Ingrediente
●
Pere
6 buc
La această rețetă am folosit pere bergamote (din alea maro)
●
Vin roșu demisec
500 ml
●
Scorțișoară
1 lingurita
●
Frișcă la plic
2 buc
Am folosit de la Dr.Oetker
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se aleg 6 pere de aceeași dimensiune și se spală. Eu am lăsat codițele, arată mai exotic așa când sunt gata.
Pas 2
Perele se curăță atent, se scoate cotorul și se stoarce lămâie peste ca să nu se înnegrească.
Pas 3
Între timp se amestecă vinul, zahărul și scorțișoara și se pune la fiert. Se lasă să fiarbă 5 min la foc mic.
Pas 4
Se pun perele în vin și se lasă să fiarbă la foc mic 15 minute până se înmoaie.
Dacă vinul nu acoperă complet perele adăugați puțină apă sau în timp ce fierb le mai întoarceți.
Pas 5
După ce au fiert se scot atent pe o farfurie și se lasă să se răcească.
Pas 6
Se pregătește frișca conform instrucțiunilor de pe etichetă.
Pas 7
Fiecare pară se pune pe o farfurie. Dacă nu stă bine tăiați-o puțin la fund.
Cu o pungă de cofetărie se ornează frumos cu frișcă. Dacă nu aveți, folosiți o pungă simplă, mai rezistentă, pe care o tăiați la colț.
Se pun la frigider 10-15 minute.
Pas 8
Vinul în care au fiert perele se lasă să mai fiarbă la foc mic 15 minute, până se face un sirop concentrat.
Se răcește bine.
Înainte de a servi perele le turnați sirop de vin peste frișcă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)