Tort "Lapte de Pasăre"

Tort "Lapte de Pasăre"

Un tort super delicios și gustos - combinație perfectă de sufleu de vanilie, pandișpan, ciocolată și frișcă. Deși pare să fie mai complicat, să știți că nu este, am încercat doar să detaliez pașii cât mai bine, să aveți tortul exact cum trebuie, de nota 10. Succesul este garantat la musafiri și nu numai ... :)

Dacă vă plac bomboanele Milka cu sufleu de vanilie și lapte - atunci sigur vă place și tortul, exact același gust îl are - doar că este făcut de voi cu ingrediente naturale.

Aici l-am decorat cu frișcă și ciocolată, dar puteți să nu vă complicați, am mai făcut variante și mai simple - uns doar cu smântână dulce și presărat cu nucă de cocos.

Ingrediente

Ouă
10 buc
5 pentru pandișpan și 5 pentru sufleu
Zahăr
1 pahar
pentru pandișpan
Făină albă calitate superioară
1 pahar
pentru pandișpan
Lapte de vacă
0.5 pahare
   
Zahăr
1.5 pahare
pentru sufleu
Unt
150 g
   
Făină
2 linguri
pentru sufleu
Gelatină
20 g
   
Ciocolată neagră/amăruie
200 g
   
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
500 g
pentru frișcă
Zahăr pudră
1 pahar
   
Ciocolată albă
100 g
   
Esență de vanilie
1 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Faceți un pandișpan după rețeta de Pandișpan de pe site. Dacă aveți altă rețetă verificată și testată folosită des, o faceți pe aia, ar trebui să fie unul de aproximativ 28 cm diametru. Cred că ar fi o soluție și cele din comerț, doar să le adaptați la o tavă în care să puneți sufleul, vedeți mai jos.

Cel de la mine, trebuie să-l faceți cu minim 8 ore înainte să-l folosiți, sau îl faceți seara și folosiți dimineața.

Îl tăiați în 2 foi înainte să faceți tortul.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 1
Pas 2

Așterneți cu folie de plastic alimentară o tavă rotundă și adâncă. Ar fi perfectă una cu bordurile care se desfac, eu nu am noroc la ele - am luat 2 și au fost amândouă proaste. Deci am rămas la una simplă rotundă de 28 de cm, cea în care am făcut și pandișpanul.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 2
Pas 3

Puneți o jumătate din foaia de pandișpan în tavă, de preferat să fie partea cu suprafața cât mai dreaptă.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 3
Pas 4

Acum începem să pregătim sufleul.

Se separă albușurile și gălbenușurile de la 5 ouă. Gălbenușurile le puneți într-un ceaun sau vas termorezistent.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 4
Pas 5

Amestecați bine gălbenușurile cu 1 pahar de zahăr.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 5
Pas 6

Apoi adăugați jumătate de pahar de lapte, amestecați bine cu mixerul sau telul, să nu fie cocoloașe.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 6
Pas 7

Urmează 2 linguri de făină, amestecați bine să nu fie cocoloașe.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 7
Pas 8

Puneți ceaunul pe foc mic și amestecați permanent până se îngroașă compoziția și aproape începe să fiarbă, aveți grijă să nu fie cocoloașe - mai bine amestecați cu telul.

Dacă folosiți un vas de sticlă termorezistentă, îl puneți pe baie de aburi, și la fel amestecați bine până începe să fiarbă. Doar să aveți grijă că va dura mai mult aici, cu ceaunul este mai repede.

Când este gata, luați de pe foc și lăsați 5-10 min să se răcorească.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 8
Pas 9

În acest timp bateți albușurile spumă, mai întâi fără zahăr, până se țin bine de pereții vasului, apoi adăugați jumătate de pahar de zahăr și mai bateți puțin.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 9
Pas 10

Într-o cratiță mai mică puneți 200 ml de apă și 20g de gelatină.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 10
Pas 11

Puneți pe foc mic și amestecați până se dizolvă gelatina. Aveți grijă să nu fiarbă, fiindcă își pierde gelatina calitățile.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 11
Pas 12

În compoziția de gălbenușuri adăugați untul și vanilia. Amestecați bine până se încorporează și se topește untul.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 12
Pas 13

Adăugați gelatina în albușurile bătute spumă, amestecați bine cu telul sau mixerul.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 13
Pas 14

Tot acolo adăugați compoziția de gălbenușuri, amestecați bine să se uniformizeze.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 14
Pas 15

Cam așa arată sufleul.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 15
Pas 16

Turnați această compoziție în tava cu pandișpanul pregătit deja. Lăsați la frigider 3-4 ore să se întărească bine sufleul.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 16
Pas 17

Cealaltă foaie de pandișpan o puteți însiropa cu niște ceai de lămâie sau cu smântână amestecată cu zahăr (așa am făcut eu).

