Salata Nicoise - cu ton si legume Reteta VIDEO
Imi plac mult salatele cu ton sau orice alt peste, dar de ceva timp le prefer anume pe cele mai fresh, cu legume colorate, crocante si cat mai de sezon. Salata Nicoise le combina pe toate perfect - legume variate si colorate, impreuna cu tonul si feliile de oua fierte, pentru satietate. In plus, este deosebita pentru ca are la ingrediente fasole pastai, asta mi se pare foarte fain si mi-a atras atentia la aceasta salata.
Am inceput o frumoasa colaborare cu magazinul online www.mediteranea.ro, iar in aceasta reteta de salata Nicoise am testat uleiul, tonul si maslinele de la ei - absolut fantastice toate, va recomand cu mare incredere!
Apropo, veti observa ca am pus cartofii fierti ca fiind optionali pentru reteta, mi se par in plus aici, salata are suficiente ingrediente satioase si cartofii parca cad greu. Dar voi puteti alege oricare varianta va place.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Salata verde
50 g
puteti combina aici orice frunze de salata preferati
●
Ton bucati la conserva
200 g
●
Cartofi
2 buc
fierti si raciti - eu nu am pus, este optional
●
Ulei de masline extravirgin
50 ml
●
Ierburi de provence uscate
1 lingurita
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Din timp fierbeti si raciti pastaile de fasole si ouale.
Eu prefer sa gatesc fasolele pe aburi, apoi las sa se raceasca si folosesc in salata.
La fel puteti folosi pastai din conserva, este mai comod si rapid.
Pas 2
Pregatiti si restul ingredientelor sa le aveti la indemana, salata se monteaza repede si mult mai comod daca le aveti gata din timp.
Pas 3
Dupa cum va spuneam mai sus, am folosit in reteta uleiul, tonul si maslinele de pe www.mediteranea.ro.
Pas 4
In primul rand pregatiti sosul pentru salata - intr-un borcan mic puneti uleiul, zeama de lamaie, sarea si mirodeniile.
Pas 5
Inchideti capacul si agitati bine borcanul, sosul este gata, il puteti asa pastra si la frigider, daca va mai ramane.
Pas 6
Alegeti pentru montarea salatei un platou mare si il ungeti la baza cu cateva linguri din sosul pregatit mai sus.
Pas 7
Aranjati in straturi frunzele de salata si fasolele pastai.
Pas 8
Distribuiti uniform deasupra si bucatile de ton.
Pas 9
Apoi feliile de oua si rosii.
Pas 11
Pastrati cateva pastai sa puneti deasupra salatei, mi se pare ca arata bine si sunt sugestive.
Stropiti toata salata cu sos din abundenta.
Pas 12
Este de preferat sa o serviti cat mai repede, pana nu se ofilesc frunzele de salata si sunt crocante.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(2-3 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: