Paste cu chiftele, la cuptor
Recunosc că la toată pasiunea mea pentru gătit, sunt și eu de foarte multe ori obosită de bucătărie, vreau o pauză și caut să gătesc mâncare de bază - rapidă, simplă, cu minim efort și vase de spălat. Aceste paste cu chiftele la cuptor mi se par geniale, nu m-am așteptat să fie așa de bune la atâta efort, m-au surprins foarte plăcut și nu doar pe mine.
Pentru un rezultat optim recomand să alegeți paste din grâu dur și de calitate ceva mai bună, chiftelele le pregătiți din carnea care o aveți la îndemână sau preferați. Eu le-am modelat împreună cu Maria de 5 ani și a fost foarte încântată să ajute la proces.
Am servit pastele cu chiftele pe lângă niște telemea bună și o salată de legume, deci foarte bune, chiar neașteptat de bune, recomand cu încredere rețeta și metoda!
Ingrediente
●
Paste
500 g
adică 1 cutie standard - am folosit aici spaghetti, dar cred că merge și cu orice alte forme de paste preferați
●
Carne tocata
500 g
de orice fel preferați
●
Bulion de rosii
500 ml
sau dizolvați pasta de roșii în apă, ca să vă iasă la final un fel de suc de roșii
●
Sare
2 lingurite
puteți adăuga opțional și puține ierburi uscate italiene, câteva roșii cherry, etc.
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Puneți pastele într-o formă adâncă de cuptor, de preferat să fie cam de lungimea lor - nici prea largă, dar nici prea îngustă.
Pas 2
Turnați peste ele uleiul de măsline și puțin agitați, să intre și printre spaghetti.
Pas 3
Adăugați deasupra 1 linguriță de sare și opțional niște verdețuri uscate italiene, plus câteva roșii cherry (eu le am congelate, din grădina proprie).
Pas 4
Carnea tocată o amestecați bine cu ceapa tăiată mărunt și 1 linguriță de sare.
Formați chiftele și le aranjați deasupra pastelor.
Pas 5
Turnați deasupra bulionul de roșii.
Pas 6
Și încă 500ml de apă.
Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
Pas 7
După acest timp scoateți din cuptor și observați că toate chiftelele s-au prins/gătit și pastele încep să se umfle.
Acum luați o furculiță și atent amestecați în tavă, să intre zeama mai adânc printre paste. Deci amestecați ușor, nu agitați totul prea mult, doar cât să se mai pătrundă.
Puneți tava înapoi în cuptor pentru încă 10-15 minute.
Pas 8
Pastele gata arată cam așa, le scoateți din cuptor și lăsați încă 10 minute pe masă - exact până pregătiți o salată și ce mai doriți pe lângă ele.
Pas 9
Chiar înainte să le puneți în farfurii, amestecați bine totul în tavă - adică sosul cu chiftele și paste.
Cum vă spuneam, noi le-am savurat cu telemea și salată, au fost delicioase!
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
(8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)