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 17
Pas 18

O puneți peste sufleul întărit deja.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 18
Pas 19

Întoarceți tava cu tortul pregătit, cu fundul în jos, pe un platou de tort.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 19
Pas 20

Scoateți tava și folia, acum aveți tortul gata de înfrumusețare.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 20
Pas 21

Topiți 100g de ciocolată amăruie cu 50 g de unt, la foc mic.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 21
Pas 22

Distribuiți această glazură pe partea de sus a tortului, nivelați cu un cuțit. Lăsați 30 - 50 de min tortul la frigider, să se întărească ciocolata.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 22
Pas 23

În acest timp facem frișca. Bateți mai întâi smântâna dulce (să fie rece bine) cu mixerul, apoi când crește în volum adăugați 1 pahar de zahăr pudră și continuați să bateți (cu mixerul) la viteză mare.

Faceți pauză mici să verificați dacă este gata frișca, când scoateți paletele din ea să stea băț frișca, să nu fie moale. Aveți grijă să nu bateți prea tare, se face imediat unt și nu mai puteți face nimic cu ea.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 23
Pas 24

Punem frișca pregătită într-o pungă de cofetărie, cea de ornat torturile (mă întrebați mai multe detalii pe forum, vă spun de unde și de care mai bine să luați).

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 24
Pas 25

Ornați tortul pe lateral, de jur împrejur.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 25
Pas 26

Aici este tortul aproape gata, fără figurinele de ciocolată. Mai departe vedeți cum se fac.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 26
Pas 27

Am topit ciocolata neagră, o las puțin să se răcorească. Apoi fac un cornet din hârtie pergament, pun ciocolata în el, tai vârful și desenez pe hârtia de copt diverse floricele și frunze. Lăsați la frigider până se întăresc bine și cu un cuțit le puteți lua ușor și pune pe tort.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 27
Pas 28

La fel faceți și cu ciocolata albă.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 28
Pas 29

Pentru a face bucățele de ciocolată răzuită, ungeți o suprafață netedă cu ciocolată albă/neagră. Lăsați să se întărească bine la frigider și apoi răzuiți cu un cuțit. Le presărați pe tort.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 29
Pas 30

Așa arată rezultatul final.

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 30
Pas 31

Și aici secțiunea - chiar merită efortul, este un tort deosebit, doar urmați atent pașii.

Vă aștept cu întrebări la comentarii, dacă ceva am omis sau nu se înțelege.

Poftă Bună!

Tort "Lapte de Pasăre" - Pas 31

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10 -12 porții)
Timp de preparare: 300 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregătire: 300 min
Data publicării:
Notă: 5 (11 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

etinc3lle
luminita (etinc3lle) 02 Jan 2010, 20:12

wow!!!!!!!!!!!!!!!!!! arata extraordinar!!!!  si eu care vreau s aintru la cura de slabire

Nota mea pentru rețetă:
nina
nina 03 Jan 2010, 14:24

super am sa o fac de ziua sotului meu,26 ianuarie1!!! 

Nota mea pentru rețetă:
sorybella
sorybella 03 Jan 2010, 20:13

mai bine cumpar un tort de la cofetarie...dureaza prea mult si prea multa bataie de cap

lena
Elena (lena) 03 Jan 2010, 20:17

Desigur, este alegerea ta. Eu nu cumpar demult nimic de la cofetarie - stiu bine industria, si ce se pune in prajiturile de acolo. Dar daca vrei sa creezi ceva gustos, frumos si sanatos pentru familia ta ...... chiar recomand, nu neaparat acest tort, poate alte prajituri mai simple de pe site.

vio23
vio23 11 Jan 2010, 16:58

am incercat sa fac si eu floricelel si ciocolata nu s-a topit ca sa poata curge.ce fel de ciocolata ai folosit?

lena
Elena (lena) vio23 11 Jan 2010, 17:03

Am folosit ciocolata neagra(si care s-o topit) de la Anidor, Primola, Schogetten si cea alba de la Milka.

vio23
vio23 13 Jan 2010, 13:25

multumesc mult pentru raspuns

TaniaA
TaniaA 17 Jan 2010, 10:24

Lena, poti sa ne spui te rog daca pentru ornat merge orice punga de cofetarie sau exista unele mai bune? merci

lena
Elena (lena) TaniaA 17 Jan 2010, 10:53

Din pacate am testat pungile de cofetarie din comert, supermarket, si nu au fost bune deloc - bine, le-am putut folosi dar sunt destul de proaste. Vezi ca am scris pe forum la sectiunea Util in bucatarie, la Tema - Ce ustensile ati mai cumparat. Acolo ma intrebi mai multe de unde si cum am luat.

TaniaA
TaniaA 10 Mar 2010, 13:08

este super bun tortul si merita tot efortul !!!!! Lena, pot sa dau cateva sfaturi pe care le-am invatat din propriile greseli?

lena
Elena (lena) TaniaA 10 Mar 2010, 13:10

Da, sigur!!! Chiar te rog

TaniaA
TaniaA 10 Mar 2010, 14:45

mersi Lena. Tortul e super bun si chiar daca nu mi-a iesit asa frumos ca in poza, toata lumea a fost incantata, si in special sotul, ca era cadoul de ziua lui.
ca sa fie tortul perfect, eu am urmatoarele recomandari, pe langa ce e specificat in reteta:
1. tava in care se coace pandispanul chiar trebuie sa aiba borurile inalte! mie mi s-a parut ca tava mea e exact ca cea din poza, dar cand am facut sufleul am constatat ca nu e asa, pentru ca la cat sufleu a iesit nu mi-a incaput si jumatatea de blat si sufleul in tava.
2. recomand sa folositi o singura bucata de folie. eu am folosit mai multe bucati si sufleul s-a scurs printre ele.
3. recomand frisca adevarata si nu cea care se vinde la tub dozator, pentru ca se inmoaie foarte repede. eu nu am avut punga de cofetarie si atunci am recurs la aceasta varianta. dar mai bine ornezi tortul cu frisca adevarata si cu o punga obisnuita de plastic taiata in varf decat cu frisca la tub

Nota mea pentru rețetă:
TaniaA
TaniaA 15 Mar 2010, 09:21

Am facut pentru a doua oara acest tort si a iesit super! este cel mai bun tort pe care l-am mancat vreo data. este racoritor si se mananca foarte usor si nici nu mi-a luat foarte mult timp ca sa-l fac. Lena, multumesc mult pentru reteta!

lena
Elena (lena) 15 Mar 2010, 12:24

Sa va fie de bine Tania, ma bucur mult ca va place

Dayana
Dayana 16 May 2010, 19:52

reteta cred ca e super dar nu stiu ce cantitate inseamna,, un pahar"?

lena
Elena (lena) Dayana 16 May 2010, 19:56

Un pahar inseamna 250-300 ml

vitalina
Vitalina (vitalina) 03 Jun 2010, 00:27

Draga Lenuta, vreau sa fac aceasta torta, insa as vrea sa te intreb daca as putea adauga capsuni proaspete in sufleu? Crezi ca mi-ar reusi? Ma gindeam sa fac un smoothie din capsuni si sa le adaug in consistenta sufleului. Ce imi zici?

lena
Elena (lena) Vitalina (vitalina) 07 Jun 2010, 12:55

Scuze de raspuns intarziat, am fost un pic plecata din tara si nu aveam acces la internet. Da, sigur poti adauga capsuni, mai ales smoothie, gelatina il va prinde bine si va avea si gust si culoare foarte bune

lenka
lenka 27 Jun 2010, 10:59

Vai,ce sa ma fac,nu-mi iese frisca,atata am batut cu mixerul si degeaba...am folosit aceeasi smantana pe care o ai si tu :((

lena
Elena (lena) 27 Jun 2010, 11:02

Ai pus zahar pudra in ea, nu zahar cristal? si se pune abia dupa ce se bate putin fara zahar. La mine nu s-a batut din prima anume din cauza asta. si Frisca sa fie rece, de la frigider.

lenka
lenka 27 Jun 2010, 11:17

da,era rece de la frigider, am batut-o inainte sa pun zaharulpudra,poate trebuia batuta mai mult..nu stiu ce sa zic..dar chir nu s-a ingrosat deloc...acum ma gandesc sa cumpar un intaritor de frisca, ca sa nu arunc asta care nu mi-a iesit, crezi ca o sa mearga?

lena
Elena (lena) lenka 27 Jun 2010, 11:21

Eu zic sa mai bati, daca nu se bate nicicum  mai bine sa faci o glazura si nu mai infrumuseta cu frisca, las-o la frigider si o folosesti pt altceva. Stiu ca este problema frisca pt multe gospodine, si eu am incercat de vreo 3 ori pana mi-a iesit bine.

lena
Elena (lena) 27 Jun 2010, 11:22

Intaritorul nu prea o intareste, am incercsat si eu de cateva ori, dar nu avut consistenta care trebuie pt infrumusetat.

lena
Elena (lena) 27 Jun 2010, 11:26

Asam si mai poti face frisca dintr-un praf de frisca de la dr.oetker, care se face cu lapte si iti iese sigur.Sa faci din 2 plicuri - se ajunga sigur pt tot tortul. Nu este la fel de natural, dar frumos si sigur se bate.

lenka
lenka 27 Jun 2010, 11:31

merci pt promptitudine

Corina F.
Corina F. 06 Jul 2010, 14:38

e pe bune cel mai delicios tort,cind vor mai aparea retete noi ca-s tot aceleasi??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

natyluminita
natyluminita 02 Sep 2010, 21:22

e un tort foarte foarte bun

Nota mea pentru rețetă:
TaniaA
TaniaA 07 Sep 2010, 16:34

am facut acest tort la aniversarea surorii mele si musafirilor nu le-a venit sa creada ca e facut in casa, erau convinsi ca tortul e luat de la cofetarie. si sincer, e un tort care intrece la gust apropae toate torturile pe care le-am mancat de la cofetarie.

J.D.
J.D. 01 Nov 2010, 17:13

In primul rand vreau sa te felicit pentru site si pentru minunatele retete. As vrea sa incerc si eu acest tort pentru ca pare delicios, insa am cateva nelamuriri. Voiam sa te intreb daca zaharul care se foloseste in combinatie cu galbenusurile, la sufleu, este pudra sau tos si dc e tos, se amesteca doar pana se incorporeaza totul sau amestecam pana se topeste zaharul (nu prea imi dau seama din poze), iar galbenusurile isi dubleaza volumul, devenind ca o crema? iar la pandispan folosim jumate de pahar de faina sau un pahar? Pentru ca in reteta aceasta de la tort scrie un pahar, in in reteta pandispanului scrie jumatate de pahar si eram putin nelamurita. Sper ca nu te-am plictisit cu atatea intrebari 

lena
Elena (lena) J.D. 01 Nov 2010, 22:21

J.D. - raspuns la intrebari(sa stii ca nu ma supar, sper sa-ti fie de folos) - deci, folosesti zahar tos la galbenusuri si se bat pana se face ca o crema amestecul de galbenusuri,. nu trebuie sa incorporezi zaharul si sa-l topesti. Da, la reteta clasica de pandispan am zis ca se poate folosi faina amestecata cu amidon, dar merge si doar cu faina - in cazul cu amidon, se foloseste jumatate de pahar de faina, cand se face fara el se pune 1 pahar de faina.

Ellena
Elena (Ellena) 01 Nov 2010, 23:00

ce bine arata acest tort,as vrea sa il fac,se apropie Sf Mihail si Gavril si vreau sa ii fac o surpriza sotului meu :)

J.D.
J.D. 05 Nov 2010, 16:57

Tortul este f bun. Eu l-am facut ieri si a avut mare succes. Crema, in special, e delicioasa. Data viitoare o sa insiropez mai mult blatul cu ceai de lamaie, pentru gustul meu. Oricum ar fi, este un desert deosebit. Lena, ai un site f util, bine facut si cu multe retete delicioace. Multumesc mult pentru sfaturi. Te pup

Ellena
Elena (Ellena) 12 Nov 2010, 15:38

Cum am promis,am facut acest tort de Sf Mihail si Gavril,sotul meu a avut o mare surpriza de ziua lui si mai ales invitatii,au crezut ca l-am cumparat de la cofetarie!Am urmat pasii exact si mi-a iesit un deliciu,recunosc ca am stat o jumatate de zi in bucatarie. puteti incerca sa il faceti cu incredere!

Nota mea pentru rețetă:
claudia1986
claudia1986 17 Nov 2010, 13:57

arata bine pacat ca nu se poate manca:)

nona
nona nona (nona) 28 Nov 2010, 14:20

arata nemaipomenit

sigur o sa-l incerc si eu zilele urmatoare!

dar am o rugaminte  lena , da te rog o reteta cu tortul diplomat 1

multumesc anticipat

iuli
iuliana (iuli) 02 Dec 2010, 10:44

buna lena! am incercat sa fac si eu tortul dar din pacate nu mi-a iesit crema ,nu mi s-a intarit decat foarte putin .Chiar nu-mi dau seama ce-am gresit mai ales c-am respectat  foarte bine pasii.

larysa
larysa 10 Dec 2010, 13:33

am si eu o intrebare cat inseamna 0.5 lapte?si sa imi zici ptr ce e ptr compozitie sau ptr pandispan

lena
Elena (lena) larysa 10 Dec 2010, 13:37

Larysa citeste atent  pasii si vei observa ca laptele se foloseste doar pt crema, la pandispan merg alte ingrediente. Si la fel 0.5 pah - inseamna 150-200 ml lapte in functie de ce fel de pahar aveti. Nu este o diferenta mare si nu conteaza mult aici de 50-70g.

