Am inceput sa lucrez la aceasta reteta de supa Ramen putin cam sceptica, dar fiindca eram curioasa sa o fac neaparat in casa, am zis sa testez atent, etapa cu etapa. Si merita din plin, a reusit sa ma surprinda aceasta combinatie de arome, chiar sa ne placa la toti, inclusiv si copiilor.
Supa ramen japoneza are 3 mari componente - o supa de carne hranitoare si aromata, taiteii japonezi/noodles si toppingurile. Recomand neaparat sa faceti in primul rand supa asa cum trebuie, fiarta bine cu oase si legumele specifice bucatariei asiatice - dupa ce e gata supa, restul le puteti adapta dupa plac si posibilitati.
Daca ajungeti mai avansati puteti face si noodles de casa pentru ramen, eu deocamdata ma multumesc cu cei din comert. Iar la partea cu toppinguri, obligatorii sunt - jumatatile de ou si feliile de carne, iar pe urma adaptati fiecare farfurie dupa plac. De exemplu, la copii nu am pus ceapa verde, dar in schimb le-am adaugat porumb fiert din conserva si morcovi cruzi taiati fideluta. La noi am pus in plus si niste ciuperci shiitake fierte din supa, ar merge si niste ciuperci urechi de lemn, deci va adaptati.
Bineinteles ca reteta mea de supa Ramen este una simpla, dar sunt foarte multe variante de ramen mai smekere, insa baza tot de aici porneste. Este o reteta simpla si universala, pentru incepatori in special, iar cand dati de gust, puteti experimenta si cu alte retete mai avansate.