Pere fierte în vin cu frișcă

Pere fierte în vin cu frișcă

Este un desert delicios și deosebit. Am mâncat la un restaurant și executat în condiții de casă, fiind o combinație de mai multe rețete este ușor de făcut și perele sunt foarte gustoase.

Ingrediente

Pere
6 buc
La această rețetă am folosit pere bergamote (din alea maro)
Vin roșu demisec
500 ml
   
Zahăr
4 linguri
   
Scorțișoară
1 lingurita
   
Lămâie
1 buc
   
Lapte de vacă
350 ml
   
Frișcă la plic
2 buc
Am folosit de la Dr.Oetker

Pași de urmat

Pas 1

Se aleg 6 pere de aceeași dimensiune și se spală. Eu am lăsat codițele, arată mai exotic așa când sunt gata.

Pere fierte în vin cu frișcă - Pas 1
Pas 2

Perele se curăță atent, se scoate cotorul și se stoarce lămâie peste ca să nu se înnegrească.

Pere fierte în vin cu frișcă - Pas 2
Pas 3

Între timp se amestecă vinul, zahărul și scorțișoara și se pune la fiert. Se lasă să fiarbă 5 min la foc mic.

Pere fierte în vin cu frișcă - Pas 3
Pas 4

Se pun perele în vin și se lasă să fiarbă la foc mic 15 minute până se înmoaie.

Dacă vinul nu acoperă complet perele adăugați puțină apă sau în timp ce fierb le mai întoarceți.

Pere fierte în vin cu frișcă - Pas 4
Pas 5

După ce au fiert se scot atent pe o farfurie și se lasă să se răcească.

Pere fierte în vin cu frișcă - Pas 5
Pas 6

Se pregătește frișca conform instrucțiunilor de pe etichetă.

Pere fierte în vin cu frișcă - Pas 6
Pas 7

Fiecare pară se pune pe o farfurie. Dacă nu stă bine tăiați-o puțin la fund.

Cu o pungă de cofetărie se ornează frumos cu frișcă. Dacă nu aveți, folosiți o pungă simplă, mai rezistentă, pe care o tăiați la colț.

Se pun la frigider 10-15 minute.

Pere fierte în vin cu frișcă - Pas 7
Pas 8

Vinul în care au fiert perele se lasă să mai fiarbă la foc mic 15 minute, până se face un sirop concentrat.

Se răcește bine.

Înainte de a servi perele le turnați sirop de vin peste frișcă.

Poftă Bună!

Pere fierte în vin cu frișcă - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

amalia80
amalia80 16 Sep 2010, 16:50

Eu fac iarna des aceasta reteta numai ca perele le tai in jumatate si le stropesc cu zahar si vin pana se coc bine. Cand sunt coapte le asamblez si le ornez cu frisca. Coapte parca ies mai dulci iar aroma din casa te da gata...

Nota mea pentru rețetă:
Lavi
Lavi 20 Dec 2010, 16:59

am mancat acum 2 ani la un revelion la munte, pere fierte in vin cu branza deasupra, credeti-ma sunt senzationale

dupa ce se fierb, le adaugati deasupra o crema de branza simpla, Philadelphia cred ca merge foarte bine

Nota mea pentru rețetă:
justfun
justfun 16 Aug 2012, 13:35

o idee ! ideal este sa pui vinul intr o cratita mai mica si mai ingusta ,pentru a fierbe perele pe rand ,se fierb mai bine.dar si ideea asta e oki.felicitari

tiki
tiki 22 Feb 2014, 16:57

Buna. De mult doream sa fac aceste pere si am tot amanat. Dar vazand in piata aceste pere maro,m-am hotarat intr-un final sa trec la actiune. Intentia mea era sa gust de la copii putin, dar am fost,nevoita,obligata,da,nu gresesc sa mananc una intreaga.De ce?Fiindca dupa ce am termint-o pe prima de ornat,avand baza putin stramba mi s-a rasturnat. Asa ca am papat-o eu urgent.Doamne ce gust,ce aroma,mama-mama. Sa ma gandesc numai la asta nu si la calorii. Sa faceti si voi neaparat. Ale mele nu arata asa frumos,dar sunt bune rau. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Danissimo
Danissimo 30 Oct 2014, 09:34

Am folosit alt soi de pere , din alea galbene si suculente. In loc de vin demidulce am pus ceea ce am gasit, adica un Cagor moldovenesc, deci nu am folosit zahar pt ca e suficient de dulce. Dar maaama ce aroma s-a raspandit prin toata casa...

A fost demential de gustot.

Multumesc!

Nota mea pentru rețetă:
Ekaterinka
Ekaterinka 03 Feb 2015, 14:57

eu le servesc fara frisca,o inlocuiesc cu sos de ciocolata facut de casa.sunt senzationale