Ingrediente
●
Unt
100 g
sa fie moale, la temperatura camerei
●
Faina alba
2 pahare
am in vedere paharul clasic de 250ml
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
puteti sa mai adaugati dupa preferinte si putina coaja rasa de lamaie
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalati merele, le curatati de coaja, cotor si taiati cubulete de marime medie.
Pas 2
Puneti intr-un bol untul moale si zaharul, amestecati bine cu telul sau mixerul.
Pas 3
Apoi adaugati treptat cele 3 oua, dupa fiecare amestecati bine cu telul.
Pas 4
La fel, incorporati treptat 6 linguri de ulei.
Pas 5
Acum adaugati faina, praful de copt si macul, amestecati bine.
Aluatul trebuie sa fie ca un iaurt sau smantana mai densa.
Pas 6
La final adaugati in el esenta de vanilie si merele taiate cubulete, amestecati.
Pas 7
Asterneti cu hartie de copt tava de cuptor, aici este de 28cm in diametru, turnati in ea aluatul si nivelati uniform cu o lingura.
Pas 8
Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 45-50 de minute, sau pana se rumeneste frumos.
Dupa cuptor, lasati sa se racoreasca inca macar o ora inainte de servire.
Pas 9
Apoi o scoateti atent din tava, feliati si savurati, este delicioasa si foarte aromata.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
4 (1 voturi)