larysa
larysa 10 Dec 2010, 18:46

mersi mult scuze de intrebare dar sunt incepatoare  in privinta dulciurilor:D:D

migial
migial 15 Dec 2010, 23:16

Felicitari si multumesc

Am incercat acest tort la ziua baietelului meu , l-am facut din 40 de oua (20 pentru blaturi si 20 pentru sufleu) a fost cel mai DELICIOS tort mancat vreodata de mine si de invitati . Iti multumesc inca o data si va doresc Sarbatori fericite

Ellena
Elena (Ellena) 16 Dec 2010, 00:30

wow, asa multe oua ai folosit migial? ma gandesc ca ai facut mai multe torturi sau nu imi imaginez de la 10 oua care scrie in reteta, sa folosesti 40...

migial
migial 26 Dec 2010, 17:59

am facut 4 blaturi din cate 5 oua si sufleul din alte 20 de oua le-am pus in tavi separate la frigider si pe urma le-am asezat pe platou si le-am ornat  .

migial
migial 26 Dec 2010, 18:01

da , a iesit un tort mare si bun

nona
nona nona (nona) 26 Dec 2010, 18:05

buna, si la multi ani tuturor, tin sa va spun ca am facut acest tort acum de craciun si mi-a iesit ffff bun. se merita sa incercati este deosebit de bun si chiar simplu. ms lena.

nela
nela 28 Jan 2011, 00:04

tortul arata foarte bine.Am sa incerc sa-l fac.

aliscami79
aliscami79 11 Feb 2011, 15:01

Excelent...abia astept sa incerc. Crema pare delicioasa. Modul cum prezinti retetele: gratios si atat de concret. Excelent. E un site de nota 11. 

mihaflt
mihaflt 26 Apr 2011, 17:07

Super bun tortul, l-am facut acum de pasti a iesit foarte frumos numai ca eu nu am pus deasupra ciocolata ca nu imi place cacao si am pus zmeura si afine date prin blender si un tort gele rosu.Am asteptat sa vad ce zic invitatii dar a fost foarte bun.

Felicitari a si am facut si salata fusion o minunatie.

daya
daya 28 Apr 2011, 11:13

Buna te rog sa-mi dai un sfat as vrea sa fac un tort mare in partea de jos sa fie cu sufleul apoi sus o crema din smintina cu 20% grasime(blatul de tort il tai in trei ).Oare este buna combinatia ajutama da-mi un sfat fetita mea face trei ani si vreau sa fac un tort mare.Astept cu nerabdare parerea ta multumesc.

lena
Elena (lena) 28 Apr 2011, 14:23

Daya, partea cu sufle-ul ti-as recomanda s-o pui mai sus - sa nu se apese mult pe ea din restul blaturilor. Partea de jos merge si o crema de smantana, dar sa fie strat gros (poate pui putin gelatina in ea). Ai grija, daca faci 2 creme, sa le pui pe rand si le lasi sa se intareasca, apoi mergi mai deprate cu blaturile si alta crema. Depinde aici, sunt multe de explicat, plus si ce fel de ingrediente vei folosi la crema de smantana. Oricum iti garantez ca la acest sufleu totul va fi oke daca urmezi instructiunile.

daya
daya 28 Apr 2011, 14:41

Tortul cu sufleu l-am facut si a fost ok dar vreau sa combin acest tortsi cu alte creme.Iar tu mai pus putin pe ginduri , vroiam sa pun crema de smintina de la tortul Ziua si Noaptea iar daca pun crema de smintina jos va curge toata crema si daca pun gelatina ii schimba gustul. Ce sa fac?

lena
Elena (lena) daya 28 Apr 2011, 14:46

Pune cacao in jumatate din sufle si faci un strat cu ciocolata si altul cu vanilie. Nu cred ca se merita sa te complici.

lena
Elena (lena) 28 Apr 2011, 14:46

Acea smantana nu va da un super gust deosebit si nici culoare.

daya
daya 28 Apr 2011, 14:51

MULTUMESC MULT.

mihaflt
mihaflt 07 May 2011, 21:31

Am facut astazi tortul pentru a 3 oara, foarte bun, astazi l-am facut din piscoturi insiropate in nes, astept reactiile maine cand o sa il tai, dar am o intrebare daca vreau sa pun ananas cubulete in sufleu cum procedez ca sa nu se lase la fund?Si  data trecuta am facut pandispan l-am taiat in 2 si sufleu am facut din 8 oua ca sa imi iasa mai inalt cu gandul ca o sa pun si un rand de piscoturi la mijloc dar stii ce am patit cand am turnat sufleul peste s-au ridicat piscoturile deasupra cum trebuie sa procedez, sa pun la frigider si dupa sa torn restul de crema. Dar daca imi ramane crema si nu o pun la frigider e bine?

Abia astept sa fac unul si cu ananas.

lena
Elena (lena) mihaflt 07 May 2011, 21:36

Mihaflt, ma bucur mult ca v-a placut - este chiar un tort deosebit de bun si delicios. Referitor la intrebare - da, va trebui sa faci in 2 pasi, torni o parte din crema - pui la frigider sa se intareasca putin, apoi adaugi si restul de crema. Si o tii la frigider obligatoriu daca ramane.

mihaflt
mihaflt 07 May 2011, 21:43

Multumesc de raspuns, asa o sa fac, sper sa imi iasa.

maria2011
maria2011 06 Nov 2011, 20:09

am si eu o intrebare....am tortul in frigider de 10ore si tin sa-ti spun k crema este inca lichida...ce pot face?tin sa spun k am folosit un alt tip de gelaina deoarece nu sunt in romania

lena
Elena (lena) maria2011 06 Nov 2011, 20:17

Sau il mancati cu lingura, sau scoti usor blatul si incerci alta gelaitna pentru a lega crema.

anarica
anarica 24 Jan 2012, 19:32

lena am facut tortul acesta , dar crema era moale, cand am pus gelatina in spuma era cam calda si spuma s-a taiat ,asta sa fie motivul? Trebuia s-o las sa fie gelatina rece? Io nu am lucrat cu gelatina niciodata si nu stiu cum se face. Multumesc

lena
Elena (lena) anarica 24 Jan 2012, 21:45

Da, gelatina trebuie sa fie abia calda, si turnata usor si treptat in spuma. Posibil daca era prea fierbinte ai stricat si gelatina, isi pierde din calitati daca este prea fierbinte.

anarica
anarica 25 Jan 2012, 14:43

multumesc Lena , trebuie s-o incerc din nou pentru ca este foarte buna,multumesc

crismi
crismi 02 Feb 2012, 15:17

Este tortul preferat al familiei mele. Foarte bun si deloc greu de facut. daca faci blatul cu o zi inainte si a doua zi doar sufleul si ornarea. L-am facut deja de vreo 4-5 ori si de fiecare data a iesit foarte gustos.Unica modificare pe care i-am adus-o eu, a fost ca am pus mai multa faina in pandispan, vreo 140 gr., respectiv l-am insiropat .Mie nu-mi place blatul prea pufos si mi-e si frica ca se lasa. La fel pe blat se pot pune bucatele de fructe din compot, ananas, piersici.

Multumesc mult de tot pentru reteta !!!

Poza mea pentru rețetă:
sara
sara 13 Feb 2012, 23:52

super reteta!!!am facuto special pt ziua indragostitilor!!!sper ca sotului meu sa ii placa!!!

Poza mea pentru rețetă:
Flory
FLORY (Flory) 23 Mar 2012, 10:26

Da.chiar este un tort deosebit si se merita sa-l prepara.L-am facut de ziua fetitei mele,si cu siguranta il voi mai prepara cat de curand,si cu ocazia asta iti

urez L a multi ani si sa fie sanatoasa,fetitei tale.Felicitari pentru retete.

ralucutza15
ralucutza15 10 May 2012, 23:04

buna. am incercat acest tort insa nu mi-a placut crema pt ca este mult prea dulce pt gustul meu. as vrea sa il fac maine cu sufleu de lamaie. ceva idei? multumesc

anca m.
anca m. 29 Oct 2012, 18:37

am facut acum 2 zile tortul si a iesit foarte bun

leliana
leliana 27 Dec 2012, 11:28

Buna Lena. De mult timp folosesc retete de site-ul tau si l-am recomandat la toate prietenele. Tortul este deosebit de bun si de aspectuos. Sarbatori fericite.

rodicalivia
Rodica (rodicalivia) 11 Jan 2013, 12:36

Tortul meu de Anul nou.La multi ani tuturor!

Poza mea pentru rețetă:
ianadeea
Andreea (ianadeea) 26 Feb 2013, 00:01

Iata, Lena, primul tortulet ce l-am incercat de pe site-ul tau.  A fost facut inca in septembrie, ca si cadou de ziua matusii mele dragi. Este un tort f. bun, fin, te lingi pe degete si uiti clar de timpul cat ai asteptat sa se intareasca sufletul cu emotii, sau de mainile tremurande, putin neindemanatice care se chinuiesc sa puna litera cu litera, si floare cu floare, decorul. Am prins un curaj nebun, acum decorez multe torturi in stilul asta, raman oamenii masca de uimire, multumesc ca ne inveti lucruri utile. Despre tortulet: pandispanul daca il insiropam este divin, sufleul este "sufletul" tortului, iar glazura, ei bine, putin cam prea "ciocolatoasa" pentru gustul meu, ia din gustul sufleului, este o aroma predominanta. Dar matusa mea, si alti invitati au apreciat la maxim aspectul asta. Pupici, Lena, noapte buna.

Poza mea pentru rețetă:
tatinela
tatinela 08 Jun 2013, 14:26

foatre gustos tortul,l-am facut de ziua mea si mi-am uimit toti oaspetii..si nu se face atit de greu pe cit pare,as zice ca e chiar ft simplu,daca faci pandispanul cu o zi inainte!!!

tatinela
tatinela 08 Jun 2013, 14:26

iata si o poza!

tatinela
tatinela 08 Jun 2013, 14:28

am gresitv eu ceva la postat ,iata torta mea!

Poza mea pentru rețetă:
timotei
timotei 10 Jan 2014, 08:33

Lena as vrea sa fac azi tortul acesta dar am o întrebare,as putea sa fac pandispanul de ciocolata la acest tort?

lena
Elena (lena) timotei 10 Jan 2014, 08:36

Da, poti folosi si pandispanul de ciocolata.

timotei
timotei 14 Jan 2014, 19:48

Foarte gustos 

Poza mea pentru rețetă:
Issa
Issa 02 Feb 2014, 13:34

Buna Lena am o intrebare ce inaltime are forma ta in care ai facut torta?

lena
Elena (lena) Issa 02 Feb 2014, 15:43

7-8 cm

Issa
Issa 05 Feb 2014, 18:53
mersi Lena torta a iesit si delicioasa si frumoasa, mersi pentru recete esti o dulce
Roberto
Roberto 23 Mar 2014, 11:31

Salut, am facut si eu aceasta bunanatate,la o ocazie, si  a "mers" cu foarte mare succes, desi eu miam dat seama ca sufleul nu era destul de bine, ar fi trebuit sa pun un pic mai multa gelatina, dar , altfel, era perfect !

Poza mea pentru rețetă:
Issa
Issa 05 Apr 2014, 15:01

Buna Lena am pus 2 linguri de faina dar dufleul putin s-a ingrisat e cam lichid ce sa fac

Issa
Issa 05 Apr 2014, 15:02

mai pot sa adaug putina faina si sa-l mai fierb sau mai multa gelatina sa pun?

lena
Elena (lena) Issa 05 Apr 2014, 15:59

Nu cred ca este nevoie, continua cu reteta mai departe.

Issa
Issa 05 Apr 2014, 19:12

Mersi Lena am urmat si s-a intarit pana ce merge bine 

Issa
Issa 20 Apr 2014, 18:56

Hristos A Inviat!!! Paste fericit tuturor. La orice sarbatoare aceasta torta  e o regina pe masa si toti sunt incantati si de gust si de frumuseatea ei. La prima vedere intrebarea este : "E din comert?" raspunsul este: nu, e de casa." Mersi Lena de recetele tale si ceea ce faci bucuri multe familii. Sarbatori fericite familiei tale Lena

Poza mea pentru rețetă:
Issa
Issa 20 Jun 2014, 19:52

Buna Lena am o intrebare cati ml de lapte pui tu? Pentru ca uneori iese mai densa crema din galbenusuri uneori mai rara. Mersi

lena
Elena (lena) Issa 21 Jun 2014, 16:32

Pune 125ml si va fi bine, cred ca trebuie doar sa o tii putin mai mult pe aburi.

Roberto
Roberto 03 Oct 2014, 23:01

salut, Lena, nu am decat gelatina care se pune la topit in un lichid cald, deci, as putea inlocui 200 ml de apa , cu lapte, sau frisca lichida ? multumesc. pandispanul deja l-am facut, mia iesit de nota 10 . multumesc inca o data 

lena
Elena (lena) Roberto 04 Oct 2014, 09:57

Da, sigur, puteti pune orice lichid in loc de apa.

ElenaBusuioc
ElenaBusuioc 24 Oct 2014, 12:00

Buna! L-am facut pt aniversarea a 10 ani de casatorie a nashilor!!! A ieshit perfect atat pandispanul cat shi sufleul. Mersu mult pt tot ceea ce faci! Succes in toate!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
ElenaBusuioc
ElenaBusuioc 24 Oct 2014, 12:03

Aici si o poza in sectiune

Poza mea pentru rețetă:
Ana-Nicoleta
Ana-Nicoleta 27 Oct 2014, 04:54

Salut ! Abia am degustat tortuletul ! A iesit bun, sotului i-a placut foarte mult dar pe gustul meu cam uscat. Desi am insiropat blatul de sus cu smintina si zahar, aceasta nu s-a simtit deloc. Noi stam in SUA si se pare ca aici gelatina are o textura diferita spre deosebire de cea de acasa, 20gr. a fost prea mult, a intarit prea tare crema, care daca foloseam mai putina gelatina iesea perfecta. Cu siguranta voi mai incerca sa fac tortul asta si pe viitor, dar cu anumite schmbari. Multumesc Lena pentru retetele tale. 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Ana-Nicoleta
Ana-Nicoleta 27 Oct 2014, 04:55

si o poza in sectiune

Poza mea pentru rețetă:
LudmilaT
LudmilaT 06 Dec 2014, 12:06

Tortul este extraordinar!!! L-am pregatit anul acesta de ziua mea, invitatii au fost foarte incantati!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
ibiracz
ibiracz 06 Dec 2015, 11:57

Mersi pentru retete! Am facut acest tort de 2 ori, de data asta pentru un prieten pe care-l cheama Nicu, deci cadou de Sf,Nicolae, foarte bun si succesul este garantat cu el, dar eu in loc sa fac pandispan, am folosit blaturi de tort din comert ( nu am mai avut timp de pandispan) si a iesit foarte bun, iar cu ornamentele....sunt o gramada de variante, dar cand vreau sa ornez cu frisca cumpar praf de la Dr.Oetker, ca iese sigur si nu se lasa asa de repede....

Nota mea pentru rețetă:
Anna Aniuta
Anna Aniuta 28 Dec 2015, 11:36

Se poate folosi agar agar in loc de gelatina? E de proasta calitate in emirate si mi-a facut surprize de multe ori. Multumesc

Carp Cristina
Cristina Carp (Carp Cristina) 21 Sep 2017, 11:57

Eu am optat pentru pandispan de ciocolata! la fel de minunat

Poza mea pentru rețetă:
TatianaCiortanZubcu404
Tatiana Zubcu (TatianaCiortanZubcu404) 01 Nov 2017, 19:43

Buna Lena, nu am tava de 28 cm, daca adaptez torta la o tava de 22 cm, cam cit sa reduc din cantitate???fac jumate din tot???

lena
Elena (lena) Tatiana Zubcu (TatianaCiortanZubcu404) 01 Nov 2017, 21:37

Cam da, scadeti cam la jumate.

TatianaCiortanZubcu404
Tatiana Zubcu (TatianaCiortanZubcu404) Elena (lena) 01 Nov 2017, 23:02

Iti multumesc mult,ca de obicei super receptiva!

Andreea11
Andreea11 21 Dec 2017, 22:39

Ce fel de punga de ornat folositi?

lena
Elena (lena) Andreea11 21 Dec 2017, 22:45

De obicei din silicon.

MadameP.347
Madame P. (MadameP.347) 19 Feb 2018, 15:23

Am facut tortul si imi pare rau, dar a iesit cam prea uscat. Pandispanul a iesit super, reteta e chiar foarte buna, o pastrez si pentru alte torturi, mersi! Dar aici scrie ca o parte de pandispan se "poate imbiba", nu doar "poate" da chiar trebuie! Ar fi bine sa se insiste pe partea asta. Eu am imbibat cu smantana si zahar dar nu a fost de-ajuns. Am imbibat cum am putut tortul deja gata facut in ceai roibos in care am scurs o lamaie: am turnat in farfurie si asezat tortul sa se imbibe pandispanul de jos iar in cel de sus am virit cu seringa...Nu pusesem inca frisca, asa ca a fost posibil. Pana la urma l-am lasat fara frisca, era destul de dulce, am pus doar glazura de ciocolata si prin parti. Ciocolata e foarte buna la tortul asta, scria cineva aici ca ii ia din gust dar eu consider ca ii da o aroma in plus, mai ales daca e un pic amaruie, contreaza gustul dulce, e perfect! Data viitoare o sa pun si mai putina gelatina, asta din Franta matinca e mai puternica decat cea din Ro pentru ca sufleul mi s-a parut cam tare...In orice caz, mersi de reteta!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
timotei
timotei 09 May 2020, 22:24

Foarte gustos și ușor de făcut , deși poze multe pas cu pas dar într-adevăr nu-i complicat deloc.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: