si doar cu faina - in cazul cu amidon, se foloseste jumatate de pahar de faina, cand se face fara el se pune 1 pahar de faina.

Ellena
Elena (Ellena) 01 Nov 2010, 23:00

ce bine arata acest tort,as vrea sa il fac,se apropie Sf Mihail si Gavril si vreau sa ii fac o surpriza sotului meu :)

J.D.
J.D. 05 Nov 2010, 16:57

Tortul este f bun. Eu l-am facut ieri si a avut mare succes. Crema, in special, e delicioasa. Data viitoare o sa insiropez mai mult blatul cu ceai de lamaie, pentru gustul meu. Oricum ar fi, este un desert deosebit. Lena, ai un site f util, bine facut si cu multe retete delicioace. Multumesc mult pentru sfaturi. Te pup

Ellena
Elena (Ellena) 12 Nov 2010, 15:38

Cum am promis,am facut acest tort de Sf Mihail si Gavril,sotul meu a avut o mare surpriza de ziua lui si mai ales invitatii,au crezut ca l-am cumparat de la cofetarie!Am urmat pasii exact si mi-a iesit un deliciu,recunosc ca am stat o jumatate de zi in bucatarie. puteti incerca sa il faceti cu incredere!

Nota mea pentru reteta:
claudia1986
claudia1986 17 Nov 2010, 13:57

arata bine pacat ca nu se poate manca:)

nona
nona nona (nona) 28 Nov 2010, 14:20

arata nemaipomenit

sigur o sa-l incerc si eu zilele urmatoare!

dar am o rugaminte  lena , da te rog o reteta cu tortul diplomat 1

multumesc anticipat

iuli
iuliana (iuli) 02 Dec 2010, 10:44

buna lena! am incercat sa fac si eu tortul dar din pacate nu mi-a iesit crema ,nu mi s-a intarit decat foarte putin .Chiar nu-mi dau seama ce-am gresit mai ales c-am respectat  foarte bine pasii.

larysa
larysa 10 Dec 2010, 13:33

am si eu o intrebare cat inseamna 0.5 lapte?si sa imi zici ptr ce e ptr compozitie sau ptr pandispan

lena
Elena (lena) larysa 10 Dec 2010, 13:37

Larysa citeste atent  pasii si vei observa ca laptele se foloseste doar pt crema, la pandispan merg alte ingrediente. Si la fel 0.5 pah - inseamna 150-200 ml lapte in functie de ce fel de pahar aveti. Nu este o diferenta mare si nu conteaza mult aici de 50-70g.

larysa
larysa 10 Dec 2010, 18:46

mersi mult scuze de intrebare dar sunt incepatoare  in privinta dulciurilor:D:D

migial
migial 15 Dec 2010, 23:16

Felicitari si multumesc

Am incercat acest tort la ziua baietelului meu , l-am facut din 40 de oua (20 pentru blaturi si 20 pentru sufleu) a fost cel mai DELICIOS tort mancat vreodata de mine si de invitati . Iti multumesc inca o data si va doresc Sarbatori fericite

Ellena
Elena (Ellena) 16 Dec 2010, 00:30

wow, asa multe oua ai folosit migial? ma gandesc ca ai facut mai multe torturi sau nu imi imaginez de la 10 oua care scrie in reteta, sa folosesti 40...

migial
migial 26 Dec 2010, 17:59

am facut 4 blaturi din cate 5 oua si sufleul din alte 20 de oua le-am pus in tavi separate la frigider si pe urma le-am asezat pe platou si le-am ornat  .

migial
migial 26 Dec 2010, 18:01

da , a iesit un tort mare si bun

nona
nona nona (nona) 26 Dec 2010, 18:05

buna, si la multi ani tuturor, tin sa va spun ca am facut acest tort acum de craciun si mi-a iesit ffff bun. se merita sa incercati este deosebit de bun si chiar simplu. ms lena.

nela
nela 28 Jan 2011, 00:04

tortul arata foarte bine.Am sa incerc sa-l fac.

aliscami79
aliscami79 11 Feb 2011, 15:01

Excelent...abia astept sa incerc. Crema pare delicioasa. Modul cum prezinti retetele: gratios si atat de concret. Excelent. E un site de nota 11. 

mihaflt
mihaflt 26 Apr 2011, 17:07

Super bun tortul, l-am facut acum de pasti a iesit foarte frumos numai ca eu nu am pus deasupra ciocolata ca nu imi place cacao si am pus zmeura si afine date prin blender si un tort gele rosu.Am asteptat sa vad ce zic invitatii dar a fost foarte bun.

Felicitari a si am facut si salata fusion o minunatie.

daya
daya 28 Apr 2011, 11:13

Buna te rog sa-mi dai un sfat as vrea sa fac un tort mare in partea de jos sa fie cu sufleul apoi sus o crema din smintina cu 20% grasime(blatul de tort il tai in trei ).Oare este buna combinatia ajutama da-mi un sfat fetita mea face trei ani si vreau sa fac un tort mare.Astept cu nerabdare parerea ta multumesc.

lena
Elena (lena) 28 Apr 2011, 14:23

Daya, partea cu sufle-ul ti-as recomanda s-o pui mai sus - sa nu se apese mult pe ea din restul blaturilor. Partea de jos merge si o crema de smantana, dar sa fie strat gros (poate pui putin gelatina in ea). Ai grija, daca faci 2 creme, sa le pui pe rand si le lasi sa se intareasca, apoi mergi mai deprate cu blaturile si alta crema. Depinde aici, sunt multe de explicat, plus si ce fel de ingrediente vei folosi la crema de smantana. Oricum iti garantez ca la acest sufleu totul va fi oke daca urmezi instructiunile.

daya
daya 28 Apr 2011, 14:41

Tortul cu sufleu l-am facut si a fost ok dar vreau sa combin acest tortsi cu alte creme.Iar tu mai pus putin pe ginduri , vroiam sa pun crema de smintina de la tortul Ziua si Noaptea iar daca pun crema de smintina jos va curge toata crema si daca pun gelatina ii schimba gustul. Ce sa fac?

lena
Elena (lena) daya 28 Apr 2011, 14:46

Pune cacao in jumatate din sufle si faci un strat cu ciocolata si altul cu vanilie. Nu cred ca se merita sa te complici.

lena
Elena (lena) 28 Apr 2011, 14:46

Acea smantana nu va da un super gust deosebit si nici culoare.

daya
daya 28 Apr 2011, 14:51

MULTUMESC MULT.

mihaflt
mihaflt 07 May 2011, 21:31

Am facut astazi tortul pentru a 3 oara, foarte bun, astazi l-am facut din piscoturi insiropate in nes, astept reactiile maine cand o sa il tai, dar am o intrebare daca vreau sa pun ananas cubulete in sufleu cum procedez ca sa nu se lase la fund?Si  data trecuta am facut pandispan l-am taiat in 2 si sufleu am facut din 8 oua ca sa imi iasa mai inalt cu gandul ca o sa pun si un rand de piscoturi la mijloc dar stii ce am patit cand am turnat sufleul peste s-au ridicat piscoturile deasupra cum trebuie sa procedez, sa pun la frigider si dupa sa torn restul de crema. Dar daca imi ramane crema si nu o pun la frigider e bine?

Abia astept sa fac unul si cu ananas.

lena
Elena (lena) mihaflt 07 May 2011, 21:36

Mihaflt, ma bucur mult ca v-a placut - este chiar un tort deosebit de bun si delicios. Referitor la intrebare - da, va trebui sa faci in 2 pasi, torni o parte din crema - pui la frigider sa se intareasca putin, apoi adaugi si restul de crema. Si o tii la frigider obligatoriu daca ramane.

mihaflt
mihaflt 07 May 2011, 21:43

Multumesc de raspuns, asa o sa fac, sper sa imi iasa.

maria2011
maria2011 06 Nov 2011, 20:09

am si eu o intrebare....am tortul in frigider de 10ore si tin sa-ti spun k crema este inca lichida...ce pot face?tin sa spun k am folosit un alt tip de gelaina deoarece nu sunt in romania

lena
Elena (lena) maria2011 06 Nov 2011, 20:17

Sau il mancati cu lingura, sau scoti usor blatul si incerci alta gelaitna pentru a lega crema.

anarica
anarica 24 Jan 2012, 19:32

lena am facut tortul acesta , dar crema era moale, cand am pus gelatina in spuma era cam calda si spuma s-a taiat ,asta sa fie motivul? Trebuia s-o las sa fie gelatina rece? Io nu am lucrat cu gelatina niciodata si nu stiu cum se face. Multumesc

lena
Elena (lena) anarica 24 Jan 2012, 21:45

Da, gelatina trebuie sa fie abia calda, si turnata usor si treptat in spuma. Posibil daca era prea fierbinte ai stricat si gelatina, isi pierde din calitati daca este prea fierbinte.

anarica
anarica 25 Jan 2012, 14:43

multumesc Lena , trebuie s-o incerc din nou pentru ca este foarte buna,multumesc

crismi
crismi 02 Feb 2012, 15:17

Este tortul preferat al familiei mele. Foarte bun si deloc greu de facut. daca faci blatul cu o zi inainte si a doua zi doar sufleul si ornarea. L-am facut deja de vreo 4-5 ori si de fiecare data a iesit foarte gustos.Unica modificare pe care i-am adus-o eu, a fost ca am pus mai multa faina in pandispan, vreo 140 gr., respectiv l-am insiropat .Mie nu-mi place blatul prea pufos si mi-e si frica ca se lasa. La fel pe blat se pot pune bucatele de fructe din compot, ananas, piersici.

Multumesc mult de tot pentru reteta !!!

Poza mea pentru reteta:
sara
sara 13 Feb 2012, 23:52

super reteta!!!am facuto special pt ziua indragostitilor!!!sper ca sotului meu sa ii placa!!!

Poza mea pentru reteta:
Flory
FLORY (Flory) 23 Mar 2012, 10:26

Da.chiar este un tort deosebit si se merita sa-l prepara.L-am facut de ziua fetitei mele,si cu siguranta il voi mai prepara cat de curand,si cu ocazia asta iti

urez L a multi ani si sa fie sanatoasa,fetitei tale.Felicitari pentru retete.

ralucutza15
ralucutza15 10 May 2012, 23:04

buna. am incercat acest tort insa nu mi-a placut crema pt ca este mult prea dulce pt gustul meu. as vrea sa il fac maine cu sufleu de lamaie. ceva idei? multumesc

anca m.
anca m. 29 Oct 2012, 18:37

am facut acum 2 zile tortul si a iesit foarte bun

leliana
leliana 27 Dec 2012, 11:28

Buna Lena. De mult timp folosesc retete de site-ul tau si l-am recomandat la toate prietenele. Tortul este deosebit de bun si de aspectuos. Sarbatori fericite.

rodicalivia
Rodica (rodicalivia) 11 Jan 2013, 12:36

Tortul meu de Anul nou.La multi ani tuturor!

Poza mea pentru reteta:
ianadeea
Andreea (ianadeea) 26 Feb 2013, 00:01

Iata, Lena, primul tortulet ce l-am incercat de pe site-ul tau.  A fost facut inca in septembrie, ca si cadou de ziua matusii mele dragi. Este un tort f. bun, fin, te lingi pe degete si uiti clar de timpul cat ai asteptat sa se intareasca sufletul cu emotii, sau de mainile tremurande, putin neindemanatice care se chinuiesc sa puna litera cu litera, si floare cu floare, decorul. Am prins un curaj nebun, acum decorez multe torturi in stilul asta, raman oamenii masca de uimire, multumesc ca ne inveti lucruri utile. Despre tortulet: pandispanul daca il insiropam este divin, sufleul este "sufletul" tortului, iar glazura, ei bine, putin cam prea "ciocolatoasa" pentru gustul meu, ia din gustul sufleului, este o aroma predominanta. Dar matusa mea, si alti invitati au apreciat la maxim aspectul asta. Pupici, Lena, noapte buna.

Poza mea pentru reteta:
tatinela
tatinela 08 Jun 2013, 14:26

foatre gustos tortul,l-am facut de ziua mea si mi-am uimit toti oaspetii..si nu se face atit de greu pe cit pare,as zice ca e chiar ft simplu,daca faci pandispanul cu o zi inainte!!!

tatinela
tatinela 08 Jun 2013, 14:26

iata si o poza!

tatinela
tatinela 08 Jun 2013, 14:28

am gresitv eu ceva la postat ,iata torta mea!

Poza mea pentru reteta:
timotei
timotei 10 Jan 2014, 08:33

Lena as vrea sa fac azi tortul acesta dar am o întrebare,as putea sa fac pandispanul de ciocolata la acest tort?

lena
Elena (lena) timotei 10 Jan 2014, 08:36

Da, poti folosi si pandispanul de ciocolata.

timotei
timotei 14 Jan 2014, 19:48

Foarte gustos 

Poza mea pentru reteta:
Issa
Issa 02 Feb 2014, 13:34

Buna Lena am o intrebare ce inaltime are forma ta in care ai facut torta?

lena
Elena (lena) Issa 02 Feb 2014, 15:43

7-8 cm

Issa
Issa 05 Feb 2014, 18:53
mersi Lena torta a iesit si delicioasa si frumoasa, mersi pentru recete esti o dulce
Roberto
Roberto 23 Mar 2014, 11:31

Salut, am facut si eu aceasta bunanatate,la o ocazie, si  a "mers" cu foarte mare succes, desi eu miam dat seama ca sufleul nu era destul de bine, ar fi trebuit sa pun un pic mai multa gelatina, dar , altfel, era perfect !

Poza mea pentru reteta:
Issa
Issa 05 Apr 2014, 15:01

Buna Lena am pus 2 linguri de faina dar dufleul putin s-a ingrisat e cam lichid ce sa fac

Issa
Issa 05 Apr 2014, 15:02

mai pot sa adaug putina faina si sa-l mai fierb sau mai multa gelatina sa pun?

lena
Elena (lena) Issa 05 Apr 2014, 15:59

Nu cred ca este nevoie, continua cu reteta mai departe.

Issa
Issa 05 Apr 2014, 19:12

Mersi Lena am urmat si s-a intarit pana ce merge bine 

Issa
Issa 20 Apr 2014, 18:56

Hristos A Inviat!!! Paste fericit tuturor. La orice sarbatoare aceasta torta  e o regina pe masa si toti sunt incantati si de gust si de frumuseatea ei. La prima vedere intrebarea este : "E din comert?" raspunsul este: nu, e de casa." Mersi Lena de recetele tale si ceea ce faci bucuri multe familii. Sarbatori fericite familiei tale Lena

Poza mea pentru reteta:
Issa
Issa 20 Jun 2014, 19:52

Buna Lena am o intrebare cati ml de lapte pui tu? Pentru ca uneori iese mai densa crema din galbenusuri uneori mai rara. Mersi

lena
Elena (lena) Issa 21 Jun 2014, 16:32

Pune 125ml si va fi bine, cred ca trebuie doar sa o tii putin mai mult pe aburi.

Roberto
Roberto 03 Oct 2014, 23:01

salut, Lena, nu am decat gelatina care se pune la topit in un lichid cald, deci, as putea inlocui 200 ml de apa , cu lapte, sau frisca lichida ? multumesc. pandispanul deja l-am facut, mia iesit de nota 10 . multumesc inca o data 

lena
Elena (lena) Roberto 04 Oct 2014, 09:57

Da, sigur, puteti pune orice lichid in loc de apa.

ElenaBusuioc
ElenaBusuioc 24 Oct 2014, 12:00

Buna! L-am facut pt aniversarea a 10 ani de casatorie a nashilor!!! A ieshit perfect atat pandispanul cat shi sufleul. Mersu mult pt tot ceea ce faci! Succes in toate!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ElenaBusuioc
ElenaBusuioc 24 Oct 2014, 12:03

Aici si o poza in sectiune

Poza mea pentru reteta:
Ana-Nicoleta
Ana-Nicoleta 27 Oct 2014, 04:54

Salut ! Abia am degustat tortuletul ! A iesit bun, sotului i-a placut foarte mult dar pe gustul meu cam uscat. Desi am insiropat blatul de sus cu smintina si zahar, aceasta nu s-a simtit deloc. Noi stam in SUA si se pare ca aici gelatina are o textura diferita spre deosebire de cea de acasa, 20gr. a fost prea mult, a intarit prea tare crema, care daca foloseam mai putina gelatina iesea perfecta. Cu siguranta voi mai incerca sa fac tortul asta si pe viitor, dar cu anumite schmbari. Multumesc Lena pentru retetele tale. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Ana-Nicoleta
Ana-Nicoleta 27 Oct 2014, 04:55

si o poza in sectiune

Poza mea pentru reteta:
LudmilaT
LudmilaT 06 Dec 2014, 12:06

Tortul este extraordinar!!! L-am pregatit anul acesta de ziua mea, invitatii au fost foarte incantati!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ibiracz
ibiracz 06 Dec 2015, 11:57

Mersi pentru retete! Am facut acest tort de 2 ori, de data asta pentru un prieten pe care-l cheama Nicu, deci cadou de Sf,Nicolae, foarte bun si succesul este garantat cu el, dar eu in loc sa fac pandispan, am folosit blaturi de tort din comert ( nu am mai avut timp de pandispan) si a iesit foarte bun, iar cu ornamentele....sunt o gramada de variante, dar cand vreau sa ornez cu frisca cumpar praf de la Dr.Oetker, ca iese sigur si nu se lasa asa de repede....

Nota mea pentru reteta:
Anna Aniuta
Anna Aniuta 28 Dec 2015, 11:36

Se poate folosi agar agar in loc de gelatina? E de proasta calitate in emirate si mi-a facut surprize de multe ori. Multumesc

Carp Cristina
Cristina Carp (Carp Cristina) 21 Sep 2017, 11:57

Eu am optat pentru pandispan de ciocolata! la fel de minunat

Poza mea pentru reteta:
TatianaCiortanZubcu404
Tatiana Zubcu (TatianaCiortanZubcu404) 01 Nov 2017, 19:43

Buna Lena, nu am tava de 28 cm, daca adaptez torta la o tava de 22 cm, cam cit sa reduc din cantitate???fac jumate din tot???

lena
Elena (lena) Tatiana Zubcu (TatianaCiortanZubcu404) 01 Nov 2017, 21:37

Cam da, scadeti cam la jumate.

TatianaCiortanZubcu404
Tatiana Zubcu (TatianaCiortanZubcu404) Elena (lena) 01 Nov 2017, 23:02

Iti multumesc mult,ca de obicei super receptiva!

Andreea11
Andreea11 21 Dec 2017, 22:39

Ce fel de punga de ornat folositi?

lena
Elena (lena) Andreea11 21 Dec 2017, 22:45

De obicei din silicon.

MadameP.347
Madame P. (MadameP.347) 19 Feb 2018, 15:23

Am facut tortul si imi pare rau, dar a iesit cam prea uscat. Pandispanul a iesit super, reteta e chiar foarte buna, o pastrez si pentru alte torturi, mersi! Dar aici scrie ca o parte de pandispan se "poate imbiba", nu doar "poate" da chiar trebuie! Ar fi bine sa se insiste pe partea asta. Eu am imbibat cu smantana si zahar dar nu a fost de-ajuns. Am imbibat cum am putut tortul deja gata facut in ceai roibos in care am scurs o lamaie: am turnat in farfurie si asezat tortul sa se imbibe pandispanul de jos iar in cel de sus am virit cu seringa...Nu pusesem inca frisca, asa ca a fost posibil. Pana la urma l-am lasat fara frisca, era destul de dulce, am pus doar glazura de ciocolata si prin parti. Ciocolata e foarte buna la tortul asta, scria cineva aici ca ii ia din gust dar eu consider ca ii da o aroma in plus, mai ales daca e un pic amaruie, contreaza gustul dulce, e perfect! Data viitoare o sa pun si mai putina gelatina, asta din Franta matinca e mai puternica decat cea din Ro pentru ca sufleul mi s-a parut cam tare...In orice caz, mersi de reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 09 May 2020, 22:24

Foarte gustos și ușor de făcut , deși poze multe pas cu pas dar într-adevăr nu-i complicat deloc.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: